ButikerKontakt

Bäddmadrass Aktsam

En bra bäddmadrass kan göra en bra säng ännu mer komfortabel och hållbar. Den hjälper dig att hålla dig sval och förbättrar din sömn.

Hilding Aktsam är framtagen tillsammans med Astma- och allergiförbundet. Den uppfyller alla krav på att vara fri från allergiframkallande ämnen. Den har också ett tätvävt bommulstyg som gör att husdammskvalster hindras från att ta sig in i madrassen. Bäddmadrassen kan dock inte ersätta ett kvalsterskydd, vilket vi rekommenderar för personer med symptom på kvalsterallergi. Fodralet till bäddmadrassen är avtagbart och tvättbart i 60°, en temperatur som dödar kvalster. Bäddmadrassen är Svanencertifierad.
Läs mer
6 125 kr
Visa prishistorik

Bredd

Längd

Leveranstid 5-6 Veckor (Leveranstiden kan påverkas av helgdagar)

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Detaljerad information

Höjd: Ca 7 cm.
Stoppning: Perforerad Softex
Fodral: Tvättbart upp till 60°.
Storlekar: 80 - 210x200 cm, 90 - 210x210 cm

Bäddmadrassen är tillverkad av Hilding, som tillverkat sängar sedan 1939. Deras produktion finns i Sverige. Hilding arbetar långsiktligt och värnar om människan och naturen. Deras produkter klarar höga krav då det gäller hållbarhet, komfort och hygien. Alla produkter innehåller FSC-märkt trä och är Svanencertifierade.

Vad är Astma- och Allergiförbundet?

Astma- och Allergiförbundet verkar för att göra det möjligt att få ett friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eller annan överkänslighet. De sprider information, bedriver opinionsbildning och stödjer forskning. Inför riksdagsvalet 2022 driver de frågan om ett svenskt allergiprogram. Förbundet bildades 1956 och har sedan 1970 satt sitt märke på produkter de rekommenderar. Märkningen förenklar vardagslivet för dig med astma, allergi, eller annan överkänslighet. Med Astma- och Allergiförbundets märkning är det enklare att välja produkter som är bra ur en allergisynpunkt!

Varför ska jag köpa en produkt som är märkt av Astma- och Allergiförbundet?

När du väljer en produkt som är märkt av Astma- och Allergiförbundet, kan du vara säker på att den inte innehåller parfymämnen, allergener, eller irriterande ämnen i sådan mängd att det finns en känd risk för allergisjukdom. Astma- och Allergiförbundets produkter är ett säkert val för oss alla, oavsett om vi har allergi eller inte. Det är testade och utvalda produkter som är goda mot allas hälsa. En fullständig garanti kan inte ges att en produkt inte ger upphov till reaktioner hos enskilda individer, eftersom människor reagerar olika. Enstaka personer kan vara så pass känsliga att de ändå reagerar på produkten.

Sängar och bäddmadrasser som är märkta av Astma- och Allergiförbundet

Kriterierna som är framtagna för sängar och bäddmadrasser för att de ska vara lämpliga för personer med allergisjukdom. Ett av de viktigaste kriterierna är tygets täthet. Den högre tätheten på sängens och bäddmadrassens omgivande tyg gör risken mindre för att kvalster tar sig in i fyllnadsmaterialet och på så sätt orsakar allergisk reaktion. En hög täthet på tyget har därtill en hög slitstyrka, det vill säga att tyget har bra kvalité. Det finns också högt ställda krav på hur producenten anpassat sängens konstruktion och sett till att sängen och madrassen har god tvättbarhet. Produktionen av produkterna ska ha en begränsad användning av kemikalier. När du vill ha en säng som är märkt av Astma- och Allergiförbundet, se till att både sängen och bäddmadrassen är märkt, för att få en säng som är säker för dig.

Några av kriterierna för att en säng, eller bäddmadrass ska vara Astma- Allergiförbundetmärkt är:

 • Madrassens överdrag ska vara avtagbart och tvättbart i 60 grader.
 • Tyg och stoppningsmaterial ska vara ofärgade.
 • Sängen och bäddmadrassen ska vara fri från aktivt tillförda kemikalier som kan ge allergiska reaktioner.
 • Möbelmästarna har många sängar och madrasser som har märkningen av Astma- och Allergiförbundet.
 • Täcken och kuddar som är märkta av Astma- och Allergiförbundet
 • Kriterier som läggs speciellt vikt på inom kategorin täcken och kuddar är:
 • Produkten ska vara märkt med typ av textil och inte innehålla färgämnen, eller andra ämnen som kan orsaka hudirritation vid långvarig hudkontakt.
 • Täcket och kudden får inte vara brandfarlig.
 • Täcket och kudden ska avge minimalt med damm under användning.
 • Produkten får inte avge gaser, eller partiklar som anses leda till ökad risk för astma, eller annan luftvägsirritation. De får inte heller innehålla brandhämmande kemikalier som misstänks vara skadliga för människor, djur, eller miljö.
 • Täcket och kudden ska tåla upprepad tvätt med tvättmedel utan att förlora sina användningsegenskaper.

Om du har astma, allergi, eller annan överkänslighet, får du ett friskare liv med en säng, bäddmadrass, täcke, eller kudde märkt av Astma- och Allergiförbundet!

Skötselråd för säng och bäddmadrass

Ram-och ställbar säng
Sängen och bäddmadrassen kommer med tiden att formas efter din kropp då stoppningen och resåren mjuknar. För att få tillbaka en del av volymen och möjligheten att förlänga sängens livslängd behöver du behöver få in luft mellan vaddlagren. Detta gör du genom att vrida och vända på ramsängen en gång per år och ungefär två gånger per kvartal för bäddmadrassen.
Då ställbara sängar har rörliga delar är det normalt att det förekommer ljud när de regleras. Silikon eller smörjmedel på delarna kan minimera missljud.

Kontinentalsäng
En kontinentalsäng är uppbyggd i flera lager där mellanmadrassen endast ska vridas ett par gånger per kvartal, till skillnad från bäddmadrassen som både ska vändas och vridas ett par gånger per kvartal. Underbädden går inte att vända utan endast att vrida och detta bör göras en gång per år. Genom att vända och vrida på sina madrasser blir det jämnare slitage över hela sängen. Det medför även luft mellan madrassernas vaddlager som gör att sängen återfår en del av sin volym, förlänger sängens livslängd och komfort.

Bäddmadrass
Det är viktigt att du vänder och vrider på din bäddmadrass ett par gånger per kvartal för att den ska hålla längre. Genom att vrida och vända på madrassen får du in luft mellan vaddlagren så den kan få tillbaka så hög volym som möjligt.

Behandling av smuts och fläckar på säng och bäddmadrass
De delar i sängen samt bäddmadrassen som är försedda med möbeltyg rengörs med textilschampo. De bäddmadrasser med avtagbart fodral tvättas efter produktens anvisningar.

play