• BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK!
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Sängbord

Sängmöbler faller ofta i glömska trots sin viktiga funktion. Inom armlängds avstånd finner du allt du behöver för natten, och i sängbord med låda får du dammfri förvaring för den boken du aldrig hinner läsa! På större nattduksbord får du även plats med snygga dekorationer och accessoarer som förgyller estetiken.

Inred ditt sovrum med en elegant sängmöbel och lägg den sista pusselbiten för en ombonad och mysig sovplats. Passar en klassisk modell med ben dig bäst? Eller en vägghängd modell som gör dammsugningen smidig? Vi har bord och sängskåp i olika stilar och material, för små och stora sovrum.

Sängbord

Ett nattduksbord är inte bara en praktisk förvaringsmöbel utan även en snygg inredningsdetalj i sovrummet. En yta där du ställer väckarklockan, vattenglaset och den trevliga boken du läser innan du somnar för natten. Ett litet nattduksbord är allt som behövs om du bara ska lägga bort telefonen, men vill du få plats med en sänglampa eller växt bör du tänka större tankar.


Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får, för att hjälpa dig att göra rätt val.

Vanliga frågor om sängbord

Vilket sängbord ska jag köpa?

De flesta sängmöbler passar till de flesta sängar och därför kan du gå på mycket på känsla och välja ditt bord utifrån storlek och personligt tycke. Sovrummet handlar om vila och välmående så leta efter en möbel som hjälper dig att få den sovrumsmiljö som du tycker om att leva i.

Vägghängt sängbord

Ett nattduksbord som hängs på väggen kan göra underverk med ditt sovrum! Vägghängda bord ger ett luftigt och lätt intryck som gör att rummet känns större. En annan fördel med att hänga bordet på väggen är att du får ett lättstädat sovrum, utan ben att dammsuga runt. 

Sängbord med förvaring

Behöver du stuva undan små vardagssaker i sovrummet är en sängmöbel med förvaring passande. Bordet kan ha låda eller skåp, eller både och. En perfekt plats att gömma undan saker du vill ha nära till hands när du ska sova, eller när du vaknar. Din egen lilla vrå att ha dina favoritsaker i!

Hur högt ska ett sängbord vara?

Alla gillar och uppskattar vi olika, men vi föreslår att nattduksbordet är i samma höjd som bäddmadrassen. En hög kontinentalsäng kompletteras bäst med ett högt nattduksbord på minst 70 centimeter, medan en ramsäng utan ben inte kräver en hylla på mer än 30 centimeter. Med ett vägghängt nattduksbord kan du montera det i precis den höjd du vill.

Gör sovrummet komplett

Vi är noga med såväl detaljerna som helheten. Därför hjälper vi gärna till att fullända din inredning med såväl klassiska sänggavlar som trendiga sänglampor. Här kommer en överblick av några produkter som vi tror kan passa i ditt sovrum.

Allt för sovrummet i din lokala butik

Ska du uppdatera sovrummet med nya möbler, eller är det dina första möbler till första hemmet? Välkommen in till din närmsta Möbelmästare där en av våra fantastiska kollegor hjälper dig att hitta rätt sängmöbler för ditt hem. Du får hjälp att gå igenom sortimentet och komma fram till din personliga stil, och hitta ett nattduksbord som matchar din personlighet och plånbok. Våra handlare har ett sortiment utöver det du hittar på hemsidan som är lokalt anpassat för sin stad, och det gör varje butik unik och värd att besöka! Något som särskiljer oss på Möbelmästarna är den personliga servicen. Har du väl besökt en av våra butiker är vi övertygade om att du kommer tillbaka. Vi kan möbler och sätter kvalitet, hållbarhet och service i främsta ledet. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se