2024 - 6 - 14

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Skänkar

Skänken är en vacker möbel som erbjuder snygg och smidig förvaring, och en bastant tyngd till rummet. En skänk passar lika bra i matsalen och vardagsrummet som i sovrummet, och ger med sina många lådor ordentliga förvaringsmöjligheter, och den breda toppskivan föder stora inredningsdrömmar till liv. Möbelmästarna har ett bredd sortiment av sideboards i olika storlekar, stilar och material; med såväl öppen som dold förvaring och med dörrar i glas för en lättare, luftigare känsla. 

Vad är en skänk?

Skänken är från början en köksmöbel som man förvarade porslin och andra köksredskap i, och maten serverades ofta ifrån den stora bordsskivan. Idag är den minst lika vanlig i vardagsrummet som TV-bänk eller dekorativ avställningsyta med ordentlig förvaring, eller som ett snyggt linneskåp i sovrummet. 

Vad har man i ett sideboard?

Ett sideboards innehåll tycker vi ska formas efter rummet och de föremål som är mest användbara där. I köket får du dold dammfri förvaring för det finporslin som bara kommer fram till jul, och i vardagsrummet dukar du snyggt undan alla sällskapsspel på ett och samma ställe. Men även skänkens utseende kan påverka innehållet, exempelvis om du har glasdörrar kan du välja att lyfta fram dina vackraste kristallglas likt i ett vitrinskåp. 

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se