2024 - 6 - 14

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Bordslampor

En mysig bordslampa är ibland allt som behövs för att fullända inredningen. Ljuset från lampan förstärker stilen i rummet, och tar blicken ifrån oönskade utrymmen till sig själv. En batteridriven bordslampa flyttas enkelt från bord till bord där stämningen behöver höjas mest för stunden. Tillsammans med vaser och dekorationer på ett sideboard skapas eleganta stilleben, som fönsterlampa bredvid krukor och gröna växter lyses de mörkaste kvällar upp, som skrivbordslampa gör den hela livet lättare. Ja - en liten lampas potential är oändlig. 

Hur hög ska en bordslampa vara?

Det finns inga krav eller riktlinjer på en lampas höjd, det handlar bara om vad som passar in i just din inredning. Ska lampan användas som läslampa eller skrivbordslampa är det dock bra om ljuset kommer upp lite, och gärna med riktad belysning för att underlätta för ögonen. Om det finns plats i hemmet är det snyggt att arbeta med belysning i olika höjder för en dynamisk ljusmiljö. 

Vad ska man ha för lampa i fönster? 

Det beror mycket på storleken på fönstret, men också vad mer som är placerat på fönsterbänken. I stora fönster vill man gärna få in en fönsterlampa på fot, och ju större fönster desto högre lampor - till viss grad. Men i ett stilleben med höga vaser och ljusstakar kan det passa sig bättre med en låg, klotformad lampa som komplement. 

Finns det lampor utan sladd?

Ja absolut, och det verkar bli mer vanligt! De senaste åren har några av de trendigaste lampmakarna kommit med batteridrivna bordslampor i snygga designer. För utemiljöer är det supersmidigt med solcellsdrivna lampor, där man helt och hållet kan släppa allt med batteribyten under sommarmånaderna.

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se