2024 - 5 - 18

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Bäddsoffor

Bäddsoffan är en smart möbel med säng och soffa i kombination. Den passar perfekt i sommarstugan eller i studentlyan där man behöver tänka till kring varje ledig yta, men den är också utmärkt ifall gästerna oväntat stannar över. En bra bäddsoffa ser precis ut som en vanlig soffa ihopvikt, och är skön som en hotellsäng utfälld. Vi har framåtbäddade och längsbäddade bäddsoffor med divan och smart förvaring. Vi är måna om att du ska få med dig möbler som är hållbara över tid. Bekvämt för dig och smart för miljön.

FAQ - Frågor och svar

Vad skiljer en bäddsoffa från en vanlig soffa?

En bäddsoffa skiljer sig från en vanlig soffa genom sin dubbla funktion som både sittplats och sovplats. Medan en vanlig soffa endast fungerar som sittmöbel kan en bäddsoffa enkelt omvandlas till en bekväm säng när det behövs, vilket gör den till en praktisk lösning för gästrum eller små utrymmen där extra sovplatser behövs.

Vilka funktioner har en bäddsoffa?

En bäddsoffa är en mångsidig möbel som kombinerar funktionerna hos en soffa och en säng. Dess huvudsakliga funktion är att kunna omvandlas från en sittplats till en sovplats när det behövs. Med andra ord kan den användas som en vanlig soffa under dagen och sedan enkelt omvandlas till en bekväm säng för att erbjuda en extra sovplats för gäster eller för nattlig användning. Beroende på modellen kan bäddsoffor också ha extra funktioner som förvaringsutrymme under sittytan eller justerbara ryggstöd för ökad komfort. Dessa egenskaper gör att bäddsoffan passar perfekt för mindre utrymmen eller som en flexibel möbel i hemmet.

Stor eller liten bäddsoffa?

När det gäller att välja mellan en stor och liten bäddsoffa är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. En stor bäddsoffa kan erbjuda mer utrymme att sträcka ut sig på och kan vara perfekt för större rum eller för att ge gästerna gott om utrymme att sova på. Å andra sidan kan en liten bäddsoffa vara mer passande för trånga utrymmen eller mindre rum där platsen är begränsad. Det är viktigt att överväga dina rumsmått och hur mycket utrymme du har att arbeta med innan du bestämmer dig för vilken storlek som är bäst för dig. Slutligen är det också viktigt att tänka på din personliga preferens och hur du planerar att använda bäddsoffan för att säkerställa att den passar dina behov och livsstil.

Vilken storlek på bäddsoffa ska du välja?

När du väljer storlek på en bäddsoffa är det viktigt att ta hänsyn till både det tillgängliga utrymmet i ditt rum och dina behov. För mindre utrymmen kan en mindre bäddsoffa vara att föredra för att undvika att rummet känns trångt. Å andra sidan kan en större bäddsoffa vara mer lämplig om du har gott om plats och vill ha mer utrymme att sträcka ut dig på. Viktigt är att mäta utrymmet där bäddsoffan ska placeras för att säkerställa att den passar både som soffa och som säng när den är utfälld. Att välja rätt storlek på din bäddsoffa är avgörande för att skapa en harmonisk och funktionell inredning i ditt rum.

Hur inreder man med en bäddsoffa?

För att inreda med en bäddsoffa, placera den på en lämplig plats i rummet för att maximera dess användning. Komplettera med kuddar och filtar för extra komfort och stil. Balansera inredningen med övriga möbler och dekorativa element. Genom att följa dessa tips kan du skapa en funktionell och estetiskt tilltalande miljö med din bäddsoffa.

Hur väljer jag bäddsoffa?

Är du på jakt efter en ny bäddsoffa ska du först tänka på vad den ska användas till. Är den främst avsedd för att titta på TV, ska den användas som säng varje natt och hur många ska kunna få plats i soffan? Vill du ha gott om sitt- och sovplatser kan det vara ett bra alternativ med en bäddsoffa med divan. Man viker oftast ut sängen från ryggstödet och utåt så beroende om den är framåtbäddad eller längsbäddad tar den olika mycket plats i rummet så var noga med att mäta upp i rummet innan du väljer.

2-sits och 3-sits bäddsoffa

För mindre utrymmen där man vill ha möjligheten att fälla ut en extra bädd är en 2-sits bäddsoffa ett perfekt val. Den mest vanliga och traditionella varianten är en framåtbäddad bäddsoffa där sovplatsen och bäddytan är lika bred som där man sitter. Var noga med att kolla måtten på soffan då vissa modeller är stora nog att rymma två vuxna medan andra passar bättre till två barn. En lite större variant är en 3-sits bäddsoffa som har plats för 3 normalstora vuxna människor eller 4 eller fler barn.

Bäddsoffa med divan

En bäddsoffa med divan är soffan för dig som vill ha en både stilig, modern och praktisk soffa som kan erbjuda en skön sängplats. En hörnbäddsoffa har kommit att bli riktigt populärt då man får möjligheten att slänga upp benen bekvämt på divanen och man får en praktisk bäddsoffa med förvaring då du kan förvara täcken, kuddar och lakan i divanen.

Vad innebär framåtbäddad och längsbäddad?

I en framåtbäddad bäddsoffa viker du fram sängen från under soffdynorna. Sängen har alltså samma bredd som soffan, och blir fullängd framåt sett från den. I en längsbäddad bäddsoffa sover du längs med soffans bredd. Resåren gömms under soffdynorna och det går ofta att fälla ner ryggen för extra sängbredd.  

Kan man sova i en bäddsoffa varje natt?

Med bäddsoffor får man lite vad man betalar för. Vissa bäddar på träram fungerar utmärkt som övernattningsbäddar, men kan ge ryggproblem över tid. Men det finns så kallade "varje natt-bäddar" med ordentlig resårbädd och stoppning som är minst lika bekväma som vanliga sängar. 

Populära produkter

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se