ButikerKontakt

Mediamöbler

En mediamöbel är en smart möbel som gömmer undan sådant som du inte alltid vill ha framme och håller vardagsrummet städat; kablar, spelkonsoler och tv-lådor göms smidigt undan. Dessutom blir den ett trevligt sällskap till TV:n och gör det möjligt att inreda runt den. Vi har funktionella och snygga TV-möbler i hög kvalitet. Därför kan du vara trygg med att få en TV-bänk som håller i många år när du handlar av oss. Ett gott val för dig och miljön! 

Vanliga frågor om mediabänkar

TV-bänkar finns i mängder av storlekar och modeller, och det kan vara svårt att visualisera hur det kommer se ut där hemma. Till er hjälp har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna för att göra valet lite lättare. Har du en fråga om mediamöbler som inte blivit besvarad? Då kan du maila oss på: kundtjanst@mobelmastarna.se

Hur stor ska en TV-bänk, eller mediabänk vara?

Hur bred TV-bänk man ska ha beror på storleken på din TV. Vi rekommenderar att du köper en mediamöbel som är lite bredare än TV:n för att skapa luft och harmoni. Bänkens höjd är beroende av om du vill ställa TV:n på bänken, eller om du ska hänga upp den. För en bekväm TV-tid ska skärmen placeras centrerad i ögonhöjd när du sitter, och möbelns storlek får anpassas efter det. Standardhöjden är cirka 105 cm, men det beror också på hur hög din sittmöbel är. Om du har en vägghängd TV är det ändå idealiskt att ha en mediabänk under som inredningsdetalj och till förvaring.

Vad är fördelen med en TV-bänk med förvaring?

Det är smidigt att ha lådor och skåp för att stuva undan sladdar, kontroller och konsoler. Öppen förvaring i mediabänken är smidigt för de prylar som du vill ha nära till hands, eller vackra föremål som du vill njuta av varje dag. Bänkens skiva är också en trevlig yta att ställa saker på, tillexempel en livlig och frodig växt som ramar in TV:n. 

Finns det snygga TV-bänkar?

Svaret är JA! Det finns snygga mediamöbler som lyfter hela rummet. En svart TV-bänk skapar härliga kontraster mot ljusa väggar och en vit skänker luft och ljus till rummet. Ett tips är att inreda med tavlor eller hyllor runt TV:n så att den blir en naturlig del av inredningen, kanske som en del av en tavelvägg, och skapar en härlig blickpunkt. 

Hur slipper jag sladdhärvor på golvet?

De flesta mediamöbler har hål på baksidan där du kan leda ut sladdarna. Om du har många sladdar som behövs gömmas för att kopplas i uttag längre bort, rekommenderar vi att leda dem i en list, där de kan löpa inuti. För att bli av med långa sladdar, kan du förkorta dem, eller använda en sladdvinda. En TV-möbel är en bra förvaringslösning i vardagsrummet som gör att ditt moderna hem känns ordnat och harmoniskt hem!

Skapa helhet med dekorativ inredning

Vi vill gärna vara med och skapa något mer genom att pussla ihop olika möbler för en helhet och rama in TV:n på ett snyggt sätt. Därför är vi glada att hjälpa dig hitta ett skåp eller hylla som passar perfekt till din mediabänk. Vi har ett brett utbud med såväl klassiska som trendiga modeller, och här kommer några tips som vi hoppas att du kommer tycka om.

Allt för TV:n i en och samma butik

Det breda onlinesortiment du ser här på hemsidan kompletteras ytterligare med våra butikers fantastiska sortiment som tas fram särskilt för deras lokala närområden. Med fler möbler och nya varumärken blir varje butik helt unik och värd ett eget besök! Om du vill komplettera ditt vardagsrum med en riktig klassmöbel är du varmt välkommen in till din lokala Möbelmästare där en av våra otroligt kunniga kollegor kommer hjälpa dig att välja rätt. Du får hjälp att navigera dig genom sortimentet för att hitta rätt storlek, design och prisklass. Något som särskiljer oss på Möbelmästarna är just den personliga servicen. Har du väl besökt en av våra butiker är vi övertygade om att du kommer tillbaka. Vi kan möbler och sätter kvalitet, hållbarhet och service i främsta ledet. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se