2024 - 4 - 23

 • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Sofiero fåtölj

Sofiero fåtölj

Print this page
Inred med tidlösa Sofiero reclinerfåtölj med elfunktion! Fåtöljen har extra allt i form av funktioner och komfort! Den har funktioner såsom steglös lutning av rygg, automatisk justering av svankstöd, justerbart manuellt nackstöd, USB-uttag för laddning och flip-up pall.

Du styr fåtöljens lutning genom kontrollpanelen som finns på armstödet på högra sida. Det finns en motor som reglerar ryggen och en som reglerar fotstödet. Perfekt om du tillexempel bara vill höja fotstödet! Nackstödet är manuellt reglerbart, höj- och sänkbart.
Läs mer

Mästarpris

i

Mästarpriser på Möbelmästarna är extra fördelaktiga priser som vi förhandlat fram för våra kunder. priserna är lägre än de rekommenderade priserna från leverantören men är inte rabatterade priser. mästarpriser är fasta och inte tidsbegränsade. Även våra mästarpriser kan påverkas av prisändringar och yttre faktorer. Skillnaden är att Mästarpriser inte är relaterade till kampanjer eller är att ses som ett rabatterat pris.

16 990 kr
Visa prishistorik

Välj Färg

Beställningsvara

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Komplettera med

Wool & Hair Cleaner

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
 • Ljusgrå
 • Brun
 • Mörkgrå
Bredd79
Djup80
Höjd109
Sitthöjd48
Sittdjup48
Volym0.45
MaterialFårskinn
Tillverkad iAsien
Komfort
 • Medium
MöbeltypFårskinnsfåtölj
VarumärkeMöbelmästarna

Detaljerad information

Sitsen är tillverkad i formgjuten kallskum, som ger en stabil och god sittkomfort och lång hållbarhet.

Fåtöljen är klädd i fårskinn med tyg på sidorna och finns i tre färger: mörkgrått fårskinn med svart klädsel på sidorna, fårskinn med grå klädsel, och nougatfärgat fårskinn med nougatfärgad klädsel. Underredet är i borstad metall. Till fåtöljen medföljer armstödsskydd, som du kan sätta på för att vara extra rädd om fårskinnet.

Fårskinn är ett naturmaterial som är naturligt smutsavvisande. En annan fördel är att det värmer vid kyligt väder och har en svalkande effekt när det är varmt. Se fram emot många sköna, långa kvällar i fåtöljen, året runt! För att ta hand om din fåtölj, rekommenderar vi att du dammsuger den regelbundet för att ta bort damm och smuts som kan slita på skinnet. Vi rekommenderar också att använda ullschampo för ytligt och lätt nedsmutsat fårskinn.

Snurrfåtöljer som Sofiero, är den perfekta sittmöbeln för avkoppling och avslappning. Med en snurrfåtölj kan du vrida och vända dig i behagligaste ställningar för att se tv, läsa eller bara slappna av.

Snurrfåtöljer passerar perfekt både för dem som vill koppla av hemma och för den som letar efter bekvämlighet på kontoret. Vridningen och vinklingen gör att du enkelt hittar den optimala sittpositionen, vilket minskar belastningen på rygg och nacke. 

Oavsett om du är tonåring, vuxen eller senior, är en snurrfåtölj en skön möbel. Den ger avkoppling hemmavid men passar även fint på kontoret eller i studion. 

Maxvikt för kroppsvikt i Sofiero är 120 kg. Fåtöljens längd helt utfälld är 157 cm. 

Hållbara fårskinn

Etisk djurhållning

Fårskinnen som finns på denna fårskinnsfåtölj kommer från uppfödare som uppfyller krav på etisk djurhållning. Fåren föds i första hand upp som köttdjur och skinnen som annars skulle kasserats tas tillvara på och vidareförädlas. Djuren vistas i en miljö som ger dem möjlighet till ett normalt beteende, med tillgång till rent vatten och bra foder. Transport av fåren sker utifrån krav på djurens säkerhet och välmående. Det tillåts inte att någon uppfödare använder sig av mulesing.

Hållbar beredning

Alla medel som används vid garvning och efterbehandling uppfyller grundläggande EU-direktiv som rör miljöskydd. I processerna återanvänds 60-70% av vattnet i ett slutet system. Färgningsprocessen är automatiserad för att göra produktionsflödet mer effektivt och hållbart för miljön, där medel med minst möjliga miljöpåverkan används och alla färgningsmedel återanvänds.

Skötselråd för fårskinn

Den unika och härliga kombinationen av läder på ena sidan och ull på den andra erbjuder flera fördelar. Fårskinnet reglerar temperaturen på ett naturligt sätt. I kyligt väder värmer den gott och i värme så har den en svalkande effekt. Fårskinn är slitstarka och naturligt smutsavstötande och varje fårskinn är unikt samt åldras olika.

Allmänna skötselråd för fårskinn:

 • Vid lätt nedsmutsning, använd en klädvårdsrulle, dammsug och torka av med ljummet vatten på fuktad tvättsvamp.
 • Vid svår nedsmutsning kan man i vissa fall tvätta den i maskin i 30 grader under kemtvätt- eller ullprogrammet (ej ekologiska fårskinn). Läs tvättråden som följer med skinnet för att se om skinnet går att tvätta i maskin.
 • Undvik direkt solsken då det kan ge färgförändringar i ullen.
 • Fårskinn får aldrig strykas och heller inte användas med blekmedel.
 • Lufta skinnet regelbundet för att bibehålla ett fräscht fårskinn.