ButikerKontakt

Ställbara sängar

Att köpa en ställbar säng är att investera i dig själv och din hälsa. Inspireras av Möbelmästarnas ställbara sängar i olika storlekar, komforter, färger och prislägen. De är alla Svanenmärkta. En ställbar säng hjälper dig till ett mer bekvämt liv, genom att du kan anpassa huvud- och fotändans lutning. En upphöjd huvudända är skönt vid förkylning, läsning och snarkning. En upphöjd fotända, kan hjälpa till att minska svullnaden i fötter och avlasta ond rygg. Komplettera med fördel din säng med en vacker sänggavel och inred för ditt drömsovrum, med täcke, kudde och sängtextilier!

Köp din ställbara säng on-line på Möbelmästarna, eller en av våra fysiska butiker. Våra välutbildade personal finns till hands och hjälper dig hitta en säng för din sovstil och sömnbehov!

Visar nu 20 av 29 produkter

Vad är en ställbar säng?

En ställbar säng är en säng där du kan anpassa sängen exakt så som du själv vill ha vinkeln under huvud, axlar och ben. Sängen är en vanlig säng men som har en avancerad teknisk funktion med tredelad sängbotten. Huvudändan kan vinklas mer och mindre och vinkeln för överkropp, huvud och nacke får det stöd som du önskar. Fotändan kan vinklas på samma sätt som huvudändan, så att ben och fötter kan få avlastning. Mittdelen på sängen, vid ländryggen kan inte justeras. Möbelmästarnas ställbara sängar har glidskydd i sängbotten, som gör att bäddmadrassen ligger still, även om vinkeln justeras i sängen.

Hur fungerar en ställbar säng?

Möbelmästarnas ställbara sängar drivs av en ljudlös motor, som steglöst justerar sängens vinkel. Det finns en motor för huvudändan och en för fotändan, som du justerar var och en för sig. Våra ställbara sängar har minst 10 års motorgaranti.

Varför är en ställbar säng bra?

Med en ställbar säng kan du ha huvudet högre än resten av kroppen när du sover och det kan hjälpa till att få en bättre andning under natten. Snarkningar kan minska och nästäppa och hosta reduceras. Om du ofta ligger på rygg när du sover och har nack-och ryggproblem, kan en ställbar säng hjälpa mot nack- och ryggproblem, eftersom du kan justera vinkeln på sängen som du mår bäst av. För den som har ont i ländrygg, ben och knän, kan möjligheten att höja fotänden vara till hjälp. Att höja fotänden ger också avlastning för benen och fötterna. Så skönt efter en lång dag! En ställbar säng är också perfekt för dig som vill ha det lite lättare att komma i och ur sängen, genom att höja huvudänden!

Vad använder man en ställbar säng till?

En ställbar säng passar dig som vill ha god kvalité på din vila och sömn. En ställbar säng ger perfekt läge för att titta på TV, lösa korsord, läsa, sticka i och äta frukost i!

Vem passar en ställbar säng till?

En ställbar säng passar för dig som vill satsa på din vila och sömn, som vill få ut det mesta möjliga avslappningen den tid du spenderar i sängen.

Ställbar säng för två personer

Det fungerar utmärkt att ställa två ställbara sängar bredvid varandra, så att det blir en ställbar dubbelsäng. Vinkeln på sängarna justeras var och en för sig, så ni kan båda sitta och ligga i er egna favoritvinkel.

Vilka storlekar finns en ställbar säng i?

Möbelmästarna har ställbara sängar i alla storlekar som du önskar! Den vanligaste ställbara sängen är en enkelsäng: 90x200 cm. Du kan enkelt ställa ihop två 90 cm ställbara sängar till en dubbelsäng. Vi har smal ställbar säng för ett litet sovrum: 80x200 cm, bred ställbar stäng för extra komfort och rörelsefrihet; 105x200, 120x200 cm och extra lång ställbar säng; 90x210 cm för dig som är lång.

Vilken motor ska en bra ställbar säng ha?

Motorn är en viktig komponent för du ska få en tyst, ergonomisk säng, som håller länge. Möbelmästarnas sängar är byggda med motorer av danska Linak. Linak levererar motorer till många sjukhussängar motorer och har en premiumkvalité. Motorn är driftssäker och tyst.

Våra varumärken

Vi samarbetar med noga utvalda leverantörer, som vi haft ett mångårigt samarbete med. Alla producerar svensktillverkade sängar i Småland. Hilding Anders tillverkar sängar i som är Svanenmärkta, rekommenderade av Astma- och allergiförbundet. När du köper en säng av oss vet du att den alltid har lång garanti. Det är sängar med hög kvalité och sängar som är hållbara för både dig och miljön. Skaggrak är Möbelmästarnas egna serie sängar, som finns att köpa komplett med säng, gavel, bädmadrass och ben. Håll dig uppdaterad om våra ställbara sängar på rea! Vi har alltid ställbar säng på rea. Skagerrak Hållö är vår billig ställbar säng.

Läs mindre