• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Cura

CURA of Sweden
Innovativa sovrumsprodukter

Att sova gott är en av grunderna för att du ska kunna må bra. Hur gör man får att sova riktigt gott? En undersökning visade att 9 av 10 användare upplever bättre sömn med ett tyngdtäcke från CURA.

Varför tyngdtäcke? Det som gör ett tyngdtäcke speciellt är den omfamnande effekten och att det lägger ett tryck på kroppen. Det skapar positiva känslor och hjälper kroppen att slappna av. Det här leder till bättre sömnkvalitet i de flesta fall. En undersökning med 450 deltagare resulterade i att 9 av 10 användare upplevde bättre sömn och ökad avslappning. Hela 96% rekommenderar tyngdtäcket till sina vänner.

Produkter från CURA of Sweden

NYHET: CURA Pearl Eco Tyngdtäcke

CURA Pearl Eco är CURAs mest exklusiva, 100% naturliga tyngdtäcke. Med ett yttretyg av ekologisk bomull, och bomullsvadd istället för polyester, har det här täcke mycket god andningsförmåga och är lite fluffigare än våra andra täcken. Täcket kommer i en miljövänlig, återanvändbar produktväska som kan används för att transportera täcket, eller helt enkelt som en snygg shoppingväska.

Tyngden, trycket och den omslutande effekten genererar en mängd positiva känslor som bidrar till ökad avslappning och bättre sömnkvalité för de allra flesta. I en kundundersökning med 450 deltagare angav 90 % att de upplevde bättre sömn när de använde CURA tyngdtäcke, och hela 92 % upplevde ökad avslappning. Därtill ansåg 86 % av användarna att CURA-täcket var skönare än deras tidigare täcken, och hela 96 % rekommenderar CURA till sina vänner.

Klicka här för att läsa mer om CURA Pearl Eco Tyngdtäcke

NYHET: CURA Dreamy Eco
Hybridkudde

Vi tycker mycket om Cura Dreamy Eco Hybrid kudde, som ger ett bra stöd åt huvud och axlar, som vi tycker slappnar av. De sydda rutorna gör att kudden"kramar om" huvudet lite grann och ger en mysig känsla.

Kudden är för dig som vill välja en kudde med naturligt material och uppskattar dunkänsla, men ändå vill ha ett jämnt konstant stöd. Tack vare den jämna fördelningen i rutor blir södet stabilt och stoppningen håller sig på plats.

CURA-kuddar är designade med en känsla för detaljer och består uteslutande av högkvalitativa material för att ge den allra bästa funktion och sovkomfort.

Klicka här för att läsa mer om CURA Dreamy Eco Hybridkudde

Svårt att sova?

På senare tid har det blivit tydligare hur viktigt det är att sova gott. Det påverkar hälsan och välbefinnandet och ju mer medvetna vi blir om det desto bättre kan vi må. Därför bryr sig också allt fler om sin sömn.

Det finns många anledningar till att sömnen störs. Det kan vara stress, oro, avsaknad av rutiner eller till och med barn som påverkar. Det är inte alltid man kan förändra dessa förutsättningar på kort sikt men det finns saker som man kan ändra. Ett enkelt sätt att påverka sin sömn är genom att använda ett tyngdtäcke som i 9 och 10 fall ger bättre sömn och mer avslappning. Om man dessutom jobbar för att minska stress i sin vardag och har fasta rutiner för mat och sömn, har man på lång sikt så goda chanser till riktigt bra sömn. Andra saker som går att påverka är att se till att rummet man sover i inte är för varmt eller kallt. Sist men inte minst kan man skriva ner alla tankar som snurrar i huvudet när man lagt sig och försöka sova. Då blir det lättare att koppla av och man kan ta tag i tankarna dagen efter.

Vi på Möbelmästarna önskar dig en god natts sömn!