2024 - 7 - 23

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Svanefors

Svanefors signum är naturlighet och enkelhet. Textilierna har en svensk design och tanken är att de ska kunna älskas länge av oss som lever med dem. Många av produkterna är tillverkade av slitstarka och naturliga material som linne, ull och jute. Många av produkterna är GOTS- och OEKO-TEXcertifierade, för att vara så snälla mot miljön som möjligt är.  

Dagens Svanefors har sitt ursprung i 1950-talet, där familjen Svanhäll startade företaget genom att börja väva tyger i ett par vävstolar i kvarnen Torestorp, Västergötland. Vattnet och dess fors som man hämtade kraften ur, heter Svansjö och grundaren av företaget som nämnts Svanhäll. Av dessa två källor fick Svanefors sitt namn.  

Personliga textiler

Sedan 1956 har Svanefors tagit fram och designat trendiga hemtextiler i egenritade mönster. Utgångspunkten i naturlighet och enkelhet gör att hela sortimentet kan matcha och komplettera varandra i alla rum. Med slitstarka, hållbara material erbjuder Svanefors textiler som är värda att älska nu och imorgon.  

Spillmaterial = nya produkter

Svanefors samarbetar med inredningsföretaget The Straw, som tar hand om deras naturliga och miljömärkta spilltyger för att skapa helt nya produkter. Tygerna kommer till nytt liv genom arbete av nyanlända svenskar som får hjälp att integreras i samhället genom språk- och arbetsträning.