2024 - 7 - 23

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Stolar

Här hittar du trendsäkra stolar i såväl klassiska som poppiga modeller. På ett ögonblick sätter du din personliga prägel på vilket rum som helst, och du tillåts byta stil efter säsong och humör - till ett överkomligt pris. Vad passar dig? En tidlös pinnstol? En extra bekväm karmstol? Eller en sammetsstol med lyxfaktor? Låt dina köksstolar matcha bordet för en enhetlig matgrupp, eller bryt av både färg och modell för att tillföra lekfullhet och själ.

Välkommen in för att inspireras av vårt breda sortiment av sköna möbler. Vi lägger stor vikt vid god kvalitet och du kan vara trygg med att dina möbler håller över tid. Ett tryggt val för dig och ett gott val för miljön.

Vilka stolar ska jag välja?

Fundera på var och hur du kommer använda din stol. I köket är det smidigt med material som är lätta att hålla rena. En sits i trä, konstläder, eller microtyg är lätta att torka av och funkar ypperligt i barnfamiljen. Har ni långa middagar eller används matstolen även som skrivbordsstol? Då rekommenderar vi en klädd sits som ger hög komfort under längre stillasittande stunder.

För extra lyx och behag finns snurrstolar som både skänker glädje och gör det lättare att resa sig från bordet, och stolar med svikt som erbjuder ett härligt gung.

När det kommer till stolens design och utseende är det helt fritt fram efter tycke och smak. Välj flera likadana för enhetlighet och harmoni, eller mixa och matcha fritt för en personlig touch och egen sittkomfort. Oavsett bör du välja med kärlek och leta efter någon som kommer tjäna dig länge. Det är ett långsiktligt och hållbart val!

Hur många stolar får plats runt ett bord?

En köksstol tar upp ungefär 60x60cm i yta, så man brukar säga att det krävs minst ett 120-bord för att två ska få plats i bredd, och 180 cm för tre stycken. För att vara säker på hur många som får plats runt ditt bord, gör så här:

Mät måttet mellan benparen på bordet, sedan bredden på stolen. Dela bordslängden med stolsbredden och då får du fram hur många stolar som bekvämt får plats på en sida.

Tänk på att lämna plats bakom stolen. Ca 30 cm är det minsta som behövs för att kunna förflytta sig runt och skjuta in den till bordet.

Vilket material ska jag ha på sitsen?

Läder

Stolar i läder ger en rustik, tidlös känsla till ditt hem. Det är ett slitstarkt material som håller i flera tiotals år om det smörjs in och hålls efter som det ska. En läderstol är till dig som vill ha den där atmosfären och inte är rädd att få komplimanger.

Sammet

Sammetsstolar ger en lyxig känsla till inredningen! De finns i olika färger, vilket gör att du kan förstärka din egen stil med precis den färg du speciellt tycker om.
Sammet ger en skön tyngd till rummet och ett dämpat ljud. Perfekt för dig som vill ha lugn och ro kring matplatsen!

Microtyg

En stol i microtyg är idealisk för dig som vill ha en klädd, stoppad och skön sits att sitta länge i, men som söker det praktiska som en trästol ger - att den är lätt att torka av.

Trä

En trästol är ett hållbart val. Det är en hållbar möbel som går lätt att laga. De är även lätta att torka av och hålla rena. Köp till en stolsdyna i tyg eller fårskinn för lite mjukare komfort och mer ombonad. Trästolen passar dig som vill ha en klassiker att älska under lång tid!

Pinnstolar - Eviga favoriter

Det finns få möbler som överlevt 200 år i ungefär samma skepnad utan att tappa i trender. Pinnstolen är ett enastående undantag som nu verkar vara hetare än någonsin! Med modesta minimalistiska former finns den som konstant motpol till modets tunga, extravaganta, pråliga möbler som kommer och går. Finns det en stol som bör finnas i alla hem, så är det just en pinnstol. 

Karmstol - Komfort och elegans

Karmstolen är den armstödslösa stolens lite sexigare kusin. Karmen bidrar med en omisstagbar omslutande känsla. Karmen ger armarna plats och vila. Du hamnar i en bekväm, mer självsäker position som märks i såväl känsla som humör. Karmstolens moderna former passar i de trendigaste hem, och går att styla för traditionell inredning. 

Rottingstol - Naturlig charm

Från farmors stuga till Hollywood - med sin naturnära känsla och säregna utseende har rottingmöbler hållit sig aktuella sedan urminnes tider. Under perioder har rottingmöbeln på grund av sin tålighet blivit förpassad till utemöbel, men den gör sig lika bra i ditt hem. Rottingstolar erbjuder sval komfort och trendig design som håller år efter år. 

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se