2024 - 7 - 23

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Kontinentalsängar

Kontinentalsängar

Inred ditt sovrum till ett drömsovrum där du sover gott och skönt! Våra Svanenmärkta kontinentalsängar är byggda för att ge dig maximal sovkomfort, ett gott val för dig och miljön. Hos oss kan du köpa sängar i olika stilar, komforter, färger och prisklasser. Du kan anpassa fastheten i de flesta av våra sängar, och även få olika fastheter på vänster och höger sida, till exempel i medium och fast komfort. Vi har också sängar i specialmått för dig som söker en extra lång eller bred säng. Komplettera gärna din säng med en snygg sänggavel och få ett välkomnande helhetsintryck till ditt sovrum! Välkommen in i våra butiker för personlig hjälp av välutbildad personal.

Visar 19 av 125 st artiklar

FAQ - Frågor och svar

Vilka storlekar finns för kontinentalsängar?

Kontinentalsängar finns i en mängd olika storlekar för att passa olika behov och utrymmen. Vanliga storlekar inkluderar enkelsäng (90x200 cm), dubbelsäng (140x200 cm), queen-size (160x200 cm) och king-size (180x200 cm). Det finns också specialstorlekar för att passa extra långa eller breda sängar samt för att anpassa sig till olika rum.

Vilka är fördelarna med en kontinentalsäng jämfört med andra sängtyper?

Kontinentalsängar erbjuder flera fördelar, inklusive överlägsen komfort och stöd tack vare flera lager av madrasser. De är också kända för sin eleganta och lyxiga utseende som kan förbättra estetiken i sovrummet. Dessutom minskar de ofta rörelseöverföring mellan sovande partners, vilket kan leda till en bättre sömnkvalitet.

Hur väljer jag rätt fasthet på en kontinentalsäng för optimal komfort?

Att välja rätt fasthet på en kontinentalsäng är avgörande för din sömnkvalitet och komfort. Det bästa sättet att göra detta är att testa olika madrasser och se vad som passar dig bäst. Generellt sett rekommenderas fastare madrasser för personer med ryggproblem eller som föredrar extra stöd, medan mjukare madrasser kan vara mer lämpliga för sidsovare eller de som föredrar en mjukare känsla.

Vilka är de vanligaste materialen som används i en kontinentalsäng och deras egenskaper?

De vanligaste materialen som används i en kontinentalsäng inkluderar pocketfjädrar, latex, minneskum och polyeterskum. Pocketfjädrar ger individuellt stöd och minskar rörelseöverföring, medan latex är känt för sin naturliga kylning och hållbarhet. Minneskum formar sig efter kroppens konturer för tryckavlastning, medan polyeterskum erbjuder en fastare känsla och stöd.

Hur kan jag bäst vårda och underhålla min kontinentalsäng för att förlänga dess livslängd?

För att förlänga livslängden på din kontinentalsäng är det viktigt att regelbundet vända och rotera madrassen för att jämnt fördela slitage. Använd också ett madrasskydd för att skydda mot fläckar och fukt. För att hålla sängen ren, dammsug den regelbundet och lufta ut madrassen då och då.

Prova sängar i någon av våra butiker

Att välja rätt säng kan vara utmanande, särskilt när man inte kan känna på den eller se den i verkliga livet. Kanske funderar du även över vilken sänggavel som skulle passa bäst? Eller behöver du personlig rådgivning från någon av våra sängexperter? Du är alltid välkommen att besöka oss på Möbelmästarna för att prata sängar eller sängtillbehör. I våra butiker kan du i lugn och ro prova olika sängar och få vägledning av våra kunniga medarbetare. Hos oss finns inget köptvång, vi finns här för att hjälpa dig att hitta den perfekta sängen för dina behov.

Vad är en kontinentalsäng?

Kontinentalsäng är en säng som är högre än andra sängmodeller och som ger en maximal komfort. Den är uppbyggd av tre lager med en resårkärna i botten, en resårmadrass i mitten och på toppen en bäddmadrass; till skillnad från en vanlig ramsäng som är byggd i två lager.

Vilken kontinentalsäng ska jag ha?

Den vanligaste kontinentalsängen är 180x200 cm, en dubbelsäng. Om du har ett litet sovrum rekommenderar vi att du köper en dubbelsäng som är 140 cm eller 160 cm bred. Då får du en skön säng på liten yta! Om du behöver en säng för compact living, rekommenderar vi att du väljer en kontinentalsäng med förvaring. Om du har ett stort sovrum, har vi extra breda och långa kontinentalsäng 210x210 cm. Vi har sängar som är extra långa 180x210 cm och extra bread 210x200 cm. Stora kontinentalsängar passar som en skön familjesäng, eller ger den där extra hotellkänslan!


Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna

sebastian@mobelmastarna.se