2024 - 5 - 18

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Runda mattor

Runda mattor

En rund matta gör ditt rum mjukt och vänligt, samtidigt som den med sin form ger energi till inredningen. Strikta, lite enformiga rum får en ny dynamik med runda mattor. Eftersom en rund matta inte har någon riktning ger den ett fint flöde till rummet och passar perfekt till ett rum som har flera ingångar, som till exempel hall och matrum. Till ett runt matbord är det trivsamt att inreda med en likformad matta som förstärker bordets form. Vi rekommenderar också varmt att ha runda mattor på öppna ytor i rummet, där mattan får vara blickpunkten; eller i barnrummet som en mysig ö för barnen att leka eller spela spel på.

När ska man ha rund matta?

När du har en solitär möbel, som en fåtölj eller puff, eller en möbelgrupp ståendes i ring är den runda mattan det självklara valet. Det är också det egentligen enda valet till ett runt matbord, där andra former helt enkelt sticker i ögonen. En rund matta i barnrum är också en klassisk kombination för en mer lekfull form, men upplevs också som en "trygg ö" för barnet att leka på. 

Vad är det för fördel med en rund matta?

Runda mattor är perfekta för att besjäla och liva upp ett rum. De mjuka formerna blir en skarp kontrast till raka former, utan att sticka ut för mycket. Det är även snyggt, till skillnad från en kantig matta, att placera ut cirkulära mattor på öppna, tomma golv som annars hade stått kala och oinredda. 

Vad ska man ha för matta under runt matbord?

En matta som matchar bordets form är den kombination som ser mest harmonisk ut, och du bör ha en minst lika stor rund matta som bordets yta. Men för en snyggare och mer bekväm situation bör man räkna med ungefär 60cm extra matta på varje sida om bordet, så att stolarna får plats med alla fyra ben på mattan även lätt utdragna. 


Populära soffbord

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se