• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Ställbar säng Brännö 90x200

Ställbar säng Brännö 90x200

Skagerrak

Ställbar säng Brännö 90x200 cm, är lyxig och påkostad. Sängen har en fantastisk komfort som kombinerar optimal avlastning och en härligt mjuk känsla. Ett gediget svenskt hantverk.
Brännö är uppbyggd med ett resårsystem i två lager, en lägre resår för bästa ytmjukhet i kombination med en högre 5-zonad pocketspringfjäder, för optimal följsamhet för hela din kropp. Sängen är byggd på en stabil ram av svensk gran. Sängens klädsel är avtagbar och tvättbar. En 90 cm bred ställbar säng, är en vanlig bredd på enkelsäng som som också passar att möblera med en säng till och få en dubbelsäng.
Läs mer

Mästarpris

i

Mästarpriser på Möbelmästarna är extra fördelaktiga priser som vi förhandlat fram för våra kunder. priserna är lägre än de rekommenderade priserna från leverantören men är inte rabatterade priser. mästarpriser är fasta och inte tidsbegränsade. Även våra mästarpriser kan påverkas av prisändringar och yttre faktorer. Skillnaden är att Mästarpriser inte är relaterade till kampanjer eller är att ses som ett rabatterat pris.

25 950 kr
Visa prishistorik

Välj Färg

Komfort

Leveranstid 7-8 Veckor (Leveranstiden kan påverkas av helgdagar)

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
 • Mörkgrå
 • Ljusgrå
 • Beige
 • Svart
 • Grå
 • Natur
Längd200
Bredd90
Komfort
 • Extra fast
 • Fast
 • Medium

Detaljerad information

I paketet ingår:
• Ställbar säng Brännö 90x200 cm
• Bäddmadrass Brännö 90x200 cm, kuvertsydd. En tjock, härligt, mjuk pikérad bäddmadrass med kärna av högelastiskt och hålperforerat skum, svept med 4-kanals hålfibervadd som transporterar bort fukt och värme.

• Designben i borstad metall, höjd 12 cm. 
• Trådlös fjärrkontroll med Bluetooth, som även kan handhas via din app i smartphone.
• Integrerad belysning runt sängen, som gör det lätt att hitta i mörkret.
• Linak TD5-motor, med mekanisk nödsänkning i händelse av strömavbrott.
• 25 års garanti på ram- och fjäderbrott.
• 5 års motorgaranti.  

Välj mellan medium, fast, eller extra fast liggkomfort.  Sängen finns tyget Sailor svart, Sailor grå, Sailor mörkgrå, Sailor ljusgrå, Sailor beige och tyget Lin natur.

Hållbarhet - kärnan i alla Skagerraksängar! Skagerrak ger dig Svanenmärkt sömn. De håller hög kvalitet och är testade med avseende på hållbarhet. Våra svanensängar uppfyller omfattande miljökrav på råvaror som trä, metall, stoppmaterial och plast. Det ställs även höga krav gällande miljö- och hälsoegenskaper för kemikalier som används vid tillverkningen och utsläpp av skadliga ämnen.  
Sängarna är tillverkade av Scapa - The Dream Company. De arbetar efter FN:s globala mål och innefattar de tre dimensionerna för hållbar utveckling; ekonomiska, sociala och miljömässiga.

Varumärke: Skagerrak

Sängmodell: Brännö

Produkt: Ställbar säng

Storlekar: Bredd 80-105, längd 200 cm. Bredd 90 cm, längd 210 cm.

Komfort: Medium, fast och extra fast.

Köp till huvudgavel! Tillexempel Brännö gavel. Bredd 90-210 cm, höjd exkl ben 143 cm. 

Skagerrak - God sömn helt enkelt

God sömn är kärnan i Skagerrak. Att sova riktigt gott och vakna upp utvilad. Så enkelt är det och det är något som genomsyrar alla våra sängar. Vi utformar våra sängar för att ge dig stöd på rätt ställe och ge din kropp möjlighet att slappna av. Vi vet värdet av en god natts sömn och det är något vi vill unna alla. Att sova i en Skagerraksäng är att välja avkoppling, vila och ro.

Våra sängar är noga utformade för att ge maximal komfort och hålla hög kvalitet. De är Svanenmärkta och testade med avseende på hållbarhet. De uppfyller de omfattande miljökrav som ställs på råmaterialet.

När du väljer en säng från Skagerrak så ger du dig en god natts sömn och ett gott samvete. Våra ram- och kontinentalsängar tillverkas i Sverige och håller hög kvalitet. Att ha tillverkningen i Sverige ger en trygghet både när det kommer till kvaliteten men också bra arbetsvillkor för de anställda.

Svanen – Nordens officiella miljömärkning

Vad är Svanen?

