• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Golvlampor

En golvlampa är ett enkelt sätt att inreda hemmet med för att skapa stämning och harmoni. Golvlampor och läslampor lyser upp mörka hörn och reflekterar snyggt mot väggarna för att skapa rymd, men kan i sig själva vara snyggt designade detaljer. Med starkare ljus eller riktad belysning blir de perfekta för lässtunden i fåtöljen. 

Vanliga frågor

Att köpa belysning kan vara svårare än man tror. Dels ur designsynpunkt, men också hur man får rätt mängd ljus i sitt rum. Därför har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna som vi stöter på gällande golvlampor. Har du en fråga som inte är besvarad här? Maila oss då gärna: kundtjanst@mobelmastarna.se

Varför behöver man golvlampor?

Golvlampor sprider ett behagligt sken som skapar atmosfär och rymd i annars mörka ytor. En låg golvlampa bakom en annan möbel skapar dynamik och mystik med sitt sken från det dolda, medan en högre kan hjälpa till med mer trivsam arbetsbelysning eller som läslampa.

Hur hög ska en golvlampa vara?

En lampas höjd bör anpassas efter dess användningsområde och var i rummet den står. Ska den höra till en fåtölj bör lampan hamna över sittande huvudhöjd så att ljuset skiner ner i famnen utan störande skuggor. Men för allmän- eller stämningsbelysning bestämmer du höjden helt efter eget tycke.

Hur många lumen i en läslampa?

En bra läslampa behöver vara iallafall 200 lumen för behaglig läsning, utan att lysa upp för mycket i resten av rummet. I en riktad ljuskälla, som en spotlight, kan det räcka med 150 lumen för att ändå få tillräcklig läsbelysning utan att behöva anstränga ögonen för mycket

Kombinera till en härlig hörna

Vi vill göra ditt hem till det trevligaste det kan vara. Därför hjälper vi dig gärna att hitta en fåtölj som lever upp till en läslampas potential. Vi har ett brett utbud med såväl klassiska reclinerfåtöljer som breda troner att bara leva i. Här kommer ett urval av omtyckta fåtöljer som vi tror att även du kommer tycka om.

Populära fåtöljer

Ännu fler lampor i din närmsta butik

En av våra största styrkor är att varje butik är unik. Vårt breda sortiment på hemsidan kompletteras i våra butiker av en ytterligare mängd möbler och varumärken. De lokala handlarna tar fram egna sortiment som anpassas för sina områden och kundönskemål, vilket gör varje butik helt egen och värd sitt eget besök. Är du på jakt efter trevlig golvbelysning är du varmt välkommen in till din lokala Möbelmästare där en av våra otroligt kunniga kollegor hjälper dig att hitta rätt. Du kommer få hjälp att navigera dig genom sortimentet för att hitta rätt design, storlek och prisklass. Vi kan möbler och inredning, och sätter kvalitet, hållbarhet och service i främsta ledet. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se