2024 - 7 - 23

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Matbord

Ett matbord är platsen för gemenskap och långa samtal. Inspireras av vårt stora utbud av bord i olika stilar, material och storlekar! Hos oss hittar du trendiga runda bord, rektangulära klassiska köksbord, trivsamma ovala bord och små klaffbord som du enkelt kan göra större. Många av borden förlänger du smidigt med en tilläggsskiva. Flera modeller kombinerar du enkelt med stolar i samma serie för en elegant matgrupp. Möblerna i vårt utvalda sortiment är tillverkade i hållbara kvalitetsmaterial. Tryggt för dig och ett gott val för miljön.

Runt matbord

Runda matbord har en harmonisk och lugn form. Den runda formen är en perfekt form för att vara social. Alla syns vid runda bord och har lätt att prata med varandra! En annan fördel är att ett runt bord inte har några vassa kanter, ett bra bord för barnfamiljen!

Har du ett litet matrum? Runda köksbord finns ofta i mindre storlekar och deras form gör att de fungerar fint i små rum, där de trots platsbristen skapar en luftig känsla.

Det är trivsamt att möblera med liknande former, som en rund matta under ett runt bord. Det förstärker harmonin ytterligare!

Rektangulärt matbord

Det rektangulära bordet är den vanligaste modellen av köksbord. Dess stora fördel är möjligheterna till en symmetrisk och stilren inredning i rummet.

Det är enkelt att placera ut ett rektangulärt matbord utefter rummets väggar, då väggarna i ett rum i regel står i 90 graders förhållande till varandra. Detta gör att rektangulära borden blir mer platseffektiva än sina runda motsvarigheter.

Rektangulära bord är de mest populära borden och finns i många storlekar. Allt från små matbord med längden 120 cm till stora på 300 cm. De rektangulära borden är lätta att förlänga med en klaff, iläggsskiva eller tilläggskiva. En del bord har förvaring av iläggsskivan under huvudskivan. Ett köksbord som kan förlängas är ett bra bord för den stora familjen, eller för dig som tycker om att ha gäster.

Ett rektangulärt bord kommer extra mycket till sin rätt om du kombinerar bordet med mjuka intryck, till exempel klädda stolar, eller en vas med massor med blommor i.

Ovala matbord

Det ovala köksbordet är en "perfect match" mellan det rektangulära och runda bordets alla fördelar. Ovala bord har långa sidor, precis som ett rektangulärt har, samtidigt som det har det runda bordets mjuka kanter, som ger harmoni och lugn. Ett passande bord för barnfamiljen, som slipper hårda kanter som man kan slå sig på.

Många ovala bord innehåller en iläggsskiva som gör det möjligt att förlänga bordsskivan när du har gäster. Denna funktion gör det möjligt att till vardags ha ett mindre köksbord, som enkelt kan förvandlas till festens mittpunkt eller middagens centrum.

Klaffbord och slagbord

Ett klaffbord, eller slagbord som det också kallas, har klaffar på två sidor. Det är ett praktiskt bord som enkelt kan göras större, eller mindre, genom att fälla upp eller ner klaffarna. Det är också smidigt att fälla ner båda klaffarna och ställa undan bordet utan att det tar någon stor plats, perfekt för dig som uppskattar Compact Living!

Precis som ett rektangulärt bord kan ett klaffbord eller slagbord placeras längs med rummet väggar och är ett platseffektivt bord.

Barbord

Ett barbord passar i ett litet kök eller matrum. Det passar också som en köksö, att läsa läxan vid, ta en snabb kaffe, eller umgås med den som lagar maten. Barborden är högre än vanliga köksbord och med barstolar till blir det en snygg matplats. Den extra bordsytan blir perfekt som ståbord när du har fest och det behövs extra stå- och sittplatser.

Välj rätt barstolar till ditt barbord! Den vanliga höjden på ett barbord är 90 centimeter och då passar pallar eller barstolar med en sitthöjd på 65 centimeter perfekt.

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna

sebastian@mobelmastarna.se