Svanen är en nordisk miljömärkning vars syfte är att minska produkters och tjänsters miljöpåverkan, från produktion till konsumtion. Svanens krav på produkter tjänster uppdateras och skärps kontinuerligt, för att skapa en hållbar utveckling. Svanenmärkningen garanterar inte endast en miljömässigt hållbar produkt, utan också dess höga kvalitet. Miljö och kvalitet går oftast hand i hand. Genom svanenmärkningen är det enkelt för dig att välja en möbel som både är miljömässigt och kvalitetsmässigt den bästa! Svanenmärkningen kan alltså ses som en kvalitetsstämpel på din möbel.

En svanencertifierad möbel är noga kontrollerad

När du köper en svanencertifierad möbel, vet du att den är kontrollerad gällande miljö och kvalitet. Möbeln är granskad då det gäller hur det producerande företaget minskar utsläpp och resursförbrukar. Det ställs krav både på den färdiga möbeln och alla ingående komponenter. Tillexempel gäller de höga kemikaliekraven inte bara den färdiga möbeln, utan hela tillverkningsprocessen. Miljöaspekter som granskas i produktionen och möbeln är:

 • Att det är en hållbar produktion och användande av råvaror, som förnybara, återvunna och återanvända.
 • Att produktionen inte ska vara med och påverka biotoper negativt, som tillexempel skogar, vilka är viktiga för jordens mångfald och klimat.
 • Att produktionen och möbeln uppfyller kemiska krav om hälsoskadliga ämnen, som CRM-ämnen. Till CRM-ämnen tillhör cancerframkallande, mutagena och reproduktionsstörande kemiska ämnen.
 • Att möbeln är hållbar, håller hög kvalitet och har lång livslängd.
 • Olika krav för olika material

De miljöbelastningar som är viktigast för respektive material, sätter kravbilden för just det aktuella materialet. Det gör att det är olika krav för olika material. Tyg och stoppning som kan vara en stor del av materialet i en soffa, är utsläpp i vatten och kemikalieinnehåll viktiga faktorer. För möbler i trä, är trämaterialets ursprung och spårbarhet, samt energiförbrukning vid tillverkning viktiga faktorer.

Mästarpris - Extra fördelaktigt

Mästarpriser på Möbelmästarna är extra fördelaktiga priser som vi förhandlat fram för våra kunder. Tack vare våra goda kontakter med flera olika möbeltillverkare kan vi erbjuda detta. Priserna är alltid lägre än de rekommenderade priserna från tillverkaren men är inte rabatterade priser. För att göra det så bra som möjligt för våra kunder förhandlar vi inte fram kampanjpriser utan ser till att ni får lägre fasta priser på utvalda produkter. Mästarpriser är fasta och inte tidsbegränsade. Det gör att du alltid kan känna dig trygg med att få ett bra pris på dessa möbler när det passar dig. 

Det ska nämnas att våra mästarpriser kan påverkas av prisändringar och yttre faktorer i likhet med andra möbler. Skillnaden är att Mästarpriser inte är relaterade till kampanjer eller är att ses som ett rabatterat pris.


Skötselråd för säng och bäddmadrass

Ram-och ställbar säng
Sängen och bäddmadrassen kommer med tiden att formas efter din kropp då stoppningen och resåren mjuknar. För att få tillbaka en del av volymen och möjligheten att förlänga sängens livslängd behöver du behöver få in luft mellan vaddlagren. Detta gör du genom att vrida och vända på ramsängen en gång per år och ungefär två gånger per kvartal för bäddmadrassen.
Då ställbara sängar har rörliga delar är det normalt att det förekommer ljud när de regleras. Silikon eller smörjmedel på delarna kan minimera missljud.

Kontinentalsäng
En kontinentalsäng är uppbyggd i flera lager där mellanmadrassen endast ska vridas ett par gånger per kvartal, till skillnad från bäddmadrassen som både ska vändas och vridas ett par gånger per kvartal. Underbädden går inte att vända utan endast att vrida och detta bör göras en gång per år. Genom att vända och vrida på sina madrasser blir det jämnare slitage över hela sängen. Det medför även luft mellan madrassernas vaddlager som gör att sängen återfår en del av sin volym, förlänger sängens livslängd och komfort.

Bäddmadrass
Det är viktigt att du vänder och vrider på din bäddmadrass ett par gånger per kvartal för att den ska hålla längre. Genom att vrida och vända på madrassen får du in luft mellan vaddlagren så den kan få tillbaka så hög volym som möjligt.

Behandling av smuts och fläckar på säng och bäddmadrass
De delar i sängen samt bäddmadrassen som är försedda med möbeltyg rengörs med textilschampo. De bäddmadrasser med avtagbart fodral tvättas efter produktens anvisningar.

play