2024 - 6 - 14

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Speglar

En spegel är en vacker detalj som reflekterar hemmets övriga inredning. Rum fylls med rymd och ljus, och kala väggar får en ny levande dynamik. Med bastanta ramar skapar du ett tydligt avtryck på plats, medan en spegel utan rum skapar en sömlös övergång till en annan värld. 

En stor golvspegel ger dig en helkroppsbild av din outfit innan du går ut, ett gäng väggspeglar bildar en stilig spegelvägg, och väggar du inte riktigt vad du ska ta dig till med blir fulla av funktionell elegans med en stor spegel. 

Hur inreder man med speglar?

Speglar som fyller praktiska syften bör placeras efter funktion. Sminkspegel på sminkbordet, helkroppsspegel på golvet i sovrummet eller hallen, badrumsspegel i badrummet. Dekorativa speglar däremot är perfekta för att lyfta in ett fönsters ljus och rymd i små rum och mörka vrår. Stora speglar över soffan ger en illusion av att det finns ett ytterligare rum bakom. Dunkla korridorer med väggspeglar blir som upplysta promenader. Testa även att sätta småspeglar i hyllor och fönster för spännande dynamik.

Hur rengör man en spegel?

Blanda några droppar diskmedel i en sprayflaska med varmt vatten. Spraya lösningen jämnt över hela spegeln och låt verka i några sekunder. Torka därefter torrt med en duk eller papper som inte luddar.

Kan man ha för många speglar?

Både ja och nej - det beror på hur du inreder det. Massa speglar slumpmässigt placerat runt om i rummet kan få det att kännas som lustiga huset, men strategiskt placerat som spegelväggar och snygga accenter som leker med solljuset kan bli helt underbart. Börja med några få speglar och arbeta dig kontrollerat uppåt.

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se