• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Sundborn stol röd

Sundborn stol röd

Carl och Karin Larsson

Sundborn stol är en stol med mycket karaktär och får varje rum där den finns, att flyga till höjden av hemtrevlighet. Stilen på denna typ av stol var en vanlig modell i 1800-talets Dalarna. I Siljanstrakten hade stolen sex spjälor, i området kring Leksand sju. Karin ritade en egen variant med tre spjälor och färgsatte dem i rött. Byns snickare Arnbom tillverkade stolarna utifrån Karins ritning. Det är efter denna förlaga som Sundborn stol är tillverkad.

Stolen är tillverkad i björk och finns i fyra färger: svart, vitt, grönt och rött. Stolen är lackad och lätt att torka av. Den röda färgen är karaktäristisk för Sundborn och Larssongården. Designen är modern och personlig med sina tre spjälor i ryggen. br>
Läs mer
2 995 kr
Visa prishistorik

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar (Leveranstiden kan påverkas av helgdagar.)

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
  • Röd

Detaljerad information

Karin ritade alla möblerna som fanns i familjens matsal, vilka sedan byns snickare Arnbom tillverkade. Karin designade bland annat matbord, stol och vitrinskåp. Hon ritade, vävde och borderade egna textilier. Hela den uttrycksfulla och omfamnande matsalen inredde Karin som en överraskning till Carl. 

I ett samarbete med Carl Larsson-gården har vi på Möbelmästarna tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet. 

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i sann Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.