• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Matgrupper

Här har vi samlat köksbord och stolar och paketerat dem i grupper, för att du snabbt och enkelt ska kunna skapa en enhetlig matgrupp. Vare sig du söker matgrupper med 4, 6 eller 8 stolar, för små kök och stora vardagsrum, kan du hitta det hos oss. Vill du hellre mixa och matcha fram din egen matsalsgrupp för en alldeles unik stil, har vi ett stort antal separata matbord och stolar. Komplettera din matplats med vitrinskåp, avlastningsbord och skänk för en sammanhängade stil. 

Varmt välkommen att köpa dina möbler på Möbelmästarna online eller i någon av våra fysiska butiker!

Vanliga frågor

Att köpa matgrupp är ett snabbt och smidigt sätt att förnya matplatsen, men det är inte alltid enkelt att välja rätt. Form, färg, förlängningsbart - det finns mycket att ta med i beräkningarna. För att hjälpa er har vi sammanställt några av de frågor vi brukar få in här nedan. Har du ytterligare frågor är du välkommen att maila oss på: kundtjanst@mobelmastarna.se

Hur stor matgrupp ska jag välja?

Först och främst behöver du se hur mycket yta du har i det tilltänkta rummet, och sedan fundera på hur många platser som behövs. Räcker det med så många stolar som antalet i familjen eller vill du kunna ha plats för fler ifall det kommer besök? Våra mest populära paket är matgrupper med 6 stolar. Då får man bekvämt plats för ett större sällskap, och med lite hjärterum kan man trycka in både en och två personer till. 

Flera av våra bord har smarta iläggsskivor eller klaffar som låter dig förlänga bordet och utöka antalet sittplatser på minuten - platseffektivt och perfekt för storbesök! 

Varför ska jag köpa en färdig matgrupp?

Med färdigvalda köksbord och stolar vet du att du får hem en matchande enhet där stolarna passar bordet såväl utseendemässigt som rent praktiskt med sitthöjd och ergonomi. Man kommer också ofta över paketpris genom att köpa allting samlat, vilket såklart låter dig komma billigare undan. 


Vilken form ska jag ha på matbordet?

Det rektangulära matbordet är det mest klassiska och är lätt att inreda med och duka efter. Ofta medföljer iläggsskivor eller klaffar som enkelt låter dig justera antalet sittplatser. En matgrupp med runt bord låter alla som sitter vid matbordet prata med alla. Runda matbord på rund matta blir även en snygg solitär som låter matplatsen bli ett separat rum i rummet. Ovala köksbord har en harmonisk form som kombinerar det praktiska i ett avlångt bord med rundade kanter som minskar skaderisk och ömma blåmärken. 

Skapa din egen matgrupp

Inget matbord är komplett utan stolar, så långt är alla överens. Men alla vill inte ha ett matchande set, eller bli tillsagda vad som passar ihop och inte. Vill du skapa ditt eget harmoniska intryck med färger ton i ton, eller arbetar du hellre med kontrasterande färger och personlig komfort? Ja då är det bara att mixa och matcha helt fritt! Här kommer ett urval av våra mest populära stolar och bord för lite inspiration.

Populära stolar och bord

Färdiga matgrupper hos din Möbelmästare

Hos Möbelmästarna är varje butik unik. Våra handlare tar, utöver det du ser här på hemsidan, in en stor bredd av egna möbler och varumärken till sina butiker, som är anpassat till det lokala området. Detta gör varje enskild butik fylld med utvalt guld och värt ett besök! Är du på jakt efter ett nytt matbordsset är du varmt välkommen in till din lokala handlare där du får hjälp och råd av våra kunniga kollegor för att hitta möbler som passar just dina behov. Du får hjälp att navigera dig genom sortimentet för att hitta rätt storlek, komfort och design. Just den personliga servicen är något som särskiljer oss på Möbelmästarna. Har du väl besökt en av våra butiker är vi övertygade om att du kommer tillbaka. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna

sebastian@mobelmastarna.se