2024 - 5 - 18

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Mediamöbler

Mediamöbler

En mediamöbel är en smart möbel som gömmer undan sådant som du inte alltid vill ha framme och håller vardagsrummet städat; kablar, spelkonsoler och tv-lådor göms smidigt undan. Dessutom blir den ett trevligt sällskap till TV:n och gör det möjligt att inreda runt den. Vi har funktionella och snygga TV-möbler i hög kvalitet. Därför kan du vara trygg med att få en TV-bänk som håller i många år när du handlar av oss. Ett gott val för dig och miljön! 

Hur stor ska en TV-bänk, eller mediabänk vara?

Hur bred TV-bänk man ska ha beror på storleken på din TV. Vi rekommenderar att du köper en mediamöbel som är lite bredare än TV:n för att skapa luft och harmoni. Bänkens höjd är beroende av om du vill ställa TV:n på bänken, eller om du ska hänga upp den. För en bekväm TV-tid ska skärmen placeras centrerad i ögonhöjd när du sitter, och möbelns storlek får anpassas efter det. Standardhöjden är cirka 105 cm, men det beror också på hur hög din sittmöbel är. Om du har en vägghängd TV är det ändå idealiskt att ha en mediabänk under som inredningsdetalj och till förvaring.

Vad är fördelen med en TV-bänk med förvaring?

Det är smidigt att ha lådor och skåp för att stuva undan sladdar, kontroller och konsoler. Öppen förvaring i mediabänken är smidigt för de prylar som du vill ha nära till hands, eller vackra föremål som du vill njuta av varje dag. Bänkens skiva är också en trevlig yta att ställa saker på, tillexempel en livlig och frodig växt som ramar in TV:n. 

Finns det snygga TV-bänkar?

Svaret är JA! Det finns snygga mediamöbler som lyfter hela rummet. En svart TV-bänk skapar härliga kontraster mot ljusa väggar och en vit skänker luft och ljus till rummet. Ett tips är att inreda med tavlor eller hyllor runt TV:n så att den blir en naturlig del av inredningen, kanske som en del av en tavelvägg, och skapar en härlig blickpunkt. 

Hur slipper jag sladdhärvor på golvet?

De flesta mediamöbler har hål på baksidan där du kan leda ut sladdarna. Om du har många sladdar som behövs gömmas för att kopplas i uttag längre bort, rekommenderar vi att leda dem i en list, där de kan löpa inuti. För att bli av med långa sladdar, kan du förkorta dem, eller använda en sladdvinda. En TV-möbel är en bra förvaringslösning i vardagsrummet som gör att ditt moderna hem känns ordnat och harmoniskt hem!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se