2024 - 7 - 13

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Vägglampor

För ett stämningsfullt rum är det viktigt att komma ihåg väggarnas sken. Med en välriktad vägglampa kan rummet kännas helt nytt, och som två helt olika rum dag och natt. Vägglampor går att fästa i stort sett överallt och kan användas för att belysa likväl som att fånga blicken från de dammiga hörnena. De fungerar utmärkt som sänglampa i sovrummet eller som stilfull belysning i vardagsrummet där de lyser upp och skänker stämning till rummet. 

Varför ska man ha vägglampor?

De är perfekta komplement till taklampor när man är i större behov av mys än att faktiskt lysa upp rummet. Med ungefär samma funktion som en bords- eller fönsterlampa i att de förhöjer atmosfären, men med flexibiliteten att kunna sitta i stort sett var som helst i rummet.

Hur inreder man med vägglampor?

En vägglampa är perfekt för att ge ett behagligt sken i vardagsrummet och kan med fördel placeras ihop med en sideboard eller byrå. De är också utmärkta att placera i gångar och korridorer för en gallerikänsla när du går igenom. En mer ovanlig, men oerhört stämningsfull, lösning är att placera en lampa bakom TV:n för ett häftigt ljus som samtidigt underlättar för ögonen om kvällarna.

Hur ska man placera en sänglampa?

Den vanliga placeringen är att sänglampor hängs vid sidan om, snett uppifrån kroppen. Till dubbelsängar är det ett smakval ifall man hänger lampan utanför sängkanterna eller grupper dem tillsammans ovan mitten av sängen- För en enkelsäng är det viktigt att placera lampan på motsatt sida från din dominanta hand, alltså till vänster för en högerhänt och tvärtom, för att inte handen ska kasta jobbiga skuggor. 

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se