ButikerKontakt

Hyllor och skåp

Hyllor och skåp lyfter fram de vackraste prylar du vill titta på och döljer det som du inte vill visa. Det är med hyllornas dekorationer vi visar upp våra personligheter och minnen, samtidigt som de erbjuder praktiska förvaringsmöjligheter. Skåpens storlek och tyngd präglar rummets dynamik, och kan vara avgörande för att inredningen ska kännas enhetlig och harmonisk. I vårt breda utbud finner du bokhyllor, kökshyllor, klädskåp och mycket mer, i flera stilar och känslor för alla sorters hem. Alla våra produkter är väl utvalda och är tillverkade i hållbara material som håller över tid. 

Vanliga frågor

Förvaringsmöbler är inte bara praktiska och nyttiga, utan även snygga inredningsdetaljer. Platser där du tillåts lyfta fram dina bästa dekorationer, men även dölja det som döljas bör i en dammfri miljö. En bokhylla eller ett klädskåp har rättframma användningsområden, men det kan vara svårt att veta exakt vad för förvaringshylla man är ute efter. För att lösa dina bekymmer har vi samlat de vanligast kundfrågorna här nedan.

Vilket skåp ska jag välja?

Utgå ifrån hur mycket förvaring du behöver, och ytan du har att ställa möbeln på. Därifrån kan du komma fram till om det blir bäst med ett högt skåp eller ett smalt och litet skåp. Eftersom skåp ofta blir möbler som tar mycket plats och syns mycket är det viktigt att möbeln harmoniserar med din övriga inredning, såvida du inte vill ha ett ordentligt blickfång i rummet. 

Hur ska jag placera en bokhylla?

Den vanligaste användningen är att bokhyllan placeras mot en stor tom vägg, men det går att hitta på finurliga lösningar där man ramar in en dörr med hyllor på vardera sida och ett hyllplan över dörrkarmen, eller gör något liknande runt och över sängen. En kvadratsmart lösning för att skapa rum i rummet är att använda en stor hylla som rumsavdelare eller skärmvägg. 

Vilken höjd ska en vägghylla sitta på?

Det beror på vad syftet med hyllan är. En hylla i barnrum behöver sitta marknära för att barnet ska komma åt alla sina grejer, medan en förvaringshylla i hallen kan tryckas långt upp mot taket för att maximera ytorna. På en tom vägg kan det vara snyggt att skapa dynamik med tavelhyllor och växthyllor i olika höjder som livar upp rummet. 

Visa upp det värdefulla

Hyllor och skåp ger dekorativ och meningsfull förvaring, men de låter en inte lyfta fram sina ägodelar på ett rättvist sätt. Med ett matchande vitrinskåp komponerar du en helhet som låter dig inreda både öppet och stängt, stort och på detaljnivå. Kolla in dessa populära vitrinskåp och visa upp dina skönheter.

All sorts förvaring nära dig

Utöver det utvalda sortiment du hittar här på hemsidan hittar du en ännu större bredd av förvaringsmöbler i våra butiker. Våra lokala handlare tar fram ett möbler och varumärken som passar perfekt i sina närområden, vilket gör att varje butik erbjuder något helt unikt och är värda sina egna besök! Är du på jakt efter en ny bokhylla eller vägghylla är du varmt välkommen in till oss där en av våra otroliga kollegor hjälper dig att välja rätt. Du kommer bli guidad genom sortimentet för att hitta rätt storlek och design för just ditt hem. Besöker du en av våra butiker är vi övertygade om att du kommer tillbaka gång på gång. Vi kan möbler och sätter dig och din unika situation i främsta ledet. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se