ButikerKontakt

Bäddmadrasser

Bäddmadrassen är det överst lagret på sängen. Det är här du sätter komforten med fasthet, värme och material; du får mer personlig komfort och det är lätt att byta ifall du skulle vara missnöjd. Du kan såklart sova direkt på den ordinarie madrassen, men med en bäddmadrass förlänger du livslängden på sängen genom att hålla sängmadrassen fräsch och fri från slitage. Köper du till ett madrasskydd, som du enkelt kan ta bort och tvätta, så håller sig madrassen ren under lång tid.

Möbelmästarna har de vanligaste storlekarna på bäddmadrass, 180x200, 90x200 med flera. Och de flesta modeller går också att måttbeställa efter precis din sängstorlek. 

Mer information

Bäddmadrassen kan vara skillnaden mellan en bra säng, och en riktigt bra säng. Här sätter du komfort och temperatur med millimeterprecision, och du kan få stöd precis där din kropp behöver det. Är ni två som delar på en säng kan det vara smart att köpa varsin madrass så att båda når optimal sömn. 

Behöver du hjälp med att välja rätt madrass, eller vill in känna och klämma och prova dig fram; då är du välkommen att kontakta en av våra butiker som med glädje hjälper dig med detta. 

Vanliga frågor

Hur tjock bäddmadrass ska man ha?

Bäddmadrasser brukar vara 5-7 cm tjocka, med lyxigare modeller upp mot 10 cm i tjocklek. Vissa förespråkar att tjockleken är avgörande, ju tjockare desto bättre, men vi menar på att stoppningen är det mest avgörande för god sömn. En tjock toppmadrass kan låta dig sjunka ner mer och ge bättre stöd, men samtidigt upplevas varmare eller för mjuk så att man får ryggproblem. Så välj madrass efter stoppning och fasthet först, tjockleken kommer tvåa. 

Hur ofta ska man byta bäddmadrass?

En madrass ska hålla passform och komfort i 5-8 år beroende på kvalitet och skötsel. Kom ihåg att vända på madrassen iallafall en gång om året för att minska slitage och ihoptryckt stoppning, och köp till ett madrasskydd som hindrar fukt och svett från att tränga in i materialet. 

Sätt stämningen med en snygg gavel

En skön madrass ger dig mycket bättre sömn, men en mysig sänggavel skapar harmoni och avkoppling i rummet vilket låter dig somna till att börja med. Nedan har vi samlat några av våra mest populära gavlar för att ge dig inspiration till härliga nätter. 

Testa madrasser i våra butiker

En av våra största styrkor är att varje butik är unik. Våra lokala handlare har egna sortiment som är anpassat för sina närområden och det gör att varje butik är värd att besöka! Letar du efter en ny sängmadrass är du varmt välkommen in till din närmsta butik där en av våra otroligt kunniga kollegor hjälper dig att hitta rätt. Du kommer få hjälp att navigera dig genom sortimentet för att hitta rätt komfort, design och prisklass. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna

sebastian@mobelmastarna.se