2024 - 6 - 16

 • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
 • Om oss
 • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
 • Hem
 • Ramsäng Original 120x200

Ramsäng Original 120x200

Hilding

Print this page
Med en ramsäng får du en prisvärd säng i bra kvalité. Sängen har ett pocketsystem som ger optimal avlastning för fin sömn. Ramsäng Original 120x200 cm är en säng med dubbla resårsystem som ger ett bra komfortdjup. Det är en sober och elegant svenskbyggd säng som håller för daglig användning i många år framöver. Hela sängens och bäddmadrassens klädsel är avtagbar och tvättbar och gör det enkelt att ha en fräsch och trivsam sängmiljö!
Läs mer
7 715 kr
12 060 kr
Visa prishistorik

Välj Färg

Komfort

Finns i följande kampanjer

Leveranstid 3-4 Veckor

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
 • Blå
 • Beige
 • Mörkgrå
 • Grå
 • Brun
Längd120
Bredd200
Komfort
 • Fast
 • Medium
MöbeltypRamsäng 120
VarumärkeHilding

Detaljerad information

120 cm bred säng är en extra bred enkelsäng, som passar perfekt till ungdomsrummet och studentrummet och till dig som vill ha en extra bred och stor säng!

I paketet ingår:
• Ramsäng Original 120x200 cm
• Bäddmadrass Harmony Original 120x200 cm
• 25 års garanti på ram- och fjäderbrott.

OBS! Ben ingår ej. Köp till ben! Under kategorin "Tillbehör" hittar du hela vårt sortiment av ben.
Stoppning: 28 mm 35 kg.
Resår: Pocket 12,5 cm.
Ram: Träram av gran 12 cm. 140 cm är förstärkt med extra mittstag.
Totalhöjd: Ca 28 cm
Bäddmadrass: Harmony Original, en lite fastare bäddmadrass med Polyeter för stabilare känsla. Avtagbart och tvättbart fodral 60°

Alla Hildings sängar tillverkas i Sverige av noggrant testade och utvalda material. Deras sängstommar är gjorda av trä från miljöanpassat och ekonomiskt skogsbruk. Sängarnas klädsel är avtagbar och tvättbar. Tygerna är tillverkade helt utan vatten och PFC-kemikalier. Alla sängar från Hilding är Svanenmärkta och rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet. Hilding har tillverkat sängar i norra Skåne sedan 1939 och en säng från dem är en garanti för en hållbar säng, komfort och hygien.

Varumärke: Hilding

Sängmodell: Original 

Produkt: Ramsäng

Storlekar: Bredd 80-140 cm, längd 200 cm. 

Fastheter: Medium och fast. 

Färger: Eco beige, Eco grå, Eco brungrå, Eco mörkgrå och Eco blå. 

Bäddmadrass: Harmony Original

Sängben: Köp till sängben! Ben ingår ej i sängen. 

HILDING sängar

Sängen är platsen där familjen spenderar stor del av sin tid, skapar minnen och drömmer om framtiden. I sängen samlas familjemedlemmar för alla slags situationer, välbehövlig sömn är bara en av alla anledningar. Sängen är i centrum av något mycket större, nämligen familjelivet. Det ställer givetvis krav, krav på komfort, bekvämlighet och trygghet. Krav som Hildings sängar kan leva upp till.

Hildings sängar är tillverkade för att vara bra både för dig och miljön. Alla sängar tillverkas i Sverige av noggrant utvalda och testade material. Till exempel består deras sängstommar av trä från hållbart skogsbruk. Många av Hildings sängar har också en familjevänlig avtagbar och tvättbar klädsel och som enda sängtillverkare har dem flera ramsängar som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Hildings hjärta slår för familjen, och sängen finns i hjärtat av familjelivet.

Svanen – Nordens officiella miljömärkning

Vad är Svanen?

Svanen är en nordisk miljömärkning vars syfte är att minska produkters och tjänsters miljöpåverkan, från produktion till konsumtion. Svanens krav på produkter tjänster uppdateras och skärps kontinuerligt, för att skapa en hållbar utveckling. Svanenmärkningen garanterar inte endast en miljömässigt hållbar produkt, utan också dess höga kvalitet. Miljö och kvalitet går oftast hand i hand. Genom svanenmärkningen är det enkelt för dig att välja en möbel som både är miljömässigt och kvalitetsmässigt den bästa! Svanenmärkningen kan alltså ses som en kvalitetsstämpel på din möbel.

Vad är Astma- och Allergiförbundet?

Astma- och Allergiförbundet verkar för att göra det möjligt att få ett friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eller annan överkänslighet. De sprider information, bedriver opinionsbildning och stödjer forskning. Inför riksdagsvalet 2022 driver de frågan om ett svenskt allergiprogram. Förbundet bildades 1956 och har sedan 1970 satt sitt märke på produkter de rekommenderar. Märkningen förenklar vardagslivet för dig med astma, allergi, eller annan överkänslighet. Med Astma- och Allergiförbundets märkning är det enklare att välja produkter som är bra ur en allergisynpunkt!

Skötselråd för säng och bäddmadrass

Ram-och ställbar säng
Sängen och bäddmadrassen kommer med tiden att formas efter din kropp då stoppningen och resåren mjuknar. För att få tillbaka en del av volymen och möjligheten att förlänga sängens livslängd behöver du behöver få in luft mellan vaddlagren. Detta gör du genom att vrida och vända på ramsängen en gång per år och ungefär två gånger per kvartal för bäddmadrassen.
Då ställbara sängar har rörliga delar är det normalt att det förekommer ljud när de regleras. Silikon eller smörjmedel på delarna kan minimera missljud.

Kontinentalsäng
En kontinentalsäng är uppbyggd i flera lager där mellanmadrassen endast ska vridas ett par gånger per kvartal, till skillnad från bäddmadrassen som både ska vändas och vridas ett par gånger per kvartal. Underbädden går inte att vända utan endast att vrida och detta bör göras en gång per år. Genom att vända och vrida på sina madrasser blir det jämnare slitage över hela sängen. Det medför även luft mellan madrassernas vaddlager som gör att sängen återfår en del av sin volym, förlänger sängens livslängd och komfort.

Bäddmadrass
Det är viktigt att du vänder och vrider på din bäddmadrass ett par gånger per kvartal för att den ska hålla längre. Genom att vrida och vända på madrassen får du in luft mellan vaddlagren så den kan få tillbaka så hög volym som möjligt.

Behandling av smuts och fläckar på säng och bäddmadrass
De delar i sängen samt bäddmadrassen som är försedda med möbeltyg rengörs med textilschampo. De bäddmadrasser med avtagbart fodral tvättas efter produktens anvisningar.

play