2024 - 6 - 16

 • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Sundborn slagbord obehandlat

Sundborn slagbord obehandlat

Carl och Karin Larsson

Print this page
Ett slagbord är ett praktiskt bord som enkelt göras större, eller mindre, genom att fälla upp eller ner klaffarna. Det är också smidigt att fälla ner båda klaffarna och ställa undan bordet utan att det tar någon stor plats, perfekt för dig som uppskattar Compact Living! Designen är enkel, historisk och ger en enorm hemtrevnad!

Sundborn slagbord passar för 6-8 personer.

Slagbordet är tillverkat i massiv obehandlad furu. Klaffbordet är tillverkat i massiv obehandlad furu. Det ger dig själv möjlighet att behandla, eller måla det i den färg du själv vill. Vi ber dig att noggrant läsa igenom våra skötselråd, då denna möbel som är obehandlad är ytterst känslig för fläckar. Läs om detta nedan.

Sundborn slagbord finns även i rött, grönt, samt vitt och svart.
Läs mer
11 990 kr
Visa prishistorik

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Komplettera med

Sundborn Karin Larsson blomsterhylla obehandlad

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Waxoil
Waxoil
196 kr

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
 • Natur
MaterialMassiv furu/plywood
LevererasMonterad
Tillverkad iEuropa
YtbehandlingObehandlat
MöbeltypMatbord för 6

Detaljerad information

Skötselråd obehandlat trä

Detta slagbord är tillverkat av massivt trä i furu. Bordet är obehandlat och därför extra känsligt vilket innebär att det lätt uppkommer permanenta fläckar och märken i träet om det utsätts för exempelvis varma eller fuktiga föremål, vätskor, matspill, slag eller smällar eller annan ovarsam hantering av bordet. Skydda ytan genom att alltid använda underlägg. Vi rekommenderar att bordet behandlas med träolja eller annan skyddande behandling innan bordet tas i bruk för första gången. Oljan kommer göra bordet mörkare. Ådringar och kvistar kommer träda fram mer synligt. Använd endast skyddande behandling som är avsedd för trä av furu. Bordet ska inte placeras nära en värmekälla, exempelvis öppen spis eller element eftersom det finns risk för att träet torkar ut och att det bildas sprickor i träet.

Läs historien bakom Karin och Carl Larssons slagbord här!

I de svenska bondehemmen blev slagborden vanliga under slutet av 1700-talet. Tidigare var de vanliga i herrgårdarna där man kunde ha flera slagbord stående längs med väggarna och som man slog ihop när det fest. Det slagbord som är förlaga till vårt Sundborn slagbord fanns på Lilla Hyttnäs när Carl och Karin flyttade in i huset. Man vet inte säkert varifrån bordet kommer, men kanske det är tillverkat av Nils Johan Asplinds verkstad på 1800-talet. Paret Larsson hade sitt grönmålade bord bland annat i det rum som Karin vävde och Carl en tid hade sin målarateljé.

I ett samarbete med Carl Larsson-gården har Möbelmästarna tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet.  

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

Ladda ner

 • Skotselrad mobler i obehandlat tra.pdf

  Klicka här

Skötselråd för trä

Det populäraste materialvalet trä finns i flera olika varianter och ytbehandlingar. De vanligaste träslagen i vårt sortiment är bland annat, ek, ask, björk och bok. Beroende på vilket träslag och ytbehandling du väljer så behöver de tas om hand på olika sätt för att de ska hålla sig fina under en längre tid.

Allmänna skötselråd för trä:

 • Undvik starkt solljus och håll avstånd från element och andra värmekällor.
 • Dammtorka regelbundet.
 • Använd möbeltassar under benen för att skydda golvet.
 • Om du köper en oljad möbel ska denna oljas in innan användning.


play