2024 - 5 - 18

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Vinställ

För alla som är intresserade av vin är ett vinställ perfekt. Det är en elegant lösning som samtidigt förvarar flaskorna på rätt sätt. Med en bra vinhylla får du en snabb överblick över vilka flaskor du har hemma, och visar upp din samling för gästerna. Ett tips är att bjuda på en flaskhållare som gå bort-present. En smart överraskning till det vin som annars ges som gåva. 

Vill du förvara många flaskor rekommenderar vi våra stora stående vinställ som rymmer upp till 56 flaskor, medan våra små vägghängda vinhyllor är perfekta skyltfönster för dina favoriter.

Varför ska man förvara viner i ett vinställ?

Det finns flera anledningar. Primärt behöver korken hållas fuktig och uppsvälld för att hålla tätt och stänga ute luft som förstör vinets goda smaker. När kork torkar krymper materialet och kan börja spricka. Därtill skapas en förvaringsplats med god ventilation, och det är lätt att placera flaskorna på en solskyddad plats. Till sist är det en väldigt snygg inredningsdetalj som låter dig visa upp dina flaskor på ett överskådligt och lättillgängligt sätt. 

Finns det viner som inte behöver ligga ner?

Mousserande viner kan förvaras stående eftersom trycket från kolsyran ofta ser till att korken håller sig tillräckligt fuktig. Dessutom kan flaskor med skruvkork eller syntetisk kork stå upp då de korkarna behåller sin form oavsett. 

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna

sebastian@mobelmastarna.se