• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Kontinentalsäng Original Plus 140x200

Kontinentalsäng Original Plus 140x200

Hilding

Kontinentalsäng Original Plus 140x200 cm är en vackert designad säng för dig som vill satsa på din sömn och ditt sovrum. Med samverkande resårsystem får du en optimal sovkomfort! Kontinentalsäng Original Plus har ett följsamt aktivt pocketsystem som gör att den anpassar sig exakt efter din kropp och ger den klassiska komfort som gjort Hildings sängar så omtyckta. Hela sängens och bäddmadrassens klädsel är avtagbar och tvättbar och gör det enkelt att ha en fräsch och trivsam sängmiljö! Sängen är en elegant svensktillverkad kvalitetssäng som håller för daglig användning i många år.
Läs mer
24 530 kr
Visa prishistorik

Välj Färg

Komfort

Leveranstid 3-4 Veckor (Leveranstiden kan påverkas av helgdagar.)

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
 • Blå
 • Beige
 • Mörkgrå
 • Grå
 • Brun
Längd200
Bredd140
Komfort
 • Fast
 • Medium

Detaljerad information

En 140 cm bred säng passar till ungdomsrummet, studentrummet och dig som behöver ha en dubbelsäng men har ett litet rum.

I paketet ingår:
• Kontinentalsäng Original Plus 140x200 cm
• Bäddmadrass Harmony Vent 140x200 cm
• 25 års garanti på ram- och fjäderbrott.

Ben ingår ej. Köp till ben! Det finns en mängd ben att välja mellan. Benen hittar du under kategorin ”Tillbehör”.
Resårmadrass
Övre stoppning: Polyeter 28 mm 35 kg.
Resår: Pocket 3-zoner 12,5 cm.
Nedre stoppning: Polyeter 28 mm 35 kg.
Underbädd
Stoppning: Polyeter 20 mm 23 kg.
Resår: Pocket 12,5 cm.
Ram: Träram av gran 8 cm.
Totalhöjd: Ca 40 cm.
Bäddmadrass: Harmony Vent, en följsam bäddmadrass med perforerat skum för bättre ventilation. Avtagbart och tvättbart fodral 60°

Alla Hildings sängar tillverkas i Sverige av noggrant testade och utvalda material. Deras sängstommar är gjorda av trä från miljöanpassat och ekonomiskt skogsbruk. Sängarnas klädsel är avtagbar och tvättbar. Tygerna är tillverkade helt utan vatten och PFC-kemikalier. Alla sängar från Hilding är Svanenmärkta och rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet. Hilding har tillverkat sängar i norra Skåne sedan 1939 och en säng från dem är en garanti för en hållbar säng, komfort och hygien. OBS! Kontinentalsängen på bilden har måtten 180x200 cm.

Varumärke: Hilding

Sängmodell: Original Plus

Produkt: Kontinentalsäng

Storlekar: Bredd 120-180 cm, längd 200 cm. 

Fastheter: Medium och fast. 

Färger: Eco beige, Eco grå, Eco brungrå, Eco mörkgrå och Eco blå. 

Bäddmadrass: Harmony Vent

Sängben: Köp till sängben! Ben ingår ej i sängen. 

HILDING sängar

Sängen är platsen där familjen spenderar stor del av sin tid, skapar minnen och drömmer om framtiden. I sängen samlas familjemedlemmar för alla slags situationer, välbehövlig sömn är bara en av alla anledningar. Sängen är i centrum av något mycket större, nämligen familjelivet. Det ställer givetvis krav, krav på komfort, bekvämlighet och trygghet. Krav som Hildings sängar kan leva upp till.

Hildings sängar är tillverkade för att vara bra både för dig och miljön. Alla sängar tillverkas i Sverige av noggrant utvalda och testade material. Till exempel är alla deras sängstommar tillverkade av FSC®-märkt trä. Många av Hildings sängar har också en familjevänlig avtagbar och tvättbar klädsel och som enda sängtillverkare har dem flera ramsängar som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Hildings hjärta slår för familjen, och sängen finns i hjärtat av familjelivet.

