2024 - 6 - 15

 • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Sundborn klaffbord obehandlat

Sundborn klaffbord obehandlat

Print this page
Ett klaffbord är ett praktiskt bord som enkelt göras större, eller mindre, genom att fälla upp eller ner klaffarna. Sundborn klaffbord passar både som ett högt härligt soffbord och som ett sideboard, med då en klaff nedfälld. Designen är enkel, historisk och bjuder på vackra snickeridetaljer.

Klaffbordet är tillverkat i massiv obehandlad furu och i plywood. Benen är tillverkade i plywood och bordsskivan i furu. Det ger dig själv möjlighet att behandla, eller måla bordet i den färg du själv vill. Vi ber dig att noggrant läsa igenom våra skötselråd, då denna möbel som är obehandlad är ytterst känslig för fläckar. Läs om detta nedan.
Läs mer
4 995 kr
Visa prishistorik

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Komplettera med

Sundborn Karin Larsson blomsterhylla obehandlad

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Waxoil
Waxoil
196 kr

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
 • Natur
MaterialMassiv furu
Tillverkad iEuropa
YtbehandlingObehandlat
MöbeltypAvlastningsbord

Detaljerad information

Skötselråd obehandlat trä

Detta bord är tillverkat av massivt trä i furu. Bordet är obehandlat och därför extra känsligt vilket innebär att det lätt uppkommer permanenta fläckar och märken i träet om det utsätts för exempelvis varma eller fuktiga föremål, vätskor, matspill, slag eller smällar eller annan ovarsam hantering av bordet. Skydda ytan genom att alltid använda underlägg. Vi rekommenderar att bordet behandlas med träolja eller annan skyddande behandling innan bordet tas i bruk för första gången. Använd endast skyddande behandling som är avsedd för trä av furu. Träoljan kommer göra bordet mörkare, ådring och kvistar kommer träda fram tydligare. Bordet ska inte placeras nära en värmekälla, exempelvis öppen spis eller element eftersom det finns risk för att träet torkar ut och att det bildas sprickor i träet.

Läs mer om historien bakom klaffbordet här!

Förlagan till Sundborn klaffbord har funnits i Karin och Carl Larssons hem i Sundborn. I ett samarbete med Carl Larsson-gården har vi på Möbelmästarna tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet.

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

Ladda ner

 • Skotselrad mobler i obehandlat tra.pdf

  Klicka här

Skötselråd för trä

Det populäraste materialvalet trä finns i flera olika varianter och ytbehandlingar. De vanligaste träslagen i vårt sortiment är bland annat, ek, ask, björk och bok. Beroende på vilket träslag och ytbehandling du väljer så behöver de tas om hand på olika sätt för att de ska hålla sig fina under en längre tid.

Allmänna skötselråd för trä:

 • Undvik starkt solljus och håll avstånd från element och andra värmekällor.
 • Dammtorka regelbundet.
 • Använd möbeltassar under benen för att skydda golvet.
 • Om du köper en oljad möbel ska denna oljas in innan användning.


play