2024 - 7 - 15

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Seniorfåtöljer

Seniorfåtöljer

En seniorfåtölj är designad och konstruerad för att ge extra stöd och komfort för äldre personer. Dessa fåtöljer är speciellt utformade med hänsyn till de specifika behoven hos äldre människor. De är också hjälpsamma för de människor som har fysiska begränsningar, eller svårigheter, att resa sig upp från en enklare byggd fåtölj. Seniorfåtöljer är sittvänliga fåtöljer för äldre personer som annars har svårt att hitta bekväma sittställningar eller har begränsad rörlighet.

Här hittar du även fåtöljer med lyfthjälp (även kallat uppresningfåtölj, lift up- eller sit up-fåtölj) där sitsen på fåtöljen följer med och hjälper dig upp ur stolen, och möter dig på vägen ner för att avlasta såväl armar som ben.

sittvänliga fåtöljer för äldre

Vilka är fördelarna med en seniorfåtölj?

Den främsta fördelen är att den hårdare, mer stödjande stoppningen som ger avlastning på precis rätt punkter och tillåter långa sittstunder utan kroppsvärk. Därtill kommer dessa fåtöljer ofta med både justerbart ryggstöd och sits vilket ger en högst personlig sittkomfort. Som grädde på moset kommer de med antingen utfällbara fotstöd eller fotpall att kasta upp fötterna på i avslappnat högläge.

Varför ska jag ha en fåtölj för äldre?

Börjar det bli jobbigt att ta dig upp ur fåtöljen själv, eller får du ofta besök av någon som behöver lite extra stöd. Då är en fåtölj med lyfthjälp helt perfekt. Genom att minska kraftansträngningen här får personen mer ork och frihet att röra sig i vardagen. Du kanske inte känner dig i behov av lift-up funktioner än, men det är aldrig fel att ha en trygg, stabil fåtölj med hög sittkomfort, och eftersom våra fåtöljer har elfunktion ser de ut som helt vanliga fåtöljer när de är ställda i vanligt plant läge.

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se