2024 - 4 - 16

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Vardagsrumsmattor

Vardagsrumsmattor

De flesta mattor hör hemma i ett vardagsrum, men rätt matta kan förändra hela rummet så välj ditt vardagsrums matta med kärlek. Oavsett stil och storlek bör du tänka på att inreda med en matta som lyfter fram och ramar in möblerna som står på dem. 

Tjocka mattor är lika mycket mys som en viktig del av inredningen. De dämpar ljud bra och håller fötterna varma på ett kallt golv. En jutematta däremot är mer spill- och slittålig och kan vara ett bra alternativ i hem med hundar och små barn. Utgå ifrån dina unika behov för att välja rätt vardagsrumsmatta.

Vi har mattor i olika storlekar, former och mönster. Köp online eller besök en av våra fysiska butiker.

Vad ska man ha för matta i vardagsrummet?

Vilken matta du bör välja beror på hur mycket slitage den kommer utsättas för, om den behöver vara lätt att rengöra, och så klart om den passar din inredning och smak. Med husdjur och barn hemma vill du ha en lätt, stryktålig matta som går snabbt att rengöra. I ett mer eller mindre smutsfritt vardagsrum kan du välja en fluffig, dekorativ matta utan bekymmer. 

Hur stor matta i vardagsrummet?

Vi rekommenderar att en vardagsrumsmatta bör vara minst 200x300 för att alla möbler ska få plats med åtminstone främre benen på mattan. Det ger ett möblerat, sammanhängande intryck och lämnar ingen med kalla fötter. I små rum kan man däremot komma undan med att placera mattan under endast soffbordet vilket ger en känsla av rymd och öppenhet. 

Populära soffor

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se