ButikerKontakt

Sundborn Stol grön

Finns i flera färger

Sundborn stol är en stol med mycket karaktär och får varje rum där den finns, att flyga. Stilen på denna stol var en vanlig modell av stol i 1800-talets Dalarna. I Siljanstrakten hade stolen sex spjälor, i området kring Leksand sju. Karin ritade en egen variant med tre spjälor och färgsatte dem i rött. Byns snickare Arnbom tillverkade stolarna utifrån Karins ritning. Det är efter denna förlaga som Sundborn stol är tillverkad.

Stolen är tillverkad i bok och finns i fyra färger: svart, vitt, grönt och rött. Stolen är lackad och lätt att torka av. Designen är modern och personlig med sina tre spjälor i ryggen. Sundborn stol säljs i set om två. Priset gäller per styck.
Läs mer
2 290 kr
Visa prishistorik

Beställningsvara. Slut på lager, längre leveranstid.

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
  • Grön
Bredd44
Djup41
Höjd88
Sitthöjd45
Volym0.135
MaterialBok
LevererasMonterad
Tillverkad iEuropa

Detaljerad information

Karin ritade alla möblerna som fanns i matsalen och dessa tillverkade sedan byns snickare Arnbom. Karin designade bland annat matbord, stol och vitrinskåp. Hon ritade, vävde och borderade egna textilier. Hela den uttrycksfulla och omfamnande matsalen inredde Karin som en överraskning till Carl.

I ett samarbete med Carl Larsson-gården har vi på Möbelmästarna tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet. 

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i sann Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

 

Skötselråd för trä

Det populäraste materialvalet trä finns i flera olika varianter och ytbehandlingar. De vanligaste träslagen i vårt sortiment är bland annat, ek, ask, björk och bok. Beroende på vilket träslag och ytbehandling du väljer så behöver de tas om hand på olika sätt för att de ska hålla sig fina under en längre tid.

Allmänna skötselråd för trä:

  • Undvik starkt solljus och håll avstånd från element och andra värmekällor.
  • Dammtorka regelbundet.
  • Använd möbeltassar under benen för att skydda golvet.
  • Om du köper en oljad möbel ska denna oljas in innan användning.


play