2024 - 5 - 18

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Plafonder

En plafond är en stilfull typ av belysning som är lätt att montera uppe i taket. Den sprider bra med ljus i rummet och är den ultimata takbelysningen där du behöver ordentlig belysning men inte har plats för en hängande taklampa. Plafondlampor har länge setts som en tråkig investering, men vi vill visa motsatsen med mängder av olika stilar och modeller för de trendigaste hem; och vi erbjuder både takplafonder och väggplafonder. Välkommen in!

Vad är en plafond?

Det är en typ av lampa som monteras tätt mot taket, ofta utan några hängande delar. Det är en platseffektiv lösning som bidrar med bra allmänbelysning och brukar vara perfekt i en hall eller kontor där ljuset är det viktigaste, men mer eleganta modeller passar i alla rum. Det finns även väggplafonder som är lika ytsnåla men som mer används för dekorativ belysning.

Hur hänger man upp en plafond?

På de flesta modeller döljer sig en krokupphängning bakom lampskärmen som du enkelt fäster över en krok i taket. Du behöver alltså inte borra något extra i taket, så länge kroken finns där från början. 

Vilken typ av plafond ska jag välja?

Fundera på vad din takplafond ska bidra med. Som matrumsbelysning eller i köket kan det vara snyggt med ställbar, riktad belysning; medan en lampa i vardagsrummet behöver lysa lite bredare. Därefter bör du kolla på stilen. Kanske mattsvarta metallstommar för en industriell look, eller en plafond i tyg eller något plisserat för en mer romantisk känsla. 

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se