2024 - 4 - 16

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Sundborn stol grön

Sundborn stol grön

Carl och Karin Larsson

Print this page
Sundborn stol är en stol med mycket karaktär och får varje rum där den finns, att flyga till höjden av hemtrevlighet. Stilen på denna stol var en vanlig modell av stol i 1800-talets Dalarna. I Siljanstrakten hade stolen sex spjälor, i området kring Leksand sju. Karin ritade en egen variant med tre spjälor och färgsatte dem i rött. Byns snickare Arnbom tillverkade stolarna utifrån Karins ritning. Det är efter denna förlaga som Sundborn stol är tillverkad.

Stolen är tillverkad i björk och finns i fyra färger: svart, vitt, grönt och rött. Stolen är lackad och lätt att torka av. Den gröna färger är den som är karaktäristisk för Sundborn och Larssongården. Designen är modern och personlig med sina tre spjälor i ryggen.

Sundborn stol säljs i set om två. Priset gäller per styck.
Läs mer
3 056 kr
3 395 kr
Visa prishistorik
Finns i följande kampanjer

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Kvalitetsprodukter

Personlig service

Hemleverans

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
  • Grön
Bredd44
Djup45
Höjd88
Sitthöjd45
Volym0.125
MaterialMassiv björk
LevererasMonterad
Tillverkad iEuropa
YtbehandlingLackad

Detaljerad information

Vill du läsa o historien bakom stolen?

Karin ritade alla möblerna som fanns i familjens matsal, vilka sedan byns snickare Arnbom tillverkade. Karin designade bland annat matbord, stol och vitrinskåp. Hon ritade, vävde och borderade egna textilier. Hela den uttrycksfulla och omfamnande matsalen inredde Karin som en överraskning till Carl. Familjen invigde matsalen på Carls namnsdag och då började man använda stolarna. Det är utifrån ritning av dessa stolar som du nu kan köpa.

 I ett samarbete med Carl Larsson-gården har vi på Möbelmästarna tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet. 

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i sann Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

Skötselråd för trä

Det populäraste materialvalet trä finns i flera olika varianter och ytbehandlingar. De vanligaste träslagen i vårt sortiment är bland annat, ek, ask, björk och bok. Beroende på vilket träslag och ytbehandling du väljer så behöver de tas om hand på olika sätt för att de ska hålla sig fina under en längre tid.

Allmänna skötselråd för trä:

  • Undvik starkt solljus och håll avstånd från element och andra värmekällor.
  • Dammtorka regelbundet.
  • Använd möbeltassar under benen för att skydda golvet.
  • Om du köper en oljad möbel ska denna oljas in innan användning.


play