2024 - 6 - 15

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Sundborn Karin Larsson blomsterhylla obehandlad

Sundborn Karin Larsson blomsterhylla obehandlad

Carl och Karin Larsson

Print this page
Karin Larsson var en kreativ designer när hon skapade sin blomsterhylla för familjens blommor. Denna fiffiga hylla har en smart design som inte bara ger gott om plats för många blommor, utan också släpper in massor av ljus från fönstret och lyser upp rummet. Du kan verkligen säga att den här hyllan kombinerar både form och funktion!

Den trappstegsformade designen ger hyllan en modern och stram look. Den är funktionell och tar vara på varje centimeter av utrymmet. Men det är inte bara dess praktiska aspekt som gör den till något speciellt. Hyllan har en slående och monumentalt utseende som nästan gör den till ett konstverk i sig själv. Placera vackra ting, böcker eller blommor på den och skapa en fantastisk visuell upplevelse!

Blomsterhyllan är tillverkad av massiv obehandlad furu. Det ger dig själv möjlighet att behandla, eller måla den i den färg du själv vill. Vi ber dig att noggrant läsa igenom våra skötselråd, då denna möbel som är obehandlad är ytterst känslig för fläckar. Läs mer nedan.
Läs mer
4 995 kr
Visa prishistorik

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Komplettera med

Sundborn klaffbord obehandlat

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Waxoil
Waxoil
196 kr

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
  • Natur
MaterialMassiv furu
Tillverkad iEuropa
YtbehandlingObehandlad

Detaljerad information

Skötselråd obehandlat trä

Denna blomsterhylla är tillverkad av massivt trä i furu. Bordet är obehandlat och därför extra känsligt vilket innebär att det lätt uppkommer permanenta fläckar och märken i träet om det utsätts för exempelvis varma eller fuktiga föremål, vätskor, matspill, slag eller smällar eller annan ovarsam hantering av bordet. Skydda ytan genom att alltid använda underlägg. Vi rekommenderar att bordet behandlas med träolja eller annan skyddande behandling innan bordet tas i bruk för första gången. Oljan kommer göra bordet mörkare. Ådringar och kvistar kommer träda fram mer synligt. Använd endast skyddande behandling som är avsedd för trä av furu. Bordet ska inte placeras nära en värmekälla, exempelvis öppen spis eller element eftersom det finns risk för att träet torkar ut och att det bildas sprickor i träet.

Läs berättelsen om Karins blomsterhylla här!

Karin var en hängiven brevskrivare och skrev ofta. Bara till hennes mamma finns över 600 brev bevarade, där hon bland annat skrev om familjelivet och sina planer med huset. I början av nittonhundratalet var brevskrivandet en del av folkets vardagliga sysslor, där man ordnade och planerade resor, möten och andra evenemang. 

I skrivhörnan finns Karin egenritade gröna blomsterhylla, som tillverkades av Sundborns snickare Arnbom. Målningen du ser i bildspelet är en akvarell av Carl Larsson och heter "Brevskrivning". Här ser vi Ingrid, dotter till en av Karin och Carls anställda, som skriver brev bredvid blomsterhyllan där yviga pelargoner badar i ljus. 

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

 

Här finns mått som du kan ha användning av!

Bredd en trappstegshylla: 13 cm. 

Djup en trappstegshylla: 16 cm. 

Höjd den högsta trappstegshyllan: 21 cm

Höjd den mellersta trappstegshyllan: 18 cm.

Höjd den lägsta trappstegshyllan: 16 cm. 

Bredd mellan de två trapporna: 32 cm. 

Hyllans totala djup, inklusivet hyllans fötter: 24 cm. 

Ladda ner

  • Skotselrad mobler i obehandlat tra.pdf

    Klicka här