• FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt

Bäddsoffor

Bäddsoffan är en smart möbel med säng och soffa i kombination. Den passar perfekt i sommarstugan eller i studentlyan där man behöver tänka till kring varje ledig yta, men den är också utmärkt ifall gästerna oväntat stannar över. En bra bäddsoffa ser precis ut som en vanlig soffa ihopvikt, och är skön som en hotellsäng utfälld. Vi har framåtbäddade och längsbäddade bäddsoffor med divan och smart förvaring. Vi är måna om att du ska få med dig möbler som är hållbara över tid. Bekvämt för dig och smart för miljön.

Hur väljer jag bäddsoffa?

Är du på jakt efter en ny bäddsoffa ska du först tänka på vad den ska användas till. Är den främst avsedd för att titta på TV, ska den användas som säng varje natt och hur många ska kunna få plats i soffan? Vill du ha gott om sitt- och sovplatser kan det vara ett bra alternativ med en bäddsoffa med divan. Man viker oftast ut sängen från ryggstödet och utåt så beroende om den är framåtbäddad eller längsbäddad tar den olika mycket plats i rummet så var noga med att mäta upp i rummet innan du väljer.

2-sits och 3-sits bäddsoffa

För mindre utrymmen där man vill ha möjligheten att fälla ut en extra bädd är en 2-sits bäddsoffa ett perfekt val. Den mest vanliga och traditionella varianten är en framåtbäddad bäddsoffa där sovplatsen och bäddytan är lika bred som där man sitter. Var noga med att kolla måtten på soffan då vissa modeller är stora nog att rymma två vuxna medan andra passar bättre till två barn. En lite större variant är en 3-sits bäddsoffa som har plats för 3 normalstora vuxna människor eller 4 eller fler barn.

Bäddsoffa med divan

En bäddsoffa med divan är soffan för dig som vill ha en både stilig, modern och praktisk soffa som kan erbjuda en skön sängplats. En hörnbäddsoffa har kommit att bli riktigt populärt då man får möjligheten att slänga upp benen bekvämt på divanen och man får en praktisk bäddsoffa med förvaring då du kan förvara täcken, kuddar och lakan i divanen.

Vad innebär framåtbäddad och längsbäddad?

I en framåtbäddad bäddsoffa viker du fram sängen från under soffdynorna. Sängen har alltså samma bredd som soffan, och blir fullängd framåt sett från den. I en längsbäddad bäddsoffa sover du längs med soffans bredd. Resåren gömms under soffdynorna och det går ofta att fälla ner ryggen för extra sängbredd.  

Kan man sova i en bäddsoffa varje natt?

Med bäddsoffor får man lite vad man betalar för. Vissa bäddar på träram fungerar utmärkt som övernattningsbäddar, men kan ge ryggproblem över tid. Men det finns så kallade "varje natt-bäddar" med ordentlig resårbädd och stoppning som är minst lika bekväma som vanliga sängar. 

Populära produkter

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se