2024 - 7 - 23

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Fri frakt

  • Hem
  • Sundborn slagbord rött

Sundborn slagbord rött

Carl och Karin Larsson

Ett slagbord är ett praktiskt bord som enkelt göras större, eller mindre, genom att fälla upp eller ner klaffarna. Det är också smidigt att fälla ner båda klaffarna och ställa undan bordet utan att det tar någon stor plats, perfekt för dig som uppskattar Compact Living! Designen är enkel, historisk och ger en enorm hemtrevnad!

Sundborn matbord passar för 6 - 8 personer. Bordets totala längd är 161 cm. Helt ihopfällt är det endast 27 cm(perfekt för det mindre rummet då det tar sådan liten plats) och med en klaff nedfälld är bordet 91 cm långt.

Klaffbordet är tillverkat i massiv furu. Bordet finns i fyra färger: svart, vitt, grönt och rött. Ytan är lackad och lätt att torka av. Detta slagbord är lackat i i den varmt röda färg som är så karaktäristisk för Sundborn och Larssons gård. Bordet finns även i obehandlad furu.
Läs mer
12 990 kr
Visa prishistorik

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Produktbeskrivning

Här läser du mer om Sundborn slagbords historia!

I de svenska bondehemmen blev slagborden vanliga under slutet av 1700-talet. Tidigare var de vanliga i herrgårdarna där man kunde ha flera slagbord stående längs med väggarna och som man slog ihop när det fest. Det slagbord som är förlaga till vårt Sundborn slagbord fanns på Lilla Hyttnäs när Carl och Karin flyttade in i huset. Man vet inte säkert varifrån bordet kommer, men kanske det är tillverkat av Nils Johan Asplinds verkstad på 1800-talet. Paret Larsson hade sitt grönmålade bord bland annat i det rum som Karin vävde och Carl en tid hade sin målarateljé.

I ett samarbete med Carl Larsson-gården har Möbelmästarna tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet.  

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

Specifikationer

Recensioner

Skötselråd

Ladda ner

Kontakta butik

Relaterade produkter