2024 - 5 - 18

 • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Hamilton fåtölj med pall fårskinn

Hamilton fåtölj med pall fårskinn

Print this page
Letar du efter den ultimata avkopplingen efter en lång dag? Då är Hamilton snurrfåtölj det perfekta valet för dig! Med en snurrfåtölj kan du slappna av i stil och bekvämlighet. Fåtöljen är perfekt för att läsa, titta på TV eller bara koppla av med en kopp te.

Hamilton är en stilren och elegant fåtölj med pall, där du ställer in lutningen i ryggen med hjälp av en spak på höger sida. Ryggstödet formas efter ryggen när du fäller det bakåt. Nackstödet går att vinkla, så du kan luta huvudet precis som du vill. Fotpallen ökar komforten ytterligare och ger vila till benen.

Fåtöljen är tillverkad med sits i formgjuten kallskum, vilket ger en stabil sittkomfort med lång hållbarhet.

Hamilton finns i mörkgrått fårskinn med svart tyg på sidorna, ljusgrått fårskinn med grått tyg och nougatfärgat fårskinn med nougatfärgat tyg - tyget på fåtöljens baksida matchar fårskinnets färg. Underredet är i borstad metall.

Till fåtöljen medföljer armstödsskydd, som du kan sätta på för att vara extra rädd om fårskinnet.
Läs mer
10 796 kr
11 995 kr
Visa prishistorik

Välj Färg

Finns i följande kampanjer

Leveranstid 3-4 Veckor

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Komplettera med

Wool & Hair Cleaner

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
 • Brun
 • Mörkgrå
 • Ljusgrå
Bredd77
Djup88
Höjd104
Sitthöjd47
Sittdjup52
MaterialFårskinn
Komfort
 • Medium
MöbeltypFårskinnsfåtölj
VarumärkeMöbelmästarna

Detaljerad information

Fårskinn är ett naturmaterial som är naturligt smutsavvisande. En annan fördel är att det värmer vid kyligt väder och har en svalkande effekt när det är varmt. Se fram emot många sköna, långa kvällar i fåtöljen, året runt! För att ta hand om din fåtölj, rekommenderar vi att du dammsuger den regelbundet för att ta bort damm och smuts som kan slita på skinnet. Vi rekommenderar också att använda ullschampo för ytligt och lätt nedsmutsat fårskinn.

Maxvikt för kroppsvikt i fåtöljen är 120 kg.

Varför är en snurrfåtölj en bra investering?

Snurrfåtöljer som Hamilton, är den perfekta sittmöbeln för avkoppling och avslappning. Med en snurrfåtölj kan du vrida och vända dig i behagligaste ställningar för att se tv, läsa eller bara slappna av.

Snurrfåtöljer passerar perfekt både för dem som vill koppla av hemma och för den som letar efter bekvämlighet på kontoret. Vridningen och vinklingen gör att du enkelt hittar den optimala sittpositionen, vilket minskar belastningen på rygg och nacke. 

Oavsett om du är tonåring, vuxen eller senior, är en snurrfåtölj en skön möbel. Den ger avkoppling hemmavid men passar även fint att sitta skönt under möten på kontoret. 

Hållbara fårskinn

Etisk djurhållning

Fårskinnen som finns på denna fårskinnsfåtölj kommer från uppfödare som uppfyller krav på etisk djurhållning. Fåren föds i första hand upp som köttdjur och skinnen som annars skulle kasserats tas tillvara på och vidareförädlas. Djuren vistas i en miljö som ger dem möjlighet till ett normalt beteende, med tillgång till rent vatten och bra foder. Transport av fåren sker utifrån krav på djurens säkerhet och välmående. Det tillåts inte att någon uppfödare använder sig av mulesing.

Hållbar beredning

Alla medel som används vid garvning och efterbehandling uppfyller grundläggande EU-direktiv som rör miljöskydd. I processerna återanvänds 60-70% av vattnet i ett slutet system. Färgningsprocessen är automatiserad för att göra produktionsflödet mer effektivt och hållbart för miljön, där medel med minst möjliga miljöpåverkan används och alla färgningsmedel återanvänds.

Mästarpris - Extra fördelaktigt

Mästarpriser på Möbelmästarna är extra fördelaktiga priser som vi förhandlat fram för våra kunder. Tack vare våra goda kontakter med flera olika möbeltillverkare kan vi erbjuda detta. Priserna är alltid lägre än de rekommenderade priserna från tillverkaren men är inte rabatterade priser. För att göra det så bra som möjligt för våra kunder förhandlar vi inte fram kampanjpriser utan ser till att ni får lägre fasta priser på utvalda produkter. Mästarpriser är fasta och inte tidsbegränsade. Det gör att du alltid kan känna dig trygg med att få ett bra pris på dessa möbler när det passar dig. 

Det ska nämnas att våra mästarpriser kan påverkas av prisändringar och yttre faktorer i likhet med andra möbler. Skillnaden är att Mästarpriser inte är relaterade till kampanjer eller är att ses som ett rabatterat pris.


Skötselråd för fårskinn

Den unika och härliga kombinationen av läder på ena sidan och ull på den andra erbjuder flera fördelar. Fårskinnet reglerar temperaturen på ett naturligt sätt. I kyligt väder värmer den gott och i värme så har den en svalkande effekt. Fårskinn är slitstarka och naturligt smutsavstötande och varje fårskinn är unikt samt åldras olika.

Allmänna skötselråd för fårskinn:

 • Vid lätt nedsmutsning, använd en klädvårdsrulle, dammsug och torka av med ljummet vatten på fuktad tvättsvamp.
 • Vid svår nedsmutsning kan man i vissa fall tvätta den i maskin i 30 grader under kemtvätt- eller ullprogrammet (ej ekologiska fårskinn). Läs tvättråden som följer med skinnet för att se om skinnet går att tvätta i maskin.
 • Undvik direkt solsken då det kan ge färgförändringar i ullen.
 • Fårskinn får aldrig strykas och heller inte användas med blekmedel.
 • Lufta skinnet regelbundet för att bibehålla ett fräscht fårskinn.