• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Kivik sängbord

Kivik sängbord

Låt klassiska Kivik sängbord flytta in bredvid din säng! Sängbordet har en låda för dold förvaring och en öppen hylla för de saker du vill ha nära till hands. Det har en lite högre höjd och passar till alla sängar. Det är perfekt till en kontinentalsäng, som ser snyggt ut med ett högre sängbord! Sängborden är monterade och klara att ställa upp bredvid din säng!

Kivik sängbord finns för dig som söker ett sängbord i hög kvalitet i en tidlös och klassisk design.
Läs mer
2 395 kr
Visa prishistorik

Välj Färg

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar (Leveranstiden kan påverkas av helgdagar.)

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
 • Brun
 • Ek
 • Vit
 • Svart
 • Vitpigmenterad
Bredd35
Djup35
Höjd70

Detaljerad information

Få ett harmoniskt och organiserat sovrum, genom att matcha Kivik sängbord tillsammans med byrå ur serien Åre. De har samma träslag och färger och du får en fin röd tråd som löper genom rummet!

Kivik finns i oljad ek, mörk oljad ek, vitpigmenterad oljad ek, vitlackad mdf och svartlackad bok. 

Alla Kivik sängbord, förutom i mörk oljad ek, är Svanenmärkta vilket innebär att de hör till de minst miljöpåverkande inom sin produktgrupp och att de uppfyller Svanens krav- och nivåstandarder. Det innebär även att de har en minimal påverkan från miljö- och hälsofarliga ämnen och en lägre energipåverkan. Produkten är återvinningsbar och sorteras som träavfall på återvinningscentral. Yes! Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda dig ett Svanenmärkt sängbord till ett schysst pris!  

Sängbord har en viktig funktion i sovrummet, då det gör tiden för vila och sömn mer komfortabel. Ett sängbord kan du ställa en lampa på. Det blir enkelt att nå lampan för att släcka den och du kan skönt ligga kvar i sängen, utan att resa dig upp för att släcka belysningen. Sängbordet tar också hand om dina sakter du vill ha nära till hands när vi vilar och vaknar, som glasögonen, vattenglaset, telefonen, laddaren, handkrämen och boken. Det är också en plats att ställa saker på som du tycker är vackra, eller mår bra av, som ett foto av någon du tycker om!

 

Svanen – Nordens officiella miljömärkning

Vad är Svanen?

Svanen är en nordisk miljömärkning vars syfte är att minska produkters och tjänsters miljöpåverkan, från produktion till konsumtion. Svanens krav på produkter tjänster uppdateras och skärps kontinuerligt, för att skapa en hållbar utveckling. Svanenmärkningen garanterar inte endast en miljömässigt hållbar produkt, utan också dess höga kvalitet. Miljö och kvalitet går oftast hand i hand. Genom svanenmärkningen är det enkelt för dig att välja en möbel som både är miljömässigt och kvalitetsmässigt den bästa! Svanenmärkningen kan alltså ses som en kvalitetsstämpel på din möbel.

En svanencertifierad möbel är noga kontrollerad

När du köper en svanencertifierad möbel, vet du att den är kontrollerad gällande miljö och kvalitet. Möbeln är granskad då det gäller hur det producerande företaget minskar utsläpp och resursförbrukar. Det ställs krav både på den färdiga möbeln och alla ingående komponenter. Tillexempel gäller de höga kemikaliekraven inte bara den färdiga möbeln, utan hela tillverkningsprocessen. Miljöaspekter som granskas i produktionen och möbeln är:

 • Att det är en hållbar produktion och användande av råvaror, som förnybara, återvunna och återanvända.
 • Att produktionen inte ska vara med och påverka biotoper negativt, som tillexempel skogar, vilka är viktiga för jordens mångfald och klimat.
 • Att produktionen och möbeln uppfyller kemiska krav om hälsoskadliga ämnen, som CRM-ämnen. Till CRM-ämnen tillhör cancerframkallande, mutagena och reproduktionsstörande kemiska ämnen.
 • Att möbeln är hållbar, håller hög kvalitet och har lång livslängd.
 • Olika krav för olika material

De miljöbelastningar som är viktigast för respektive material, sätter kravbilden för just det aktuella materialet. Det gör att det är olika krav för olika material. Tyg och stoppning som kan vara en stor del av materialet i en soffa, är utsläpp i vatten och kemikalieinnehåll viktiga faktorer. För möbler i trä, är trämaterialets ursprung och spårbarhet, samt energiförbrukning vid tillverkning viktiga faktorer.

Skötselråd för trä

Det populäraste materialvalet trä finns i flera olika varianter och ytbehandlingar. De vanligaste träslagen i vårt sortiment är bland annat, ek, ask, björk och bok. Beroende på vilket träslag och ytbehandling du väljer så behöver de tas om hand på olika sätt för att de ska hålla sig fina under en längre tid.

Allmänna skötselråd för trä:

 • Undvik starkt solljus och håll avstånd från element och andra värmekällor.
 • Dammtorka regelbundet.
 • Använd möbeltassar under benen för att skydda golvet.
 • Om du köper en oljad möbel ska denna oljas in innan användning.


play