• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Soffor

Den är en av hemmets viktigaste möbler. Den är en plats för gemenskap och vila. Den är vardagsrummets centrum som sätter tonen för känslan i rummet, så välj din soffa med omsorg. Är du ute efter en 3-sits soffa, en hörnsoffa, en bäddsoffa eller kanske en hel soffgrupp? Vi är experter på kvalitetsmöbler och har ett brett utbud som går att anpassa efter dina behov. Du hittar ännu fler möbler i våra fysiska butiker. Varmt välkommen att köpa din soffa online på Möbelmästarna!

Soffmodeller

Flera av våra möbler är byggbara, det vill säga, att du själv kan anpassa soffan efter dina och rummets behov. För att göra anpassningar behöver du kontakta en av våra butiker som med glädje hjälper dig med detta. Utöver dessa modulsoffor finns också några standardmodeller som beskrivs nedan.

3-sits soffa

Detta är en av de vanligare storlekarna som ofta kombineras med en 2-sits soffa eller divan (även kallad schäslong).  En rak soffa passar i de flesta hem och rum vilket gör den lätt att möblera med och inreda runt. Tack vare sin form kan soffan placeras utmed alla väggar, eller till och med en bit in i rummet för en modern, luftig känsla. 

En divansoffa ger dig möjligheten att sitta många när så behövs men också en mer avslappnad sittställning när man inte är så många. Den stora skillnaden på en soffa med divan och en hörnsoffa är att divanen har ett öppet avslut. Det är alltså inget armstöd på ena kortänden.

Hörnsoffa

För den stora familjen. Den här modellen är gjord för stora rum där fokus ligger på att få plats. Man kanske är en stor familj eller ofta har gäster hemma. Då är hörnsoffan ett riktigt bra alternativ. Som namnet antyder är soffan L-formad och kallas i vissa fall för L-soffa. Hörnsoffor säljs ofta som modulsoffa vilket låter dig välja och byta sida hörnet efter rum och känsla.

U-soffa

Film och serieälskarens favorit. Modellen har fått namnet av sin form. Den har ofta ett öppet och ett stängt avslut. Man kan beskriva det som att ena änden har divan och andra änden avslutas på samma sätt som en hörnsoffa. Det som gör U-soffan till en given favorit för den som älskar att bädda ner sig framför TV:n är storleken och fokus ligger på komfort i liggande läge.

Howardsoffa

En klassisk design som funnits med sen 1800-talet då den lanserades av ett brittiskt företag vid namn ”Howard & Sons”. Idag har det blivit en tidlös möbel som överlever trender. Sofforna är bekväma att sitta i med djupa mjuka säten och sköna ryggstöd.

Vanliga frågor om soffor

Att köpa en soffa är ofta ett stort beslut och vi vet precis hur viktigt det är att ta sin tid och fatta goda beslut i sådana stunder. Därför har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna som vi stöter på. Har du en fråga som inte är besvarad här? Maila oss då gärna: kundtjanst@mobelmastarna.se

Hur länge håller era soffor?

På Möbelmästarna satsar vi på kvalitet och försöker undvika ”billiga soffor”. Vi tror på bekväma möbler som håller länge och det återspeglas tydligt i vårt sortiment. Om du tar väl hand om din möbel kan den vara dig trogen i 15-20 år.


Kan man välja tyg och färg?

Hos oss på Möbelmästarna kan du välja mellan en otroligt stor variation med tyger och färger. Antalet varierar beroende på modell men i många fall kan du sätta din egen unika prägel. Du hittar några färger online och hela utbudet av färger i butik. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar butiken först för att säkerställa att just den modell du är ute efter finns i butiken du tänkt besöka.

Hur får man bort fläckar på soffan?

De flesta fläckar är enkla att få bort och ofta med ganska enkla medel. Först och främst behöver du vara så snabb som möjligt när olyckan väl sker. Om möbeln tillåter ska fläcken gnuggas bort från baksidan av tyget. Olika material kräver olika behandlingar, så se till att använda rätt sorts fläckborttagningsmedel.

Läs mer om skötselråd för soffor

Hur stor matta passar till soffan?

För en matta under soffan rekommenderar vi stora mattor 200x300 cm för att hela soffans bredd ska få plats på mattan. Har du en fåtölj eller schäslong så får också de plats på en matta i den storleken.

Hitta din matta till soffan

Kombinera med ett soffbord

Vi är noga med såväl detaljerna som helheten. Därför hjälper vi dig gärna att hitta ett bord som passar till din nya möbel. Vi har ett brett utbud med såväl klassiska som trendiga soffbord. Här kommer några tips på soffbord som vi tror att du kan gilla.

Ännu fler soffor i din närmsta butik

En av våra största styrkor är att varje butik är unik. Utöver det fantastiska sortiment du hittar här på hemsidan finns det en stor bredd av andra möbler och varumärken i våra butiker. Den lokala handlaren har ett sortiment som är anpassat för närområden och det gör att varje butik är värd att besöka! Om du söker en soffa är du varmt välkommen in till din närmsta butik där en av våra otroligt kunniga kollegor hjälper dig att hitta rätt. Du kommer få hjälp att navigera dig genom sortimentet för att hitta rätt komfort, design och prisklass. Något som särskiljer oss på Möbelmästarna är den personliga servicen. Har du väl besökt en av våra butiker är vi övertygade om att du kommer tillbaka. Vi kan möbler och sätter kvalitet, hållbarhet och service i främsta ledet. Välkommen in! 

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se