2024 - 4 - 23

 • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Bäddmadrass Ariel

Bäddmadrass Ariel

EKELSJÖ

Print this page
Bäddmadrassens viktigaste egenskaper är att fördelar vikten samt ge kroppen korrekt komfortkänsla.

Bäddmadrass Ariel har en kärna med mjuk och följsam Softflex. Den ger en god ergonomisk kroppstillpassning. Madrassen är svept med silikonbaserad hålfibervadd, som ger en extra volym. Den är tuftad för att ge ännu bättre följsamhet och en mjukare känsla i sängen. Ariel är klädd i tuftad jerseystretch med Silicon Hollow-fiber, vilket ger en mjukare och bättre komfortkänsla.

Bäddmadrassen har bra egenskaper när det gäller att leda bort fuktighet och överskottsvärme, samtidigt som den torkar fort. Du får en fräsch och sval säng!

Bäddmadrass Ariel finns i bredderna 90 cm, 105 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm och 180 cm. Bilden avser måttet 180 cm.
Läs mer
2 870 kr
Visa prishistorik

Storlek

Leveranstid 5-6 Veckor

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Produktdetaljer

Specifikationer

Längd200
Bredd160
Höjd10
Volym0.24
LevererasSemimonterad
Tillverkad iEuropa
Vikt inkl emballage9
Storlek
 • 160x200
 • 90x200
 • 105x200
 • 120x200
 • 140x200
 • 180x200
MöbeltypBäddmadrass

Detaljerad information

Bäddmadrassen är 10 cm hög.

1. Jersey Stretch textil – Stretchtextil för god komfortkänsla och följsamhet i madrassen.
2. Softflex kärna  - Softflex miljöskum ger en mjuk och behaglig komfortkänsla i sängen.
3. Vadd – 400 g/m2 Silicon Polyesterfiber ger optimal luft och fukttransport i bäddmadrassen.
 
 

Varför ska jag köpa en bäddmadrass?

Att använda bäddmadrass kan ha flera fördelar och kan förbättra din sovupplevelse på flera sätt. Här är några anledningar till varför det kan vara fördelaktigt att köpa en bäddmadrass:

Komfort: En bäddmadrass kan ge extra komfort och mjukhet till din säng. Den formar sig efter din kropp och ger stöd där det behövs. Det kan göra din sovupplevelse mer behaglig och bidra till en bättre nattsömn.

Tryckavlastning: En bäddmadrass kan hjälpa till att minska trycket på kroppens tryckpunkter, särskilt på höft- och axelområdet. 

Stöd: En bra bäddmadrass kan bidra till att ge rätt stöd för din ryggrad och hjälpa till att bibehålla en bra kroppsställning under sömnen. 

Minskning av rörelseöverföring: Om du delar säng med en partner, som rör sig mycket under natten kan en bäddmadrass hjälpa till att minska överföringen av rörelser. Det innebär att du kommer att störas mindre av din partners rörelser, vilket kan leda till en bättre och mer ostörd sömn.

Hållbarhet: En bäddmadrass kan förlänga livslängden på din säng genom att agera som en extra skyddande lager. Den kan hjälpa till att förhindra att sängens huvudmadrass slits ut snabbt och kan också skydda mot fläckar och spill.

Ladda ner

 • Ekelsjo Ariel faktablad.pdf

  Klicka här

Skötselråd för säng och bäddmadrass

Ram-och ställbar säng
Sängen och bäddmadrassen kommer med tiden att formas efter din kropp då stoppningen och resåren mjuknar. För att få tillbaka en del av volymen och möjligheten att förlänga sängens livslängd behöver du behöver få in luft mellan vaddlagren. Detta gör du genom att vrida och vända på ramsängen en gång per år och ungefär två gånger per kvartal för bäddmadrassen.
Då ställbara sängar har rörliga delar är det normalt att det förekommer ljud när de regleras. Silikon eller smörjmedel på delarna kan minimera missljud.

Kontinentalsäng
En kontinentalsäng är uppbyggd i flera lager där mellanmadrassen endast ska vridas ett par gånger per kvartal, till skillnad från bäddmadrassen som både ska vändas och vridas ett par gånger per kvartal. Underbädden går inte att vända utan endast att vrida och detta bör göras en gång per år. Genom att vända och vrida på sina madrasser blir det jämnare slitage över hela sängen. Det medför även luft mellan madrassernas vaddlager som gör att sängen återfår en del av sin volym, förlänger sängens livslängd och komfort.

Bäddmadrass
Det är viktigt att du vänder och vrider på din bäddmadrass ett par gånger per kvartal för att den ska hålla längre. Genom att vrida och vända på madrassen får du in luft mellan vaddlagren så den kan få tillbaka så hög volym som möjligt.

Behandling av smuts och fläckar på säng och bäddmadrass
De delar i sängen samt bäddmadrassen som är försedda med möbeltyg rengörs med textilschampo. De bäddmadrasser med avtagbart fodral tvättas efter produktens anvisningar.

play