2024 - 2 - 27

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Alva fårskinnsfåtölj med pall

Alva fårskinnsfåtölj med pall

Print this page
Letar du efter den ultimata avkopplingen efter en lång dag? Då är Alva reclinerfåtölj i fårskinn det perfekta valet för dig! Med en recliner kan du slappna av i stil och bekvämlighet. Fåtöljen är perfekt för att läsa, titta på TV eller bara koppla av med en kopp te.

Alva är en stilren och elegant fåtölj med pall, där du ställer in lutningen i ryggen med hjälp av en spak på höger sida. Den formas efter rygg och nacke när du fäller fåtöljens rygg bakåt. Fotpallen ökar komforten ytterligare och ger vila till benen. Fåtöljen har också en snurrfunktion, som gör det enkelt att rikta sig mot tillexempel tv:n, eller kaminen.

Alva är tillverkad med sits i formgjuten kallskum, vilket ger en stabil sittkomfort med lång hållbarhet.

Alva fåtölj är klädd ljusbrunt fårskinn. Tyget på fåtöljens baksida matchar fårskinnets färg. Sidorna har en elegant beklädnad i oljad ekfanér. Fåtöljens underrede är tillverkad i svart metall.
Läs mer
11 691 kr
12 990 kr
Visa prishistorik
Finns i följande kampanjer

Beställningsvara. Slut på lager, längre leveranstid.

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Komplettera med

Wool & Hair Cleaner

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
  • Ljusbrun
Bredd80
Djup87
Höjd107
Sitthöjd46
Sittdjup55
Volym0.4
MaterialFårskinn/tyg
Ben / Fot / UnderredeAluminiumfot
Tillverkad iAsien
Tygets namnFårskinn/tyg Maison OEKO-TEX
UtseendeFåtölj med pall, ställbar rygg
Vikt inkl emballage34
Komfort
  • Medium

Detaljerad information

Alva är tillverkad med sits i formgjuten kallskum, vilket ger en stabil sittkomfort med lång hållbarhet.

Fårskinn är ett naturmaterial som är naturligt smutsavvisande. En annan fördel är att det värmer vid kyligt väder och har en svalkande effekt när det är varmt. Se fram emot många sköna, långa kvällar i fåtöljen, året runt! För att ta hand om din fåtölj, rekommenderar vi att du dammsuger den regelbundet för att ta bort damm och smuts som kan slita på skinnet. Vi rekommenderar också att använda ullschampo för ytligt och lätt nedsmutsat fårskinn. 

Snurrfåtöljer som Alva, är den perfekta sittmöbeln för avkoppling och avslappning. Med en snurrfåtölj kan du vrida och vända dig i behagligaste ställningar för att se tv, läsa eller bara slappna av.

Snurrfåtöljer passerar perfekt både för dem som vill koppla av hemma och för den som letar efter bekvämlighet på kontoret. Vridningen och vinklingen gör att du enkelt hittar den optimala sittpositionen, vilket minskar belastningen på rygg och nacke. 

Oavsett om du är tonåring, vuxen eller senior, är en snurrfåtölj en skön möbel. Den ger avkoppling hemmavid men passar även fint på kontoret eller i studion. 

Maxvikt för kroppsvikt i Visby fåtölj är 120 kg.

Hållbara fårskinn

Etisk djurhållning

Fårskinnen som finns på denna fårskinnsfåtölj kommer från uppfödare som uppfyller krav på etisk djurhållning. Fåren föds i första hand upp som köttdjur och skinnen som annars skulle kasserats tas tillvara på och vidareförädlas. Djuren vistas i en miljö som ger dem möjlighet till ett normalt beteende, med tillgång till rent vatten och bra foder. Transport av fåren sker utifrån krav på djurens säkerhet och välmående. Det tillåts inte att någon uppfödare använder sig av mulesing.

Hållbar beredning

Alla medel som används vid garvning och efterbehandling uppfyller grundläggande EU-direktiv som rör miljöskydd. I processerna återanvänds 60-70% av vattnet i ett slutet system. Färgningsprocessen är automatiserad för att göra produktionsflödet mer effektivt och hållbart för miljön, där medel med minst möjliga miljöpåverkan används och alla färgningsmedel återanvänds.