Svanen – Nordens officiella miljömärkning

Vad är Svanen?

Svanen är en nordisk miljömärkning vars syfte är att minska produkters och tjänsters miljöpåverkan, från produktion till konsumtion. Svanens krav på produkter tjänster uppdateras och skärps kontinuerligt, för att skapa en hållbar utveckling. Svanenmärkningen garanterar inte endast en miljömässigt hållbar produkt, utan också dess höga kvalitet. Miljö och kvalitet går oftast hand i hand. Genom svanenmärkningen är det enkelt för dig att välja en möbel som både är miljömässigt och kvalitetsmässigt den bästa! Svanenmärkningen kan alltså ses som en kvalitetsstämpel på din möbel.

En svanencertifierad möbel är noga kontrollerad

När du köper en svanencertifierad möbel, vet du att den är kontrollerad gällande miljö och kvalitet. Möbeln är granskad då det gäller hur det producerande företaget minskar utsläpp och resursförbrukar. Det ställs krav både på den färdiga möbeln och alla ingående komponenter. Tillexempel gäller de höga kemikaliekraven inte bara den färdiga möbeln, utan hela tillverkningsprocessen. Miljöaspekter som granskas i produktionen och möbeln är:

 • Att det är en hållbar produktion och användande av råvaror, som förnybara, återvunna och återanvända.
 • Att produktionen inte ska vara med och påverka biotoper negativt, som tillexempel skogar, vilka är viktiga för jordens mångfald och klimat.
 • Att produktionen och möbeln uppfyller kemiska krav om hälsoskadliga ämnen, som CRM-ämnen. Till CRM-ämnen tillhör cancerframkallande, mutagena och reproduktionsstörande kemiska ämnen.
 • Att möbeln är hållbar, håller hög kvalitet och har lång livslängd.
 • Olika krav för olika material

De miljöbelastningar som är viktigast för respektive material, sätter kravbilden för just det aktuella materialet. Det gör att det är olika krav för olika material. Tyg och stoppning som kan vara en stor del av materialet i en soffa, är utsläpp i vatten och kemikalieinnehåll viktiga faktorer. För möbler i trä, är trämaterialets ursprung och spårbarhet, samt energiförbrukning vid tillverkning viktiga faktorer.

Vad är Astma- och Allergiförbundet?

Astma- och Allergiförbundet verkar för att göra det möjligt att få ett friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eller annan överkänslighet. De sprider information, bedriver opinionsbildning och stödjer forskning. Inför riksdagsvalet 2022 driver de frågan om ett svenskt allergiprogram. Förbundet bildades 1956 och har sedan 1970 satt sitt märke på produkter de rekommenderar. Märkningen förenklar vardagslivet för dig med astma, allergi, eller annan överkänslighet. Med Astma- och Allergiförbundets märkning är det enklare att välja produkter som är bra ur en allergisynpunkt!

Varför ska jag köpa en produkt som är märkt av Astma- och Allergiförbundet?

När du väljer en produkt som är märkt av Astma- och Allergiförbundet, kan du vara säker på att den inte innehåller parfymämnen, allergener, eller irriterande ämnen i sådan mängd att det finns en känd risk för allergisjukdom. Astma- och Allergiförbundets produkter är ett säkert val för oss alla, oavsett om vi har allergi eller inte. Det är testade och utvalda produkter som är goda mot allas hälsa. En fullständig garanti kan inte ges att en produkt inte ger upphov till reaktioner hos enskilda individer, eftersom människor reagerar olika. Enstaka personer kan vara så pass känsliga att de ändå reagerar på produkten.

