2024 - 7 - 15

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Soffor

Den är en av hemmets viktigaste möbler. Den är en plats för gemenskap och vila. Den är vardagsrummets centrum som sätter tonen för känslan i rummet, så välj din soffa med omsorg. Är du ute efter en 3-sits soffa, en hörnsoffa, en bäddsoffa eller kanske en hel soffgrupp? Vi är experter på kvalitetsmöbler och har ett brett utbud som går att anpassa efter dina behov. Du hittar ännu fler möbler i våra fysiska butiker. Varmt välkommen att köpa din soffa online på Möbelmästarna!

Fler frågor

Hur länge håller era soffor?

På Möbelmästarna satsar vi på kvalitet och försöker undvika ”billiga soffor”. Vi tror på bekväma möbler som håller länge och det återspeglas tydligt i vårt sortiment. Om du tar väl hand om din möbel kan den vara dig trogen i 15-20 år.


Kan man välja tyg och färg?

Hos oss på Möbelmästarna kan du välja mellan en otroligt stor variation med tyger och färger. Antalet varierar beroende på modell men i många fall kan du sätta din egen unika prägel. Du hittar några färger online och hela utbudet av färger i butik. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar butiken först för att säkerställa att just den modell du är ute efter finns i butiken du tänkt besöka.

Hur får man bort fläckar på soffan?

De flesta fläckar är enkla att få bort och ofta med ganska enkla medel. Först och främst behöver du vara så snabb som möjligt när olyckan väl sker. Om möbeln tillåter ska fläcken gnuggas bort från baksidan av tyget. Olika material kräver olika behandlingar, så se till att använda rätt sorts fläckborttagningsmedel.

Läs mer om skötselråd för soffor

Hur stor matta passar till soffan?

För en matta under soffan rekommenderar vi stora mattor 200x300 cm för att hela soffans bredd ska få plats på mattan. Har du en fåtölj eller schäslong så får också de plats på en matta i den storleken.

Hitta din matta till soffan

3-sits soffa

Detta är en av de vanligare storlekarna som ofta kombineras med en 2-sits soffa eller divan (även kallad schäslong).  En rak soffa passar i de flesta hem och rum vilket gör den lätt att möblera med och inreda runt. Tack vare sin form kan soffan placeras utmed alla väggar, eller till och med en bit in i rummet för en modern, luftig känsla. 

En divansoffa ger dig möjligheten att sitta många när så behövs men också en mer avslappnad sittställning när man inte är så många. Den stora skillnaden på en soffa med divan och en hörnsoffa är att divanen har ett öppet avslut. Det är alltså inget armstöd på ena kortänden.

Hörnsoffa

För den stora familjen. Den här modellen är gjord för stora rum där fokus ligger på att få plats. Man kanske är en stor familj eller ofta har gäster hemma. Då är hörnsoffan ett riktigt bra alternativ. Som namnet antyder är soffan L-formad och kallas i vissa fall för L-soffa. Hörnsoffor säljs ofta som modulsoffa vilket låter dig välja och byta sida hörnet efter rum och känsla.

U-soffa

Film och serieälskarens favorit. Modellen har fått namnet av sin form. Den har ofta ett öppet och ett stängt avslut. Man kan beskriva det som att ena änden har divan och andra änden avslutas på samma sätt som en hörnsoffa. Det som gör U-soffan till en given favorit för den som älskar att bädda ner sig framför TV:n är storleken och fokus ligger på komfort i liggande läge.

Howardsoffa

En klassisk design som funnits med sen 1800-talet då den lanserades av ett brittiskt företag vid namn ”Howard & Sons”. Idag har det blivit en tidlös möbel som överlever trender. Sofforna är bekväma att sitta i med djupa mjuka säten och sköna ryggstöd.

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se