• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Sandby fåtölj med pall

Sandby fåtölj med pall

En böjträfåtölj är en tidlös klassiker som kommer att höja stilen i vilket rum som helst. Tillverkad av böjträ, har Sandby fåtölj en unik och elegant form som är både bekväm och stödjande. Fåtöljen är klädd i fårskinn, har en skön, avtagbar, nackkudde i tyg och tillhörande fotpall. Stativet är tillverkat i lackad ek.

Välj fåtöljen i grått, eller ljusbrunt fårskinn. Klädseln på fåtöljens baksida matchar fårskinnets färg.

Fåtöljens dyna är praktisk. Den sitter fast i fåtöljen med kardborreband och du kan ta bort den och skaka av smuts och damm, för att sedan smidigt sätta den på plats igen.

Tyget på Sandby fåtölj är OEKO-TEX certifierat.
Läs mer
8 990 kr
9 990 kr
Visa prishistorik

Välj Färg

Finns i följande kampanjer

Leveranstid 1-2 Veckor (Leveranstiden kan påverkas av helgdagar.)

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
  • Ljusbrun
  • Grå
Bredd61
Djup89
Höjd104
Sitthöjd43
Sittdjup52
Volym0.3
Ben / Fot / UnderredeArmstöd, ben i trä
Tillverkad iAsien
Tygets namnFårskinn/tyg Maison OEKO-TEX
UtseendeKlassisk fårskinnsfåtölj med pall, ekfaner
Vikt inkl emballage20

Detaljerad information

Sandby fåtölj har en tidlös och elegant design som direkt fångar uppmärksamheten. Den böjda träramen ger ett naturligt och organiskt utseende som passar perfekt in i olika inredningsstilar, från klassisk till modern.

Med sin ergonomiska utformning erbjuder fåtöljer i böjträ en enastående sittkomfort. Den böjda ryggen och armstöden följer kroppens naturliga kurvor och ger optimalt stöd för ryggen, nacken och armarna. Du kan sitta bekvämt under långa perioder och njuta av din lediga stund.

Böjträ har en god hållbarhet och kvalitet. Den böjda träramen i Sandby är tillverkad av en limmad kärna av björk och med ett mattlackat ytlager av ekfanér. Träslagen är starka och stabila. Detta gör att fåtöljen kan hålla i många år framöver och behålla sin skönhet och funktionalitet över tiden. Det är en investering i en möbel som inte bara ser bra ut utan också kommer att vara en pålitlig följeslagare för avkopplande stunder.

Fårskinn är ett naturmaterial som är naturligt smutsavvisande. En annan fördel är att det värmer vid kyligt väder och har en svalkande effekt när det är varmt. Se fram emot många sköna, långa kvällar i fåtöljen, året runt! För att ta hand om din fåtölj, rekommenderar vi att du dammsuger den regelbundet för att ta bort damm och smuts som kan slita på skinnet. Vi rekommenderar också att använda ullschampo för ytligt och lätt nedsmutsat fårskinn.

Maxvikt för kroppsvikt i fåtöljen är 110 kg.

Hållbara fårskinn

Etisk djurhållning

Fårskinnen som finns på denna fårskinnsfåtölj kommer från uppfödare som uppfyller krav på etisk djurhållning. Fåren föds i första hand upp som köttdjur och skinnen som annars skulle kasserats tas tillvara på och vidareförädlas. Djuren vistas i en miljö som ger dem möjlighet till ett normalt beteende, med tillgång till rent vatten och bra foder. Transport av fåren sker utifrån krav på djurens säkerhet och välmående. Det tillåts inte att någon uppfödare använder sig av mulesing.

Hållbar beredning

Alla medel som används vid garvning och efterbehandling uppfyller grundläggande EU-direktiv som rör miljöskydd. I processerna återanvänds 60-70% av vattnet i ett slutet system. Färgningsprocessen är automatiserad för att göra produktionsflödet mer effektivt och hållbart för miljön, där medel med minst möjliga miljöpåverkan används och alla färgningsmedel återanvänds.