ButikerKontakt

Elena bäddsoffa

Elena är vår lilla och smidiga, platseffektiva framåtbäddade bäddsoffa, som du snabbt fäller ut till en sängplats för två! På ett kick blir soffan en säng, utan att du behöver ta bort varken sits- eller ryggkuddar, då de sitter fast i stommen. Du sover gott i en rejäl bonellresårmadrass. Vi rekommenderar Elena främst som en lyxigare gästsäng och den passar bra för tillexempel gästrummet.
Läs mer
21 320 kr
Visa prishistorik

Välj Färg

Leveranstid 5-6 Veckor (Leveranstiden kan påverkas av rådande pandemi)

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
  • Grå
  • Blågrå
  • Blå
  • Beige
Längd181
Djup94
Höjd87
Sitthöjd45
Sittdjup54
MaterialTyg
Tillverkad iSkandinavien
Komfort
  • Medium

Detaljerad information

• Bäddmått 140 cm.
• Totaldjup utbäddad 213 cm.

I webshopen kan du köpa Elena i tyg Inari, ett slitstarkt tyg. Bäddsoffan finns i olika tyger och färger. Välkommen in i butiken om du önskar ett annat tyg!  

Elena bäddsoffa är FSC-certifierad. Genom att köpa en möbel som är FSC-certifierad gör du ett bättre miljöval! FSC-märkningen innebär att möbeln består av 100% FSC-märkt trä och ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.  

FSC-märkning

Skogar – jordens överlevnad

Skogar är viktiga för oss människor, djur och livet på jorden. De ger oss rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen. De ger oss mat, medicin och viktiga naturresurser som timmer och papper. Skogen ger oss avkoppling, ny kunskap, glädje och inspiration. Vi vill alla vara med att behålla våra skogar som levande platser, som finns för oss och jordens överlevnad. Genom att göra ett aktivt val med vilka produkter vi väljer att köpa, är vi med och tar ansvar för allas våra och kommande generationers skogar och jordens överlevnad. Genom att köpa en FSC-certifierad möbel vet du att du köper en möbel som kommer från hållbart skogsbruk.

Vad är FSC-certifiering?

FSC-förkortningen står för Forest Stewardship Council och är en oberoende internationell medlemsorganisation, vilken verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Genom sitt certifieringssystem FSC, tar de ansvar för ett hållbart skogsbruk. Företag som är FSC-certifierade följer FSC:s regler för skogsbruk. De har 100% kontroll över sina leverantörskedjor och en spårbarhet av trämaterialet. Att dessa krav uppfylls granskas regelbundet av en oberoende part. När kraven uppnås får företaget märka sina produkter med FSC:s varumärke.

Genom att köpa en möbel som är FSC-certifierad tar du ansvar för jorden och gör du ett bättre miljöval! FSC-märkningen innebär att möbelns trä består av 100% FSC, ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Möbelmästarna har en mängd produkter som är FSC-certifierade, tillexempel möbler helt i trä som matbord och skåp, eller stoppmöbler och sängar, där träet i möblerna är certifierade.

Skötselråd för textil

Eftersom det finns textilmöbler i alla möjliga former och färger är det därför viktigt att du lär dig att ta hand om din möbel på rätt sätt. Det är inte bara slitstyrkan som avgör hållbarheten på textilmöbler som många tror. Har man bara rätt skötsel så kan även tyg med låg slitstyrka hålla i många år.

Allmänna skötselråd för textil:

  • Skydda dina textilmöbler från direkt solljus.
  • Ta bort fläckar omedelbart genom att suga upp med en trasa, gnid inte. Vid användning av fläckborttagningsmedel bör du först prova medlet på en mindre synlig del av tyget.
  • Impregnera gärna din möbel med textilspray innan användning. Smuts och fläckar är då lättare att få bort.
  • Dammsug möbeln regelbundet.
play