2024 - 6 - 23

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Bäddmadrass Aktsam

Bäddmadrass Aktsam

Print this page
En bra bäddmadrass kan göra en bra säng ännu mer komfortabel och hållbar. Den hjälper dig att hålla dig sval och förbättrar din sömn.

Hilding Aktsam är framtagen tillsammans med Astma- och allergiförbundet. Den uppfyller alla krav på att vara fri från allergiframkallande ämnen. Den har också ett tätvävt bommulstyg som gör att husdammskvalster hindras från att ta sig in i madrassen. Bäddmadrassen kan dock inte ersätta ett kvalsterskydd, vilket vi rekommenderar för personer med symptom på kvalsterallergi. Fodralet till bäddmadrassen är avtagbart och tvättbart i 60°, en temperatur som dödar kvalster. Bäddmadrassen är Svanencertifierad.
Läs mer
6 125 kr
Visa prishistorik

Bredd

Längd

Leveranstid 5-6 Veckor

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Produktdetaljer

Specifikationer

MöbeltypBäddmadrass

Detaljerad information

Höjd: Ca 7 cm.
Stoppning: Perforerad Softex
Fodral: Tvättbart upp till 60°.
Storlekar: 80 - 210x200 cm, 90 - 210x210 cm

Bäddmadrassen är tillverkad av Hilding, som tillverkat sängar sedan 1939. Deras produktion finns i Sverige. Hilding arbetar långsiktligt och värnar om människan och naturen. Deras produkter klarar höga krav då det gäller hållbarhet, komfort och hygien. Alla produkter är Svanencertifierade.

Varför ska jag köpa en bäddmadrass?

Att använda bäddmadrass kan ha flera fördelar och kan förbättra din sovupplevelse på flera sätt. Här är några anledningar till varför det är smart att köpa en bäddmadrass:

Komfort: En bäddmadrass kan ge extra komfort och mjukhet till din säng. Den anpassar sig efter din kropp och ger stöd där det behövs. Det kan göra din sovupplevelse mer ljuvare och bidra till en bättre nattsömn.

Tryckavlastning: En bäddmadrass kan hjälpa till att minska trycket på kroppens tryckpunkter. Speciellt på höft- och axelområdet. 

Stöd: En bra bäddmadrass kan bidra till att ge rätt stöd för din ryggrad och hjälpa till att bibehålla en bra kroppsställning under sömnen. 

Minskning av rörelseöverföring: Om du delar säng med en partner som rör sig under natten, kan en bäddmadrass hjälpa till att minska överföringen av rörelser. Det innebär att du kommer att störas mindre av din partners rörelser. Det kan leda till en bättre och mer ostörd sömn.

Hållbarhet: En bäddmadrass kan öka livslängden på din säng genom att agera som en extra skyddande lager. Den kan hjälpa till att undvika att sängens huvudmadrass slits ut snabbt. Den kan också skydda mot fläckar och spill.

 

 

Vad är Astma- och Allergiförbundet?

Astma- och Allergiförbundet verkar för att göra det möjligt att få ett friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eller annan överkänslighet. De sprider information, bedriver opinionsbildning och stödjer forskning. Inför riksdagsvalet 2022 driver de frågan om ett svenskt allergiprogram. Förbundet bildades 1956 och har sedan 1970 satt sitt märke på produkter de rekommenderar. Märkningen förenklar vardagslivet för dig med astma, allergi, eller annan överkänslighet. Med Astma- och Allergiförbundets märkning är det enklare att välja produkter som är bra ur en allergisynpunkt!

Skötselråd för säng och bäddmadrass

Ram-och ställbar säng
Sängen och bäddmadrassen kommer med tiden att formas efter din kropp då stoppningen och resåren mjuknar. För att få tillbaka en del av volymen och möjligheten att förlänga sängens livslängd behöver du behöver få in luft mellan vaddlagren. Detta gör du genom att vrida och vända på ramsängen en gång per år och ungefär två gånger per kvartal för bäddmadrassen.
Då ställbara sängar har rörliga delar är det normalt att det förekommer ljud när de regleras. Silikon eller smörjmedel på delarna kan minimera missljud.

Kontinentalsäng
En kontinentalsäng är uppbyggd i flera lager där mellanmadrassen endast ska vridas ett par gånger per kvartal, till skillnad från bäddmadrassen som både ska vändas och vridas ett par gånger per kvartal. Underbädden går inte att vända utan endast att vrida och detta bör göras en gång per år. Genom att vända och vrida på sina madrasser blir det jämnare slitage över hela sängen. Det medför även luft mellan madrassernas vaddlager som gör att sängen återfår en del av sin volym, förlänger sängens livslängd och komfort.

Bäddmadrass
Det är viktigt att du vänder och vrider på din bäddmadrass ett par gånger per kvartal för att den ska hålla längre. Genom att vrida och vända på madrassen får du in luft mellan vaddlagren så den kan få tillbaka så hög volym som möjligt.

Behandling av smuts och fläckar på säng och bäddmadrass
De delar i sängen samt bäddmadrassen som är försedda med möbeltyg rengörs med textilschampo. De bäddmadrasser med avtagbart fodral tvättas efter produktens anvisningar.

play