2024 - 7 - 15

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Sundborn stol vit

Sundborn stol vit

Carl och Karin Larsson

Sundborn stol är en stol med mycket karaktär och får varje rum där den finns, att flyga till höjden av hemtrevlighet. Stilen på denna typ av stol var en vanlig modell i 1800-talets Dalarna. I Siljanstrakten hade stolen sex spjälor, i området kring Leksand sju. Karin ritade en egen variant med tre spjälor och färgsatte dem i rött. Byns snickare Arnbom tillverkade stolarna utifrån Karins ritning. Det är efter denna förlaga som Sundborn stol är tillverkad.

Stolen är tillverkad i björk och finns i fyra färger: svart, vitt, grönt och rött. Stolen är lackad och lätt att torka av. Designen är modern och personlig med sina tre spjälor i ryggen.

Sundborn stol säljs i set om två. Priset gäller per styck.
Läs mer
3 395 kr
Visa prishistorik

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Produktbeskrivning

Läs om berättelsen bakom familjen Larssons stol!

Karin ritade alla möblerna som fanns i familjens matsal, vilka sedan byns snickare Arnbom tillverkade. Karin designade bland annat matbord, stol och vitrinskåp. Hon ritade, vävde och borderade egna textilier. Hela den uttrycksfulla och omfamnande matsalen inredde Karin som en överraskning till Carl. Familjen invigde matsalen på Carls namnsdag och då började man använda stolarna. Det är utifrån ritning av dessa stolar som du nu kan köpa.

I ett samarbete med Carl Larsson-gården har vi på Möbelmästarna tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet. 

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i sann Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

Specifikationer

Recensioner

Skötselråd

Ladda ner

Kontakta butik