2024 - 7 - 23

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

SOVRUM

Möbelmästarna har ett brett och djupt sortiment för sovrummet. Inspireras av sängar i olika stilar, komforter, färger och storlekar! Hitta inredningen som skänker ro. Vi har sängar för olika behov; kontinentalsängar, ställbara sängar och ramsängar. De flesta av våra sängar är Svanenmärkta, gott val för dig och miljön. I våra butiker får du personlig hjälp att välja säng av välutbildad personal med expertiskunskap som guidar dig utifrån din sovstil och dina sömnbehov.

Hur inreder man ett sovrum?

Utgå ifrån det praktiska - vad behöver du i sovrummet? Ordentlig klädförvaring och ett nattduksbord kanske? Därtill kan det behövas en sittyta som inte är sängen. När du har planerat dina möbler är det dags att hitta ett tema att bygga rummet runt. Det kan till exempel vara en färg eller miljö som du känner dig avslappnad i. Sedan kommer detaljerna. En varm matta att lägga fötterna på. Dekorativa kuddar till sängen, och detaljer som får dig att vakna med ett leende.

Ta hjälp av vår diplomerade Feng Shui-expert Therese Skoog på Möbelmästarna i Trollhättan för att skapa harmoniska och balanserade rum som är lätta att må bra i.

Hur får man ett mysigt sovrum?

Hitta en mjukhet i din inredning. Rulla ut en stor mjuk matta, eller lägg heltäckningsmatta i sovrummet. Dekorera med mysiga plädar, kuddar och häng upp din morgonrock lite snyggt. Tänk även på belysningen i sovrummet. Låt taklampan skina i varmgult, men inte för starkt. Ta som vana att tända några ljus medan du gör dig i ordning. Helt plötsligt har du ett mysigt, inspirerande sovrum. 

Hur får man hotellkänsla i sovrummet?

Det absolut viktigaste för att få till den där lyxiga känslan är att inreda med mjuka textilier som går i ton. Håll sängen bäddad med fina sängkläder och ett gediget överkast. Häng upp gardinerna i en skena i taket, och gärna i två lager - ett skirt tyg som släpper in morgonljuset, och en rejäl mörkläggningsgardin. Avsluta med en stor spegel med lyxig ram. Den skapar rymd, elegans och, såklart, hotellkänsla.

Vilken färg ska man ha i sovrummet?

Hur du ska måla eller tapetsera i sovrummet beror främst på personligt tycke, men också på din sömnkvalitet och sömnrytm. Ljusa kulörer i vitt och beige lyser upp rummet och hjälper dig komma upp på morgonen. Det är också passande om man har ett skrivbord i sovrummet då färgen ger bättre arbetsbelysning. Mörkare färger i blått och grönt fungerar lugnande och ger en mer ombonad känsla och upplevelsen av ett mindre sovrum.

Mönstrade tapeter i sovrummet ger en ombonad känsla, och kan både skapa liv och harmoni beroende på motiv och ljus. Naturnära mönster har trendat uppåt under 2020-talet och antas hålla sig fortsatt starka på grund av sin harmoniska vilsamhet

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se