• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Vägglampor

För ett stämningsfullt rum är det viktigt att komma ihåg väggarnas sken. Med en välriktad vägglampa kan rummet kännas helt nytt, och som två helt olika rum dag och natt. Vägglampor går att fästa i stort sett överallt och kan användas för att belysa likväl som att fånga blicken från de dammiga hörnena. De fungerar utmärkt som sänglampa i sovrummet eller som stilfull belysning i vardagsrummet där de lyser upp och skänker stämning till rummet. 

Vanliga frågor

I den stora lampdjungel som finns därute kan det vara svårt att hitta precis rätt. Storlek, material och form spelar stor roll för den slutgiltiga känslan, och placeringen av lampan är i stort sett avgörande. För att underlätta ditt sökande har vi samlat de vanligaste ställda frågorna här nedan. Har du en fråga som inte har besvarats än? Maila oss då gärna: kundtjanst@mobelmastarna.se

Varför ska man ha vägglampor?

De är perfekta komplement till taklampor när man är i större behov av mys än att faktiskt lysa upp rummet. Med ungefär samma funktion som en bords- eller fönsterlampa i att de förhöjer atmosfären, men med flexibiliteten att kunna sitta i stort sett var som helst i rummet.

Hur inreder man med vägglampor?

En vägglampa är perfekt för att ge ett behagligt sken i vardagsrummet och kan med fördel placeras ihop med en sideboard eller byrå. De är också utmärkta att placera i gångar och korridorer för en gallerikänsla när du går igenom. En mer ovanlig, men oerhört stämningsfull, lösning är att placera en lampa bakom TV:n för ett häftigt ljus som samtidigt underlättar för ögonen om kvällarna.

Hur ska man placera en sänglampa?

Den vanliga placeringen är att sänglampor hängs vid sidan om, snett uppifrån kroppen. Till dubbelsängar är det ett smakval ifall man hänger lampan utanför sängkanterna eller grupper dem tillsammans ovan mitten av sängen- För en enkelsäng är det viktigt att placera lampan på motsatt sida från din dominanta hand, alltså till vänster för en högerhänt och tvärtom, för att inte handen ska kasta jobbiga skuggor. 

Dekorativ bordsbelysning

Vägglampor har sina syften, men också stora begränsningar. Det behövs ofta något som lyser upp ett fönster, och ibland sitter väggbelysningen bara för långt bort. Bordslampor skänker lysande atmosfär precis där du sitter, och ljusar upp de mörka fönstrena under sena kvällar. Här nedanför ser du några av våra mest populära bordsmodeller.

Unika butiker för dig

En av våra största styrkor är att varje butik är unik. Våra lokala handlare tar fram näranpassade sortiment som kompletterar vårt redan breda webbsortiment, vilket gör varje butik helt egen och värd sitt eget besök. Om du är på jakt efter väggbelysning är du varmt välkommen in till butikerna där våra fantastiska kollegor hjälper dig att hitta rätt form, färg och funktion. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se