ButikerKontakt

Bäddsoffor

En bäddsoffa är en säng och en soffa i kombination. Möbelmästarna har ett praktiska, prisvärda, moderna och snygga bäddsoffor, i olika tyger och färger, för att du ska inspireras att hitta en soffa som passar dina behov. Möbelmästarna har framåtbäddade bäddsoffor, längsbäddade bäddsoffor och bäddsoffor med divan och förvaring. En bäddsoffa är en smidig lösning för att bjuda in övernattande gäster i vardagsrummet, sommarstugan eller fjällstugan. Vi är måna om att du ska möblera med en bäddsoffa som är hållbar över tid. Bekvämt för dig och smart för miljön. Köp din nya bäddsoffa online på Möbelmästarna, eller i en av våra fysiska butiker. 

Mer om bäddsoffor

Det finns många möjligheter med en bäddsoffa och idag kan det vara svårt att se skillnaden mellan en vanlig soffa och en bäddsoffa. Det finns bäddsoffor i flera olika modeller, färger och tyger att välja mellan och oavsett om du ska ha den som din egen säng eller till gäster hittar du din favorit hos oss på Möbelmästarna.

Vilken bäddsoffa ska jag köpa?

Är du på jakt efter en ny bäddsoffa ska du först tänka på vad den ska användas till. Är den främst avsedd för att titta på TV, ska den användas som säng varje natt och hur många ska kunna få plats i soffan? Vill du ha gott om sitt- och sovplatser kan det vara ett bra alternativ med en bäddsoffa med divan. Man viker oftast ut sängen från ryggstödet och utåt så beroende om det är en framåtbäddad bäddsoffa eller en längsbäddad bäddsoffa tar den olika mycket plats i rummet så var noga med att mäta upp i rummet innan du väljer bäddsoffa.

2-sits och 3-sits bäddsoffa

För mindre utrymmen där man vill ha möjligheten att fälla ut en extra bädd är en 2-sits bäddsoffa ett perfekt val. Den mest vanliga och traditionella varianten är en framåtbäddad bäddsoffa och sovplatsen och bäddytan är lika bred som där man sitter. Var noga med att kolla måtten på bäddsoffan då vissa modeller är stora nog att rymma två vuxna medans andra är mindre och passar bättre till två barn. En lite större variant är en 3-sits bäddsoffa som har plats för 3 normalstora vuxna människor men ska den stå i ett lekrum kan de få plats med 4 eller fler barn.

Bäddsoffa med divan

En bäddsoffa med divan är soffan för dig som vill ha en både stilig, modern och praktisk soffa som kan erbjuda en skön sängplats. En divansoffa har kommit till att bli riktigt populärt då man får möjligheten att slänga upp benen bekvämt på divanen. Behöver man en bäddsoffa med förvaring är det praktiskt med en divansoffa då du kan förvara täcken, kuddar och lakan i divanen.