ButikerKontakt

Soffbord

Ett soffbord använder vi ofta som mer än bara ett soffbord - det är tillhands när vi behöver ett enkelt skrivbord, eller matbord. Bordet är ett viktigt komplement till soffan, och kan både hjälpa och stjälpa hela vardagsrummets atmosfär, så välj soffbordet med omsorg. Det ska både passa din stil, och dessutom vara tillräckligt för dina behov! Vi har vardagsrumsbord för alla hem och tillfällen; små och stora, runda och rektangulära, och praktiska modeller med klaff eller hylla och mycket därtill.

Om soffbord

En soffa utan ett soffbord är som en vinter utan snö. Bordet är ett komplement till soffan och har ofta flera olika användningsområden. Oavsett om du letar efter ett stort runt bord eller ett litet fyrkantigt med förvaring kan du hitta det perfekta bordet för just dig och ditt hem. Vi har vardagsrumsbord i flera olika material, färger och storlekar, allt från trä till marmor och glas.

Populära produkter

Vanliga frågor om soffbord

I varje möbelköp bör man ta god tid på sig för att hitta rätt, och att handla soffbord kan vara mer komplicerat än man kan tro. Därför har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna som vi stöter på. Har du en fråga om vardagsrumsbord som du inte fått svar på? Maila oss då gärna: kundtjanst@mobelmastarna.se

Vanliga frågor

Vilket soffbord ska jag köpa?

För att inte riskera att soffbordet bara blir en möbel som står i vägen behöver du fundera på vad du faktiskt använder bordet till. Brukar du äta middag framför tv:n kan du behöva en lite större och högre variant, men är det bara en liten kaffekopp som ska få plats räcker det med ett mindre. Vill du kunna förvara fjärrkontroll och något annat som ligger i vägen finns det soffbord med förvaring.


Vilken form ska soffbordet ha?

Vardagsrumsbord finns i många olika modeller och former och vilken du väljer att inreda med kan göra en stor skillnad för helhetsintrycket i rummet. När du ska köpa bord behöver du först utgå från rummets storlek, hur stor din soffa är, samt hur det ska användas. Har du en stor soffa passar det ofta bättre med ett stort bord och tvärtom med en mindre soffa där man vill ha ett litet soffbord. Till ett vanligt TV-rum funkar ett fyrkantigt bord utmärkt, men för mer sociala ytor med många gäster kommer en rund eller oval modell mer till sin rätt.

Vilket material ska jag välja?

Våra bord är tillverkade i många olika material för att det ska finnas något som passar alla. Vill man ha ett nätt soffbord är metall ett lätt material som gör att du enkelt kan flytta runt soffbordet om man vill det. Ett bord med glasskiva ger ett luftigt intryck men man kan behöva torka av bordsskivan ganska ofta. Det klassiska träbordet passar i de flesta hem men kan dock lätt få repor och märken och kan behöva oljas in då och då.


Hur inreder man ett soffbord?

Det är väldigt tacksamt att inreda små bord eftersom det inte får plats så många dekorationer. Lätt att pynta, och lika lätt att byta mot något annat. Har du inga kreativa idéer är det bara att ställa dit en vas med blommor eller en snygg ljusstake. Mer ambitiösa inredare bör arbeta med stiliga stilleben i en mix av växter, ljushållare och konst; gärna efter säsongens färger.

Hur sköter jag om mitt soffbord?

Beroende på materialet kan skötselråden variera. För att du ska kunna hålla din nya möbel i fint skick under många år framöver rekommenderar vi dig att alltid följa de skötselråd som medföljer. Vissa träbord kan behöva oljas in någon gång ibland och metallbord kan behöva putsas upp med hjälp av en särskild metallputs. Har du frågor om behandling och rengöring av ditt soffbord kan du alltid kontakta vår kunniga personal eller se våra allmänna skötselråd här.

Kombinera med en soffa

En detalj är aldrig bättre än helheten, och vi vill att du ska vara nöjd med båda. I vårt breda sortiment har vi såväl trendiga soffor som tidlösa klassiker, men framförallt väldigt sköna soffor. Här kommer ett urval som kanske faller dig i smaken.

Populära soffor

Fler soffbord i din lokala butik

En av våra största styrkor är att varje butik är unik. Det breda sortiment du hittar online kompletteras ytterligare med ett fantastiskt sortiment som butikerna tar fram för den lokala marknaden. Med fler möbler och nya varumärken blir varje butiksupplevelse något helt nytt. För dig som är på jakt efter nyheter till vardagsrummet kan våra duktiga kollegor hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av höjder, bredder och designer; så att du finner precis rätt modell för din situation. Något som särskiljer oss på Möbelmästarna är den personliga servicen. Har du väl besökt en av våra butiker är vi övertygade om att du kommer tillbaka. Vi kan möbler och sätter kvalitet, hållbarhet och service i främsta ledet. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se