På spaning efter ljuspunkter...

...med Alexander Hall, Globen Lighting. Alexander brinner starkt för belysningens och form och färg. Här tipsar han oss om olika tendenser inom belysning!

 

Färger!

Vitt och svart har varit dominerande de sista åren och framförallt vitt kommer att fortsätta vara ledande i hemmen. Svart byts delvis ut mot grått och andra jordnära nyanser, men framförallt ser vi att FÄRGEN KOMMER in i hemmen. Detta gäller framförallt accessoarer såsom lampor, som lätt förändrar ett hem till en relativ billig peng. Färgerna som kommer stort är orange, lime, gult och lila, men många talar även om att rött är på väg tillbaka.

Kreativitet och flerfunktion

Något som alltid har varit spännande är när en produkt har FLERA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN. Detta är också något som syns allt flitigare inom både konfektion och inredning. En poncho kan knytas på olika sätt och på så vis få olika utseenden och användningsområden, en golvlampa fungerar även som herrbetjänt eller klädhängare i hallen.

Naturnära och ekologiskt

En trend som har varit med oss i ganska många år nu, men som inte avmattas. Vår MEDVETENHET OCH OMSORG om miljön gör att vi väljer material som är ekologiska, känns mindre belastande för naturen och som även ger en harmoni i hemmen.

Fransk Country och Shabby Chic

Det avskalade vita, romantiska och lantliga passar lika bra på lantstället, som i innerstaden. Det kan med fördel också inkludera secondhand-fynd och man blandar gärna lite antik och sliten finish med modern känsla och får på så vis en TRIVSAM och personlig inredning.

Retroform och Färg

50-, 60, 70-tal, samtliga årtionden återfinns i kläder, möbler och belysning just nu och det är starkt växande trend. Vi ser färgmässigt återigen att orange, gult och grönt kommer tillbaka, färger som tidigare har varit väldigt stora. Formerna talar också de för RETRO i både runda och raka former.

Industridesign och råa material

En stil som också vuxit sig stark och går lite hand i hand med Shabby Chic, är ett ALTERNATIV TILL ROMANTISKT slitet med industriellt slitet och råa material. Materialen är ofta aluminium, trä, järn, betong och produkterna återfinns annars naturligt i lagerlokaler, utomhus, i fotostudios och andra “rougha” miljöer.

Nordisk harmoni

Slutligen ser vi att våra nordiska RÖTTER framträder tydligt i både möbler och belysning under 2011/2012. Detta genom lite folkloristiska strömningar, mycket trä och då även fur- och naturnyanser. Vi fortsätter också att tycka om lite minimalistiskt vitt och krom.