2024 - 5 - 18

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Hyllor och skåp

Hyllor och skåp

Hyllor och skåp lyfter fram de vackraste prylar du vill titta på och döljer det som du inte vill visa. Det är med hyllornas dekorationer vi visar upp våra personligheter och minnen, samtidigt som de erbjuder praktiska förvaringsmöjligheter. Skåpens storlek och tyngd präglar rummets dynamik, och kan vara avgörande för att inredningen ska kännas enhetlig och harmonisk. I vårt breda utbud finner du bokhyllor, kökshyllor, klädskåp och mycket mer, i flera stilar och känslor för alla sorters hem. Alla våra produkter är väl utvalda och är tillverkade i hållbara material som håller över tid. 

Vilket skåp ska jag välja?

Utgå ifrån hur mycket förvaring du behöver, och ytan du har att ställa möbeln på. Därifrån kan du komma fram till om det blir bäst med ett högt skåp eller ett smalt och litet skåp. Eftersom skåp ofta blir möbler som tar mycket plats och syns mycket är det viktigt att möbeln harmoniserar med din övriga inredning, såvida du inte vill ha ett ordentligt blickfång i rummet. 

Hur ska jag placera en bokhylla?

Den vanligaste användningen är att bokhyllan placeras mot en stor tom vägg, men det går att hitta på finurliga lösningar där man ramar in en dörr med hyllor på vardera sida och ett hyllplan över dörrkarmen, eller gör något liknande runt och över sängen. En kvadratsmart lösning för att skapa rum i rummet är att använda en stor hylla som rumsavdelare eller skärmvägg. 

Vilken höjd ska en vägghylla sitta på?

Det beror på vad syftet med hyllan är. En hylla i barnrum behöver sitta marknära för att barnet ska komma åt alla sina grejer, medan en förvaringshylla i hallen kan tryckas långt upp mot taket för att maximera ytorna. På en tom vägg kan det vara snyggt att skapa dynamik med tavelhyllor och växthyllor i olika höjder som livar upp rummet. 

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se