2024 - 7 - 13

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Sundborn Karin Larsson blomsterhylla grön

Sundborn Karin Larsson blomsterhylla grön

Carl och Karin Larsson

Karin Larsson designade blomsterhyllan för familjens blommor. Den var fiffig på det sättet, att den gav plats till många blommor, men ändå släppte in ljus från fönstret i rummet.

Den trappstegsformade blomsterhyllan är funktionalistiskt formgiven av Karin Larsson och har en stram, tydlig design. Hyllan har ett monumentalt uttryck och är vacker som ett konstverk i sig, men förstås förträfflig att placera vackra ting, böcker eller blommor på.

Blomsterhyllan är tillverkad i massiv grönlackad furu och är lätt att torka av. Den finns även i rött, grönt, vitt och i helt obehandlad furu.
Läs mer
5 495 kr
Visa prishistorik

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Produktbeskrivning

Läs berättelsen om Karins blomsterhylla här!

Karin var en hängiven brevskrivare och skrev ofta. Bara till hennes mamma finns över 600 brev bevarade, där hon bland annat skrev om familjelivet och sina planer med huset. I början av nittonhundratalet var brevskrivandet en del av folkets vardagliga sysslor, där man ordnade och planerade resor, möten och andra evenemang. 

I skrivhörnan finns Karin egenritade gröna blomsterhylla, som tillverkades av Sundborns snickare Arnbom. Målningen du ser i bildspelet är en akvarell av Carl Larsson och heter "Brevskrivning". Här ser vi Ingrid, dotter till en av Karin och Carls anställda, som skriver brev bredvid blomsterhyllan där yviga pelargoner badar i ljus. 

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

Här finns mått som du kan ha användning av:

Bredd en trappstegshylla: 13 cm. 

Djup en trappstegshylla: 16 cm. 

Höjd den högsta trappstegshyllan: 21 cm

Höjd den mellersta trappstegshyllan: 18 cm.

Höjd den lägsta trappstegshyllan: 16 cm. 

Bredd mellan de två trapporna: 32 cm. 

Hyllans totala djup, inklusivet hyllans fötter: 24 cm. 

Specifikationer

Recensioner

Skötselråd

Ladda ner

Kontakta butik