2024 - 4 - 23

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Bäddmadrasser

Bäddmadrasser

Bäddmadrassen är det överst lagret på sängen. Det är här du sätter komforten med fasthet, värme och material; du får mer personlig komfort och det är lätt att byta ifall du skulle vara missnöjd. Du kan såklart sova direkt på den ordinarie madrassen, men med en bäddmadrass förlänger du livslängden på sängen genom att hålla sängmadrassen fräsch och fri från slitage. Köper du till ett madrasskydd, som du enkelt kan ta bort och tvätta, så håller sig madrassen ren under lång tid.

Möbelmästarna har de vanligaste storlekarna på bäddmadrass, 180x200, 90x200 med flera. Och de flesta modeller går också att måttbeställa efter precis din sängstorlek. 

Hur tjock bäddmadrass ska man ha?

Bäddmadrasser brukar vara 5-7 cm tjocka, med lyxigare modeller upp mot 10 cm i tjocklek. Vissa förespråkar att tjockleken är avgörande, ju tjockare desto bättre, men vi menar på att stoppningen är det mest avgörande för god sömn. En tjock toppmadrass kan låta dig sjunka ner mer och ge bättre stöd, men samtidigt upplevas varmare eller för mjuk så att man får ryggproblem. Så välj madrass efter stoppning och fasthet först, tjockleken kommer tvåa. 

Hur ofta ska man byta bäddmadrass?

En madrass ska hålla passform och komfort i 5-8 år beroende på kvalitet och skötsel. Kom ihåg att vända på madrassen iallafall en gång om året för att minska slitage och ihoptryckt stoppning, och köp till ett madrasskydd som hindrar fukt och svett från att tränga in i materialet. 

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna

sebastian@mobelmastarna.se