ButikerKontakt

MATTOR

Möbelmästarna har mattor för olika rum och varierande stilar; välkomnande, slitstarka dörrmattor, mjuka ryamattor, tidlösa ullmattor,  klassiska handknutna och handvävda mattor, trendiga trasmattor och tåliga tuftade mattor. En matta är mjuk och go att landa med fötterna i och ger också harmoni hemma genom att de dämpar ljudet. Möbelmästarnas mattor har bra kvalité och är prisvärda. 

Köp din matta online på Möbelmästarna eller någon av våra fysiska butiker!

Inred med mattor av hög kvalité

Att inreda med mattor kan verkligen ändra hela känslan i ett rum och ger ett varmt och inbjudande hem. Det kan vara just den inredningsdetaljen som knyter ihop ett rum och skapar den rätta dynamiken. Man får direkt en varmare känsla under fötterna och den dämpar ljudet och gör inredningen mer hemtrevlig. Alla hemmets rum mår bra av en matta. Behöver du en rund matta, stor matta, liten matta eller en fluffig matta? Hos Möbelmästarna har vi ett noga utvalt utbud av mattor av hög kvalité.

Hur stor matta ska jag köpa?

Beroende på vart du ska ha din matta kan storleken variera. Ska du ha en matta till vardagsrummet rekommenderar vi stora mattor 200x300 cm för att soffan ska kunna stå en bit in på mattan. En matta under sängen ger en mer ombonad känsla och för enkelsängar gäller det att mattan är minst lika bred som sängen. Har du en dubbelsäng lägger du mattan en bra bit under sängen så du landar med fötterna mjukt på mattan när du stiger upp på morgonen.

Vilken färg ska mattan ha?

När man ska köpa en matta ska man alltid ha i åtanke att det finns inget som är rätt och fel när det kommer till design och inredning. Men något som alltid fungerar är att låta mattan gå i samma nyanser som resten av möblerna och inredningen i rummet. Man arbetar med färger som går ton i ton så har du exempelvis en mörkgrå soffa kan du alltid ta en ljusgrå matta och så vidare. Rent praktiskt kan det vara bättre med en mörk matta om det passar, eftersom det döljer smuts och fläckar betydligt bättre än en ljus matta. Vill du i stället att mattan ska vara en rejäl färgklick kan du välja en mönstrad matta med massa färgglada detaljer. För en elegant och varm känsla i rummet är en vit matta och beige matta ett exemplariskt val.

Olika typer av mattor

- Tuftade mattor – en matta som finns i de flesta hem som är en tålig matta och enkel att underhålla. Tack vare syntetmaterialet är mattorna enkla att torka av och den gummerade baksidan av mattan håller dem på plats på golvet.
- Ryamattor – den mest traditionella mattan i Sverige som är kända för dess lättstädade, mjuka och snygga design. Dessa mattor är viktiga att dammsuga i luggens riktning och att munstycket på dammsugaren är roterande.
- Trasmattor – har funnits i över hundra år men är än idag lika populära. Trasmattor är både snygga att inreda med och praktiska och tillverkas oftast av bomullstyger. Ett lättskött material som du enkelt kan tvätta rent med hjälp av milt rengöringsmedel och ljummet vatten.

Läs mindre