Sängar och bäddmadrasser som är märkta av Astma- och Allergiförbundet

Kriterierna som är framtagna för sängar och bäddmadrasser för att de ska vara lämpliga för personer med allergisjukdom. Ett av de viktigaste kriterierna är tygets täthet. Den högre tätheten på sängens och bäddmadrassens omgivande tyg gör risken mindre för att kvalster tar sig in i fyllnadsmaterialet och på så sätt orsakar allergisk reaktion. En hög täthet på tyget har därtill en hög slitstyrka, det vill säga att tyget har bra kvalité. Det finns också högt ställda krav på hur producenten anpassat sängens konstruktion och sett till att sängen och madrassen har god tvättbarhet. Produktionen av produkterna ska ha en begränsad användning av kemikalier. När du vill ha en säng som är märkt av Astma- och Allergiförbundet, se till att både sängen och bäddmadrassen är märkt, för att få en säng som är säker för dig.

Några av kriterierna för att en säng, eller bäddmadrass ska vara Astma- Allergiförbundetmärkt är:

 • Madrassens överdrag ska vara avtagbart och tvättbart i 60 grader.
 • Tyg och stoppningsmaterial ska vara ofärgade.
 • Sängen och bäddmadrassen ska vara fri från aktivt tillförda kemikalier som kan ge allergiska reaktioner.
 • Möbelmästarna har många sängar och madrasser som har märkningen av Astma- och Allergiförbundet.
 • Täcken och kuddar som är märkta av Astma- och Allergiförbundet
 • Kriterier som läggs speciellt vikt på inom kategorin täcken och kuddar är:
 • Produkten ska vara märkt med typ av textil och inte innehålla färgämnen, eller andra ämnen som kan orsaka hudirritation vid långvarig hudkontakt.
 • Täcket och kudden får inte vara brandfarlig.
 • Täcket och kudden ska avge minimalt med damm under användning.
 • Produkten får inte avge gaser, eller partiklar som anses leda till ökad risk för astma, eller annan luftvägsirritation. De får inte heller innehålla brandhämmande kemikalier som misstänks vara skadliga för människor, djur, eller miljö.
 • Täcket och kudden ska tåla upprepad tvätt med tvättmedel utan att förlora sina användningsegenskaper.

Om du har astma, allergi, eller annan överkänslighet, får du ett friskare liv med en säng, bäddmadrass, täcke, eller kudde märkt av Astma- och Allergiförbundet!

Skötselråd för säng och bäddmadrass

Ram-och ställbar säng
Sängen och bäddmadrassen kommer med tiden att formas efter din kropp då stoppningen och resåren mjuknar. För att få tillbaka en del av volymen och möjligheten att förlänga sängens livslängd behöver du behöver få in luft mellan vaddlagren. Detta gör du genom att vrida och vända på ramsängen en gång per år och ungefär två gånger per kvartal för bäddmadrassen.
Då ställbara sängar har rörliga delar är det normalt att det förekommer ljud när de regleras. Silikon eller smörjmedel på delarna kan minimera missljud.

Kontinentalsäng
En kontinentalsäng är uppbyggd i flera lager där mellanmadrassen endast ska vridas ett par gånger per kvartal, till skillnad från bäddmadrassen som både ska vändas och vridas ett par gånger per kvartal. Underbädden går inte att vända utan endast att vrida och detta bör göras en gång per år. Genom att vända och vrida på sina madrasser blir det jämnare slitage över hela sängen. Det medför även luft mellan madrassernas vaddlager som gör att sängen återfår en del av sin volym, förlänger sängens livslängd och komfort.

Bäddmadrass
Det är viktigt att du vänder och vrider på din bäddmadrass ett par gånger per kvartal för att den ska hålla längre. Genom att vrida och vända på madrassen får du in luft mellan vaddlagren så den kan få tillbaka så hög volym som möjligt.

Behandling av smuts och fläckar på säng och bäddmadrass
De delar i sängen samt bäddmadrassen som är försedda med möbeltyg rengörs med textilschampo. De bäddmadrasser med avtagbart fodral tvättas efter produktens anvisningar.

play