2024 - 4 - 16

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Golvlampor

En golvlampa är ett enkelt sätt att inreda hemmet med för att skapa stämning och harmoni. Golvlampor och läslampor lyser upp mörka hörn och reflekterar snyggt mot väggarna för att skapa rymd, men kan i sig själva vara snyggt designade detaljer. Med starkare ljus eller riktad belysning blir de perfekta för lässtunden i fåtöljen. 

Varför behöver man golvlampor?

Golvlampor sprider ett behagligt sken som skapar atmosfär och rymd i annars mörka ytor. En låg golvlampa bakom en annan möbel skapar dynamik och mystik med sitt sken från det dolda, medan en högre kan hjälpa till med mer trivsam arbetsbelysning eller som läslampa.

Hur hög ska en golvlampa vara?

En lampas höjd bör anpassas efter dess användningsområde och var i rummet den står. Ska den höra till en fåtölj bör lampan hamna över sittande huvudhöjd så att ljuset skiner ner i famnen utan störande skuggor. Men för allmän- eller stämningsbelysning bestämmer du höjden helt efter eget tycke.

Hur många lumen i en läslampa?

En bra läslampa behöver vara iallafall 200 lumen för behaglig läsning, utan att lysa upp för mycket i resten av rummet. I en riktad ljuskälla, som en spotlight, kan det räcka med 150 lumen för att ändå få tillräcklig läsbelysning utan att behöva anstränga ögonen för mycket

Populära fåtöljer

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se