• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Vardagsrumsmattor

Vardagsrumsmattor

De flesta mattor hör hemma i ett vardagsrum, men rätt matta kan förändra hela rummet så välj ditt vardagsrums matta med kärlek. Oavsett stil och storlek bör du tänka på att inreda med en matta som lyfter fram och ramar in möblerna som står på dem. 

Tjocka mattor är lika mycket mys som en viktig del av inredningen. De dämpar ljud bra och håller fötterna varma på ett kallt golv. En jutematta däremot är mer spill- och slittålig och kan vara ett bra alternativ i hem med hundar och små barn. Utgå ifrån dina unika behov för att välja rätt vardagsrumsmatta.

Vi har mattor i olika storlekar, former och mönster. Köp online eller besök en av våra fysiska butiker.

Inreda med mattor

Mattor är så mycket mer än bara något mjukt under fötterna. Att inreda med mattor kan verkligen ändra hela känslan i ett rum. Ett annars så ekande kalt golv fylls genast med värme, färg och personlig själ; och skapar ett inspirerande och inbjudande hem. Det kan vara just den inredningsdetaljen som knyter ihop ett rum och skapar den rätta dynamiken. Oavsett storlek och form kan du hitta inspiration för din nästa matta här bland våra mest populära produkter.

Vanliga frågor om mattor

De flesta mattor går hem i alla vardagsrum, ändå kan det skapa mycket oro och tvivel när man ska göra ett såhär stort köp. Passar det här din livsstil? Behöver du en större eller mindre matta? Här nedanför har vi samlat de vanligaste frågorna kunder brukar ställa om mattor i vardagsrummet för att underlätta ert planerande. Har du en fråga som inte har besvarats? Maila oss då gärna: kundtjanst@mobelmastarna.se

Vad ska man ha för matta i vardagsrummet?

Vilken matta du bör välja beror på hur mycket slitage den kommer utsättas för, om den behöver vara lätt att rengöra, och så klart om den passar din inredning och smak. Med husdjur och barn hemma vill du ha en lätt, stryktålig matta som går snabbt att rengöra. I ett mer eller mindre smutsfritt vardagsrum kan du välja en fluffig, dekorativ matta utan bekymmer. 

Hur stor matta i vardagsrummet?

Vi rekommenderar att en vardagsrumsmatta bör vara minst 200x300 för att alla möbler ska få plats med åtminstone främre benen på mattan. Det ger ett möblerat, sammanhängande intryck och lämnar ingen med kalla fötter. I små rum kan man däremot komma undan med att placera mattan under endast soffbordet vilket ger en känsla av rymd och öppenhet. 

En soffa till din matta

Ett vardagsrum känns sällan färdigt utan en matta på golvet, men det är nästan ännu märkligare att inte ha en soffa på mattan. För att du ska känna dig nöjd och klar med vardagsrummet presenterar vi här några av våra mest omtyckta soffor som inspiration och kompis till din nya matta.

Populära soffor

Mattor för alla rum i din lokala butik

Utöver det sortiment du hittar här på webben finns det en bredd av andra mattor, möbler och varumärken i våra butiker. Alla Möbelmästare anpassar sina sortiment för närområdet och det gör varje butik unik och värd ett besök. Om du söker en av våra vardagsrumsmattor är du varmt välkommen in till din lokala Möbelmästare där en av våra fantastiska kollegor hjälper dig att välja rätt storlek, design och material ur sitt sortiment, för att du ska trivas till topp. Just den personliga service är något som särskiljer oss på Möbelmästarna. Har du väl besökt en av våra butiker är vi övertygade om att du kommer tillbaka.

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se