2024 - 7 - 15

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

VARDAGSRUM

På Möbelmästarna vurmar vi lite extra för vardagsrummet - den knutpunkt där vi kopplar av med familj, vänner och oss själva en stund. Vi behöver en skön soffa att krypa upp i, en mjuk matta att vila fötterna på, en värmande pläd att svepa om sig. Hos oss hittar du ett stort utbud av möbler och inredning till vardagsrummet. Soffor, fåtöljer, soffbord, vitrinskåp och mattor, i olika storlekar, komforter, material och färger. Vi vill att du ska få inspiration att inreda ditt vardagsrum efter din stil och dina behov som de är nu. Vi vill att du ska känna dig trygg med ditt köp av möbler hos oss. Därför är våra produkter noga utvalda och håller för lång tid framöver. Bekvämt för dig och ett gott val för miljön. 

Hur stor matta ska jag köpa?

För en matta till vardagsrummet rekommenderar vi stora mattor 200x300 cm för att soffan ska kunna stå en bit in på mattan. Har du en soffgrupp eller fåtölj så får också de plats på en matta i den storleken. Ska mattan vara till din matplats får en hel matgrupp plats på en stor matta.

Mattans form bör anpassas efter formen på din möbelgrupp. En rektangulär matta passar till en vanlig soffa, medan en rund matta passar bättre till en ensam fåtölj eller ett runt bord med en social sittyta runt. 

Hitta din matta till vardagsrummet

Hur möblerar man ett vardagsrum?

Det viktigaste att tänka på är att möblera praktiskt så att du fritt kan röra dig genom vardagsrummet. Ställ soffan så att du lätt kommer i och ur den. Häng taklampan för tillräcklig belysning utan att du slår i den. Fundera på vilka väggar du behöver komma åt för hyllor och förvaring, och vilka väggar du kan inreda med tavlor, tapeter och vägglampor.

Tänk på att anpassa möblerna efter rummets storlek. För många stora möbler gör vardagsrummet svårmöblerat, medan små möbler kan göra att rummet känns tomt och livlöst. För att mjuka upp rummet och göra det mer ombonat bör man satsa på snygga gardiner, mjuka kuddar och mysiga plädar.

Hur många lampor behövs i vardagsrummet?

Vi tycker att man bör ha minst fem lampor i vardagsrummet för att ge tillräckligt ljus utan att förstöra mysfaktorn. Då kan man också variera belysningen från arbetsljus till mer stämningsfullt. Testa att inreda i nivåer med såväl taklampa som vägglampor och bordslampor för att skapa dynamik och liv i rummet.

Hur hittar man inspiration till vardagsrummet?

Till flera av våra produkter finns miljöbilder där man kan inspireras av olika inredningsstilar. Kika även in på våra sociala medier där vi lägger upp inspirerande bilder med allt från möbelkombinationer till hyllor, tavlor och lampor. Spara ner vardagsrum som inspirerar dig och skapa ett moodboard där du sätter stämningen för ditt framtida hem.

Följ oss på Instagram

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se