ButikerKontakt

Ramsängar

Inspireras av Möbelmästarnas breda utbud på ramsängar! Våra sängar är Svanenmärkta och finns i olika stilar, storlekar, färger och komforter. Alla våra sängar har hög kvalité och är mycket prisvärda. Allas våra sömnbehov ser olika ut och därför finns Möbelmästarnas ramsängar i olika komforter, bland annat medium och fast. Inred ditt sovrum mysigt och komplettera gärna din ramsäng med en snygg sänggavel och nya fräscha täcken, kuddar och påslakan. 

Köp din ramsäng på Möbelmästarna on-line, eller hos en av våra fysiska butiker, där du får hjälp av personal med expertiskunskap. Inred med din drömsäng från Möbelmästarna!

Mer om ramsängar

Vad är en ramsäng?

En ramsäng är en vanlig säng och den kallas också resårsäng. Den kan också kallas resårbotten. Ramsängen är byggd av en träram, som har ett pocketsystem ovanpå sig. Pocketsystemet ger optimal avlastning och komfort för kroppens alla delar. Det finns olika pocketsystem som avlastar kroppen på olika sätt. Längst upp på sängen finns en bäddmadrass som ger dig den extra komforten. En ramsäng kan du få i många olika storlekar; allt från en liten ramsäng 80x200 cm, till en stor ramsäng 140x210 cm. Det finns billig ramsäng och det finns ramsäng i bästa kvalitén. Våra resårsängar är svensktillverkade och Svanencertifierade. Med en ramsäng från Möbelmästarna får du en prisvärd säng i bra kvalité. En ramsäng kan du sätta ben på, eller lägga den i en sängram.

Vilka storlekar finns en ramsäng i?

Ramsängar finns i en mängd storlekar. Till det lilla rummet rekommenderar vi en liten säng: 80x200 cm. Den vanliga storleken på en ramsäng är 90x200 cm och passar perfekt som enkelsäng, eller att ställa ihop två ramsängar till en dubbelsäng. Om du har barn som kryper upp i sängen ibland, eller söker en säng med mycket plats, finns ramsängar som är 120x200 cm och 140x200 cm. Om du är lång har vi extra långa sängar som är 210 cm långa.

Ska jag köpa ramsäng eller kontinentalsäng?

Om du vill ha en lyxigt hög säng, uppbyggd av tre madrasser, ska du köpa en kontinentalsäng. Den ger också en svävande, mjuk känsla. En ramsäng är en klassisk säng, med klassisk design och skön komfort och är lägre än en kontinentalsäng. Ramsängen han du lägga direkt i en sängram, eller sätta ben på. Kontinentalsängen kan du sätta ben på, men inte lägga i en sängram.

Ramsäng med förvaring

Om du har ett litet sovrum och kan du köpa en ramsäng med förvaring och möblera för Compact Living. Förvaringen finns under sängen och har två utdragbara lådor.

Varumärken

Vi samarbetar med noga utvalda leverantörer, som vi haft ett mångårigt samarbete med. Alla producerar svensktillverkade sängar i Småland. Hilding Anders tillverkar sängar i som är Svanenmärkta, rekommenderade av Astma- och allergiförbundet. När du köper en säng av oss vet du att den alltid har lång garanti. Det är sängar med hög kvalité och sängar som är hållbara för både dig och miljön. Skagerrak är Möbelmästarnas egna serie sängar, som finns att köpa komplett med säng, gavel, bädmadrass och ben. Håll dig uppdaterad om våra ramsängar på rea! Vi har alltid ramsäng på rea. Skagerrak Hållö är vår billig ramsäng.